Νεός στην ιστορία της ΣΠΚ με 1000 ερωτήσεις, στο νοσοκομείο στην Ολλανδία που είχα κάνει εισαγωγή και διαγνώστηκα με ΣΚΠ , ο νευρολόγος έκανε πέντε προσπάθειες μέσα σε 2 μέρες για να πάρει το υγρό από την σπονδυλική στήλη. Τελικά δεν τα κατάφερε και σημειωτέον χωρίς τοπική αναισθησία, οπότε ο πόνος ήταν πραγματικά φρικτός. Στην τελευταία προσπάθεια μου λεει η εξέταση αυτή θα έπρεπε να γίνει αλλα οταν δεν είναι εφικτό, θα σχηματίσουμε εικόνα από το σύνολο των εξετάσεων για να αποφασίσουμε τη θεραπεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο ασφαλες είναι χωρίς αυτή την εξέταση να προχωρήσουμε στην ενδεδειγμένη θεραπεία. Το επόμενο ραντεβού μου είναι 31 Δεκεμβρίου που θα έχουμε και το σύνολο των εξετάσεων και θα μιλήσουμε και για το θεραπευτικό σχήμα.
Μην αγχώνεσαι για τη παρακέντηση. Λυπάμαι που πέρασες όλη αυτή τη ταλαιπωρία και χωρίς αποτέλεσμα μα η εξέταση αυτή δεν είναι υποχρεωτική ούτε για την διάγνωση της νόσου ούτε για την επιλογή "θεραπείας". Προσωπικά δε την έκανα όταν μου είπαν πως δεν απαραίτητη και μπορεί να είναι κι επικίνδυνη

Επίσης, νιώθω την ανάγκη να σου πω πως ούτε το να λάβεις κάποια "θεραπεία" είναι απαραίτητο. Δεν προσπαθώ να κάνω τον ιατρό, απλώς συμβουλεύω να ψάξεις εδώ στο φόρουμ είμαι σίγουρη πως θα βρεις αρκετές πληροροφορίες για τους τρόπους αντιμετώπισης αλλά και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Στο λέω γιατί σου ανέφερε πως σου κάνει εξετάσεις για την επιλογή της "θεραπείας". Αρκετοί πάσχοντες εμφανίζουν μεμονομένα περιστατικά (υποτροπές) αρκετά σπάνια είτε και μόνο 1 ή 2 και μετά τίποτα. Τα περισσότερα φάρμακα έχουν ως σκοπό να μειώσουν (ή να μην γίνονται αντιληπτές) οι υποτροπές. Προσωπικά είμαι διεγωνσμένη 2 χρόνια και μετά τη διάγνωση είχα μόνο μια υποτροπή που έφυγε με κορτιζόνη. Δε μετανιώνω που δεν έβαλα στον οργανισμό μου τα χημικά φάρμακα, ταλαιπωρόντας τον. Φυσικά η κάθε περίπτωση είναι μοναδική ειδικά σε αυτή τη πάθηση. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι να το ψάξεις και να μην θεωρήσεις δεδομένο πως αυτό που θα σου πει θα είναι και αυτό που θα "πρέπει" να ακλουθήσεις. Είναι επιλογή σου, μπορείς πάντα να πάρεις κι άλλες γνώμες και να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως ΔΥΣΤΗΧΩΣ αρκετοί (ευτυχώς όχι όλοι) ιατροί ενδιαφέρονται περισσότερο για τη τσέπη τους δηλαδή ποιά φαρμακευτική τους δίνει τα περισσότερα για να συνταγογραφούν το δικό της φάρμακο.
Καλή δύναμη εύχομαι, ψάξε διάβασε κι εμείς εδώ είμαστε. Και πάλι χρόνια πολλά!