• Στρατός

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98588  από mitsaklas
 Πέμ Ιαν 09, 2014 6:41 pm
Καλησπέρα και καλή σας χρονιά! :smile-hi:

Είμαι νέος εδώ και θα ήθελα τη βοήθειά σας - των αντρών κυρίως - σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου στον στρατό.

Σκοπεύω να πάω φαντάρος σε λίγους μήνες κι αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να μη μου δώσουν αναβολή και στη συνέχεια απαλλαγή, μιας και μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα (μόνο περιστατικά νυχτερινής ενούρησης που αντιμετωπίζονται με Ditropan).

Στην περίπτωση που η χορήγηση αναβολής είναι δεδομένη, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μου δοθεί απευθείας απαλλαγή, έτσι ώστε το θέμα του στρατού να είναι τακτοποιημένο και να μπορέσω να συνεχίσω χωρίς εκκρεμότητες τη ζωή μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :smile-happy:
 #98601  από Στάθης
 Πέμ Ιαν 09, 2014 9:24 pm
Γεια σου Μητσάκλα !

Εαν πάσχεις από ΣΚΠ, με χαρτί τεκμηριωμένα π.χ. από το Αιγινήτειο, τότε ανοίγοντας το βιβλίο των απαλλαγών του στρατού γράφει:

Για απομυελινωτικής φύσεως νόσους 2 χρόνια αναβολή και μετά το πέρας αυτών πλήρες απαλλαγή.

Αυτό για την ΣΚΠ, δηλαδή και ο Σουγλάκος να είσαι ή ο Ζαμπίδης, πάλι απαλλαγή παίρνεις.

Αυτά με το bonus δώρο της ΣΚΠ !

ΥΓ. Αυτά το 2004-2006 ίσχυαν δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.
 #98651  από mitsaklas
 Παρ Ιαν 10, 2014 7:25 pm
Ευχαριστώ πολύ Στάθη για τις πληροφορίες!

Ξέρεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μου δοθεί η αναβολή πριν να παρουσιαστώ, π.χ. από κάποιον γιατρό στρατιωτικού νοσοκομείου;
 #98668  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 11, 2014 12:23 pm
mitsaklas έγραψε:Ευχαριστώ πολύ Στάθη για τις πληροφορίες!

Ξέρεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μου δοθεί η αναβολή πριν να παρουσιαστώ, π.χ. από κάποιον γιατρό στρατιωτικού νοσοκομείου;
Αυτό που θυμάμαι ήταν μόλις ήρθε το χαρτί παρουσίασης, αυτοπροσώπως πήγα σε Νευρολόγο στο 401 για παρουσίαση των μαγνητικών & του χαρτιού (από το Αιγηνίτειο) της διάγνωσης κτλ, και στο Ρουφ για γραφειοκρατικά ζητήματα της αναβολής. Ήταν λίγο τρέξιμο αλλά υποφερτό !

Αν έχεις κανά γνωστό -η πλάκωσε τα τηλέφωνα στο Ρουφ, να σε κατατοπίσουν. Δεν νομίζω όμως πριν παρουσιαστείς να γίνεται κάτι...
 #98672  από θεόδωρος27
 Σάβ Ιαν 11, 2014 12:51 pm
φιλε μου επειδη την παθηση την ανακαλυψα στον στρατο κατα την διαρκεια της θητειας μου σε ενημερωνω οτι μαλλον για απευθειας απαλλαγη δεν νομιζω να γινεται θα σου κανουν εξετασεις απλα για επιβεβαιωση εκει μαλλον και μετα θα περασεις ΑΥΕ για 1+1 η 2 χρονια αναβολη και μετα θα σου δωσουν την απαλλαγη
 #98677  από Κώστας
 Σάβ Ιαν 11, 2014 2:11 pm
Συγνώμη για την παρέμβαση μιας και δεν γνωρίζω κάτι επί του θέματος αλλά διαβάζοντας τις αναφορές σας μου δημιουργήθηκε μία απορία. Γιατί την αναβολή δεν την δίνουν αμέσως αλλά αφήνουν να περάσουν πρώτα δύο χρόνια. Μήπως και ο πάσχων υπό στράτευση, προλάβει και γίνει καλά;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #98682  από βικυ
 Σάβ Ιαν 11, 2014 5:37 pm
Κώστας έγραψε:........... Μήπως και ο πάσχων υπό στράτευση, προλάβει και γίνει καλά;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: Ειχα πολυ καιρο να γελασω .........ξεκαρδιστικα.
Κωστα thank you!!!!!!!! :smile-yes:
 #99043  από fillcinefil
 Σάβ Ιαν 25, 2014 9:43 pm
Απ'ότι μαθαίνω εκ τον υστέρων ο γιατρός είχε πεί από τότε στη μάνα μου ότι θα εξελιχθεί σε ΠουΣου (δεν ξέρω πως τα βλέπαν τότε τα πράγματα).
Τον καιρό που έπρεπε να παρουσιαστώ είχα πάει στον γιατρό μου. Επειδή είμουν καλά (πολύ καλά) με ρώτησε θές να υπηρετήσεις ή να τα γράψω έτσι ώστε απλά να είναι ποιό ελαφρά η θητεία; Εγώ θέλησα να υπηρετήσω και με το παραπεμπτικό που μου έδωσε έκανα θητεία σαν Ι4 (σε μηχανοκίνητο τάγμα στην Αλεξανδρούπολη. Αν και μια ζωή καψιμιτζής είμουν την τρεχάλα την είχαμε. Το ΚΨΜ έτρεχε και στις ασκήσεις, και σε φάσεις που ζοριζόμασταν από υπηρεσίες (και όπλο δεν είχα παραλάβει) και σκοπιά βάρεσα και έφοδο έκανα και ΑΜ πύλης, και φυσικά όλα τα νούμερα. Ευτυχώς κατά την διάρκεια του στρατιωτικού δεν είχα όση (και χρόνια μετά).
Το απόλυτο χάσιμο χρόνου (15μηνο). Και το ρίσκο για οτιδήποτε. Μακρυά.