• Το νόμπελ Ιατρικής στον Αν. Ωρολογά

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #96307  από giannis
 Τρί Νοέμ 05, 2013 8:46 pm
Ο χορηγούμενος από τις φαρμακοβιομηχανίες, Αν Ωρολογάς διοργάνωσε ημερίδα στα Τρίκαλα και παρουσίασε τις νέες θεραπευτικές μεθόδους για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Το νόμπελ Ιατρικής του ανήκει γι' ακόμη μια φορά, αφού βρήκε και πάλι (όχι μια) πολλές θεραπείες:

"Με ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνση Κατά Πλάκας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στην σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ)», την περασμένη Κυριακή στο Δημαρχείο Τρικάλων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΣΚΠ Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ και Διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, Αν. Ωρολογάς αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελληνικής Εταιρείας για την ΣΚΠ, η Ψυχολόγος Υγείας Λαµπρινή Οικονόµου στις ψυχολογικές διαστάσεις που προκαλεί στον ασθενή η ΣΚΠ και ο Φυσικοθεραπευτής Γιάννης Λαµπρίδης, αναφέρθηκε στις πρακτικές φυσιοθεραπείας για την αντιμετώπιση της ΣΚΠ. Την Ημερίδα, συντόνιζε ο Τρικαλινός Αντιπρόεδρος της ΕΕΣΚΠ Κώστας Μιχαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, στο νομό Τρικάλων πάσχουν πάνω από 110 άτομα με ΣΚΠ, και δυστυχώς το νοσοκομείο Τρικάλων διαθέτει μόνο έναν νευρολόγο που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του είναι πολύ δύσκολο να καλύψει όλα τα νευρολογικά περιστατικά. Επίσης, ενώ υπάρχουν ορισμένες δομές, δεν είναι γνωστές σε ασθενείς με ΣΚΠ. Πάντως, το επίπεδο δομών της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, όχι μόνο στα Τρίκαλα, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αξιοπρεπές για ασθενείς με ΣΚΠ. Για το λόγο αυτό η Ελλάδα βρίσκεται στις κατώτατες θέσεις του Ευρωβαρόμετρου για τη ΣΚΠ, που κάθε 2 χρόνια δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τη ΣΚΠ. Για άμεσες υποτροπές ευτυχώς η εισαγωγή γίνεται άμεσα στο νοσοκομείο".

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα e-erevna.gr
 #96361  από fillcinefil
 Τετ Νοέμ 06, 2013 6:14 pm
Τον εν λόγο γιατρό τον γνωρίζω από το 1984-85 (τον καιρό εκείνο στο Αγ.Δημήτριος).
Και χύμα τα είχε πεί στη μάνα μου (τώρα τα μαθαίνω), και ποτέ δεν μου έδωσε καμιά ελπίδα τον κατόπιν καιρό, και ούτε σε ημερίδες κλπ κάτι τέτοιο.
Η πρωσωπική μου εμπειρία.
 #97707  από VASILIS
 Τρί Δεκ 10, 2013 4:11 pm
Το "ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ" τα λέει ολα.
Εταιρία ρε παιδιά, οικονομικές δραστηριότητες, κέρδη.....
 #97730  από Κωνσταντίνα
 Τρί Δεκ 10, 2013 11:01 pm
Μην παραπονιόμαστε βρε παιδιά :smile-bigsmile: .
Ξέρετε πόσοι ενδιαφέρονται για την "υγεία" μας :smile-nerd: ;;;
Ξέρετε πόσοι σφάζονται για να μας περιθάλψουν :character-jason: ;;;
Ξέρετε πόσοι πλειοδοτούν για να γίνουν χορηγοί μας :smile-call: ;;;
:character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws: :character-jaws:
:smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash: :smile-cash:
 #98112  από teo78
 Δευ Δεκ 23, 2013 10:20 pm
Η Συγκεκριμένη εταιρεία πάντως βοηθάει πάρα πολύ τα άτομα που απευθύνονται σε αυτήν. Έχω προσωπική εμπειρία και μας βοήθησαν και νομικά και στην γραφειοκρατεία και σε πολλά άλλα χωρίς ποτέ να μπούνε σε λογική αν η θεραπεία που κάνουμε είναι καλή η όχι .
Δεν με ενδιαφέρει αν χρηματοδοτείται από φαρμακευτικές με ενδιαφέρει που βοηθάει αρκετά.
Ούτως η άλλος τόσα βγάζουν από τους ασθενείς ας τους εκμεταλευτούμε και εμείς λίγο σε προβλήματα που έχουμε με το υπέροχο κράτος μας.
 #98114  από fillcinefil
 Τρί Δεκ 24, 2013 2:47 am
VASILIS έγραψε:Το "ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ" τα λέει ολα.
Εταιρία ρε παιδιά, οικονομικές δραστηριότητες, κέρδη.....
Μην σας μπερδεύει ο τίτλος "εταιρία", σύλογος είναι, μάλιστα ο πρώτος που είχα προσεγγίσει (παλιά... όταν ήταν στην Τούμπα). Στα νέα γραφεία δεν έχω πάει καθόλου.
Όλοι οι συνασθενείς πάρα πολύ βοηθητικοί, οι καλύτερες εντυπώσεις. Τώρα το ότι χρηματοδοτούνται δεν είδα την παραμικρή "προώθηση" προιόντων (καλά θα μου πείτε περί των υποσυνείδητων, ΟΚ). Το site του σύλογου http://www.gmss.gr/.
Εκδίδουν και περιοδικό το οποίο πλέων το ανεβάζουν στο site. Το forum τους σχεδόν ανενεργό, δεν κινείται καθόλου ("υπερτερούμε παρασάγγας").