• Motomed

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6774  από aoratos
 Πέμ Ιούλ 02, 2009 10:29 pm
Έχει κάποιος από εσάς εμπειρία ή παραπάνω γνώσεις να με διαφωτίσει σχετικά με το motomed;
Εκ πρώτης όψεως το βλέπω θετικά και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εικόνα
 #6950  από LL--MM
 Πέμ Ιούλ 09, 2009 5:18 pm
Φαίνεται αυτό ακριβώς που χρειάζομαι, αν το καλύπτει και το δικό μου το ταμείο, σαφώς θα το παρω... Μήπως όμως περιορίζεται η χορήγηση (ή η κάλυψη) στις βαρειές αναπηρίες (80% και άνω);

Πάντως, σ'ευχαριστώ πολύ που το δημοσίευσες, you made my day, που λένε και οι "φίλοι πέραν της Μάγχης" (μου' φτιαξες τη μέρα)...
 #6962  από aoratos
 Παρ Ιούλ 10, 2009 1:09 pm
Από όσα έχω διαβάσει νομίζω ότι είσαι στο ΙΚΑ. Στον ιστότοπο του βρήκα την οδηγίες και την διαδικασία χορήγησης μιας και επίσης μας ενδιαφέρει, αν και θα το δούμε από Σεπτέμβρη που θα επιστρέψουμε στο σπίτι στην Αθήνα.
Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας, αλλά στην διαδικασία αναφέρεται ότι προηγείται εξέταση και γνωμάτευση του γιατρού ειδικότητας του ΙΚΑ (νευρολόγου στην προκειμένη περίπτωση) που θα κρίνει το κατά πόσο το χρειάζεται κάποιος και στην συνέχεια Επιτροπή του τοπικού ΙΚΑ της περιοχής που ανήκεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν λαμβάνεις το παραπληγικό επίδομα η συμμετοχή είναι 0%.

Αναλυτικά όλη την εγκύκλιο μπορείς να την διαβάσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_39_2006.pdf

Οι πρώτες 6 σελίδες είναι που ενδιαφέρουν καθώς οι υπόλοιπες από τις 59 συνολικά είναι ο κατάλογος των χορηγούμενων ειδών.

Το motomed βρίσκεται στην σελ.27 της εγκυκλίου.

Στην περίπτωση που έκανα λάθος στο ταμείο το οποίο ανήκεις πρέπει να απευθυνθείς στο δικό σου.

Επίσης μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα λέει ότι το κόστος του είναι κάπου 4.500€. :o
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aoratos την Παρ Μαρ 12, 2010 11:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #21271  από aoratos
 Παρ Μαρ 12, 2010 11:30 am
Τελείωσε όλη η διαδικασία και το έχουμε πλέον όλο δικό μας στο σπίτι.

Συνοπτικά για ασφαλισμένους στο ΙΚΑ χρειάζονται:
  • Εξέταση και γνωμάτευση από νευρολόγο του ΙΚΑ
  • Θεώρηση από τον Ελεγκτή του ΙΚΑ
  • Επιτροπή του τοπικού ΙΚΑ
  • Επιτροπή τοπυ τοπικού ΙΚΑ που περνάει το μηχάνημα
  • Τιμολόγιο αγοράς και εξόφληση.

Δεν έχω εικόνα της κλινικής κατάστασης του καθενός σας αλλά με βάση όσα έχω διαβάσει νομίζω ότι θα ήταν καλό βοήθημα για την ΜΙΜΙΚΑ, την Εύη Ξ και 1-2 ακόμα που δεν θυμάμαι τώρα ονόματα. Όποιος άλλος μπορεί να το πάρει βέβαια ας το κάνει.

Πρόκειται για ενεργοπαθητική άσκηση.
 #21284  από soulla
 Παρ Μαρ 12, 2010 1:45 pm
ωραίο το εργαλείο αόρατε δυναμώνει τα πόδια :?:
πόσα στοιχίζει αν δεν κάνεις την διαδικασία :?:
και αν δεις ότι δυναμώνει και δεν χρειάζεσαι φυσιοθεραπευτή που τους βαριεμαι,απλά πες το μας
εύχομαι να βοηθήσει την αόρατη και να πάνε όλα καλύτερα :D
 #21297  από LL--MM
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:10 pm
Ευχαριστούμε τον Ιππότη μας για την παρουσίαση και ευχόμαστε με γεια και με χαρά, στο κατά δύναμην! :D

Δίχως να θέλω να του κάνω τον παραμικρό ανταγωνισμό, και αποκλειστικά για τους λιγότερο "καταβεβλημένους" από μας, υπάρχει ένα κινέζικο μηχανηματάκι, ΜΗ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ που κοστίζει 260 κάτι ευρώ, στο οποίο καθόμαστε στην πολυθρόνα μας και "μας ποδηλατεί" αυτόματα ... Ευτελές από πάσης απόψεως, αν δεν έχετε κανέναν μέσα στο σπίτι να σας το φτιάχνει άμα ξεφεύγουν τα πεντάλια, αποφύγετέ το :twisted: Είναι για άμα είμαστε "χώμα" και θέλουμε ν'αράξουμε στην τιβή... Θέλει προσοχή, και μοκέτα ή τοιχο απέναντι για να στηρίζεται... Εμένα με βολεύει, βέβαια, έχει και μετρητές κύκλων, θερμίδων και ώρας ποδηλάτησης... οπότε για τους όποιους ενδιαφερόμενους, στείλτε μου ΠΜ :( :roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Μαρ 12, 2010 3:23 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #21298  από aoratos
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:13 pm
Ναι Σούλα κάνει ενδυνάμωση των μυών.
Επίσης αν και δεν έχει η γυναίκα μου σπαστικότητα, έχει έλεγχο σπαστικότητας.

Για να το αγοράσεις είναι "λίγο" απαγορευτική η τιμή του νομίζω.
Το μοντέλο παραπληγίας κάνει: 2.580,00€
Το μοντέλο τετραπληγίας κάνει: 4.260,00€
Εμείς πήραμε το δεύτερο για τετραπληγία.

Για φυσιοθεραπείες έρχεται μια κοπέλα στο σπίτι τρεις φορές την βδομάδα.
Δεν έχουμε σκοπό να την σταματήσουμε γιατί κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και έχει βοηθήσει αρκετά.
 #21299  από aoratos
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:20 pm
LL--MM έγραψε: "μας ποδηλατεί" αυτόματα...
Αυτό ΛΛ-ΜΜ μου μπορεί να κάνει μόνο ενεργητική, μόνο παθητική ή και συνδιασμό ενεργητικοπαθητικής γυμναστικής με προσαρμοζόμενη αντίσταση.

Βέβαια η τιμή που αναφέρεις είναι σχεδόν τίποτε οπότε σαφώς και προσφέρεις καλή εναλλακτική λύση σε όποιον ενδιαφέρεται. :D
 #21300  από aoratos
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:22 pm
LL--MM έγραψε: Δίχως να θέλω να του κάνω τον παραμικρό ανταγωνισμό
Μα δεν είμαι της εταιρείας που το πουλάει. :P :lol:
 #21302  από LL--MM
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:31 pm
Δεν ξέρω πόσο θα σου ήταν πραγματικά προσοδοφόρο κάτι τέτοιο, πάντως ούτε κι εγώ είμαι αντιπρόσωπος αυτουνού που κουβάλησα εγώ ώς το σπίτι (με ταξί εταιρίας* απο το μαγαζί μου το έβαλαν στο πόρτ μπαγκάζ, κατέβηκε η γειτόνισα και το μοντάραμε μαζί :mrgreen: )...
Αναρωτιέμαι τι θα κερδίζαμε, αντίστοιχα, από την εμπορία αυτήν :lol: :lol: :P

*Οπότε βάλτε στην τιμή και άλλα 12 ευρώ...