• ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #96610  από marian77
 Τετ Νοέμ 13, 2013 10:29 am
Καλημέρα μπορεί κάποιος να μου πεί για τα αιμοπετάλια της λευκής σειράς εαν του έχει τύχει να είναι αυξημένα σε θεραπεία με ιντερφερόνη;;; πέραν του φυσιολογικού 100-400 χιλ;;
Πήρα το γιατρό και μου είπε είναι φυσιολογικό να είναι ανεβασμένα κ με καθησύχασε........έχω 570 χιλ!!!!!!!!!!!!! :smile-headbang: :( :(
 #96611  από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 Τετ Νοέμ 13, 2013 12:42 pm
marian77 έγραψε:Καλημέρα μπορεί κάποιος να μου πεί για τα αιμοπετάλια της λευκής σειράς εαν του έχει τύχει να είναι αυξημένα σε θεραπεία με ιντερφερόνη;;; πέραν του φυσιολογικού 100-400 χιλ;;
Πήρα το γιατρό και μου είπε είναι φυσιολογικό να είναι ανεβασμένα κ με καθησύχασε........έχω 570 χιλ!!!!!!!!!!!!! :smile-headbang: :( :(
Καλημέρα δεν ξέρω συγκεκριμένα αλλά από προσωπική εμπειρία επειδή έδινα αιμοπεταλία κάποια στιγμή είχα ανεβάσει και εγώ 550-600 χιλ για κανένα χρόνο μετά έπεσε στα φυσιολογικά
 #96619  από Π.Μ79
 Τετ Νοέμ 13, 2013 2:26 pm
marian77 έγραψε:Καλημέρα μπορεί κάποιος να μου πεί για τα αιμοπετάλια της λευκής σειράς εαν του έχει τύχει να είναι αυξημένα σε θεραπεία με ιντερφερόνη;;; πέραν του φυσιολογικού 100-400 χιλ;;
Αυξημένα αιμοπετάλια, δεν είναι ποτέ φυσιολογικό. Είναι αυτό που ονομάζεται 'διαταραχή θρομβοφιλίας' και που απλά σημαίνει ότι το αίμα σου πήζει πολύ εύκολα, με κίνδυνο θρομβώσεων.
Βέβαια, άνθρωπος που σου δίνει ιντερφερόνη με κλειστά μάτια, δεν είναι καθόλου πρωτότυπο να το θεωρεί αυτό φυσιολογικό...
 #96621  από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 Τετ Νοέμ 13, 2013 2:52 pm
Να συμπληρώσω βεβαια ότι μου πρότειναν να παω σε καρδιολόγο (δεν πήγα ) για να μου δόσει ασπιρίνη και μετά από λίγους μήνες έπαθα το πρώτο επεισόδιο σκπ
 #96622  από marian77
 Τετ Νοέμ 13, 2013 3:40 pm
Και τώρα τι κάνω????......Είπε σε 2 μήνες να κάνω εξέταση αίματος ξανά..... :smile-crying: :smile-crying: :smile-crying:
 #96623  από marian77
 Τετ Νοέμ 13, 2013 3:45 pm
marian77 έγραψε:Και τώρα τι κάνω????......Είπε σε 2 μήνες να κάνω εξέταση αίματος ξανά..... :smile-crying: :smile-crying: :smile-crying:
Με βλέπω να βλέπω τα καρότα ανάποδαααααααα.........
 #96627  από titi
 Τετ Νοέμ 13, 2013 7:19 pm
Μην ανησυχείς, αλλά μην μείνεις στο "δε βαριέσαι, από τις ενέσεις είναι".
Οπως λέει και ο ΠΜ79 χρειάζεται προσοχή. Θα πας σε έναν καλό και έμπειρο αιματολόγο και αυτός θα σε καθοδηγήσει. Εξετάσεις αίματος, υπερήχους (για σπλήνα κλπ). Μήπως έκανες καμιά εγχείρηση πρόσφατα? Συνήθως συστήνουν εξετάσεις, παρακολούθηση και λίγο salospir μέχρι να αυξηθούν (αν αυξηθούν) άνω του 1εκ. Οταν λέμε για παρακολούθηση όμως εννοούμε κάθε μήνα μια γενική αίματος.
Μην αγχώνεσαι, πάντως. Η μητέρα μου ξαφνικά αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα και παρότι ιδιοπαθές (κοινώς έτυχε, δεν υπάρχει κάποια άλλη οργανική αιτία), είναι απλώς ένα θεματάκι για παρακολούθηση και ένα χαπάκι την ημέρα.
Επιμένω στην εμπειρία του γιατρού γιατί άμα πάς σε καποιον φοβισμένο και με μικρή εμπειρία και με δεδομένο το ιστορικό της ΠΣ θα σε τραβολογάει χωρίς λόγο. Αν ακούσεις για παρακέντηση στέρνου και μυελόγραμα, άρχισε να τρέχεις μακρυά από τον γιατρό. Σημαίνει ότι είναι πιο αγχωμένος από εσένα!!!!!
Θα δεις ότι δεν θα είναι τίποτα.... Ενημέρωσε μας