• ...αν δεν είναι σκπ τι να ψάξω...

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #96058  από mata
 Τρί Οκτ 29, 2013 7:47 pm
Καλησπέρα, χρειάζομαι την βοήθεια από την πείρα σας...και μόνο.

Είχα πάνω από 1 χρόνο πόνο και μούδιασμα στο ένα χέρι.(μερικές φορές πολυ...άλλες ανεκτό)
Σουβλιές στο κεφάλι για δευτερόλεπτα αλλά μπορούσαν να με ακινητοποιήσουν, μετά όλα καλα!
Σε τίποτα από αυτά δεν έδωσα σημασία, μέχρι που άρχισαν να μου φεύγουν πράγματα από το χέρι και σε γιατρό πήγα όταν άρχισα να κάνω μετάνοιες στα πατώματα γιατί δεν με κρατούσαν τα γόνατα...πάλι για δευτερόλεπτα αλλά ικανά για να με ξαπλώσουν. Αποκλείσαμε με τριπλεξ το εγκεφαλικό... και η μαγνητική δείχνει πολυάριθμες απομυελονοτικές εστίες(χωρίς σκιαστικό). Έκανα εισαγωγή σε νοσοκομείο έκανα μαγνητική αυχένα, θωρακική μοίρα...καθαρές. Έκανα προκλητα δυναμικά στη μια πλευρά πόδι, μάτι,(δεν με ενοχλούν) και χέρι με αρκετά χαμηλά ποσοστά, στην παρακέντηση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εχουν βγει αρνητικά, περιμένω μερικά ακόμα.Ενας γιατρός που μίλησα τυχαία και είδε την μαγνητική μου είπε οτι δεν είναι σκπ αλλά να επαναλάβω την μαγνητική με σκιαστικο. Οκ, θα χαρώ πολύ να μην είναι σκπ, κοινώς μια ασθένεια που μέχρι πριν 3 μήνες δεν ήξερα τι είναι... :smile-blush: ούτε ακομα ξέρω νομίζω...
και τι θα πρέπει να κάνω μετά να αφήσω το χέρι να με πονάει και να πέφτω όπου να' ναι... όποτε να' ναι; και από τι μπορεί να είναι τα νεύρα πειραγμένα; θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας....γιατί έχω χιλιομπερδευτεί... Ευχαριστώ!!!
 #96059  από billios
 Τρί Οκτ 29, 2013 7:49 pm
Στο νοσοκομειο που μπηκες και ειδαν τις μαγνητικες και σε εξετασαν τι σου ειπαν πως εχεις ??
 #96060  από mata
 Τρί Οκτ 29, 2013 7:53 pm
billios έγραψε:Στο νοσοκομειο που μπηκες και ειδαν τις μαγνητικες και σε εξετασαν τι σου ειπαν πως εχεις ??
έκανα εισαγωγη με πιθανή σκπ. αλλα εκείνοι περιμένουν την παρακέντηση εμένα μου είπαν στο εργαστήριο ότι τα μέχρι τώρα είναι αρνητικά.
 #96061  από billios
 Τρί Οκτ 29, 2013 8:12 pm
Ασε τι σου ειπε το εργαστηριο,το αποτελεσμα της παρακεντησης θα συνεκτιμηθει με την κλινικη και την απεικονιστικη εξεταση και αναλογως θα παρεις τις απαντησεις που θελεις.
Μην ψαξεις τιποτα πριν σου δωσουν κατι για να ξεκινησεις να ψαχνεις.
 #96065  από mata
 Τρί Οκτ 29, 2013 9:17 pm
billios έγραψε:Ασε τι σου ειπε το εργαστηριο,το αποτελεσμα της παρακεντησης θα συνεκτιμηθει με την κλινικη και την απεικονιστικη εξεταση και αναλογως θα παρεις τις απαντησεις που θελεις.
Μην ψαξεις τιποτα πριν σου δωσουν κατι για να ξεκινησεις να ψαχνεις.
Mάλιστα, υπομονή δηλ. και τίποτα άλλο το πρόβλημα είναι ότι δεν το είχα πάρει και πολύ σοβαρά αλλά τωρά άρχισα να αγχωνομαι όσο καθυστερουν οι εξετάσεις.
Ας είναι... ευχαριστώ πάντως billios!!!
 #96069  από billios
 Τρί Οκτ 29, 2013 9:40 pm
Για μενα εκεινο το 20ημερο ηταν η χειροτερη περιοδος,να ξερω οτι κατι εχω χωρις να ξερω τι,και το μυαλο να ταξιδευει,νομιζα οτι τα ειχα ολα,γι'αυτο σου λεω κανε υπομονη μεχρι να σου πουν.
Ειναι πολλυ επωδυνη διαδικασια αυτη που θελεις να μπεις,μην μπαινεις,δεν βοηθα,διαπιστωμενο.
 #96074  από litsa
 Τρί Οκτ 29, 2013 11:13 pm
ψυχραιμίαααααα .... και υπομονή...
δεν τα έχουμε όλα πάνω μας!

υπομονή να τα ακούω και εγώ!!
 #96099  από Νίκος_76
 Τετ Οκτ 30, 2013 3:32 pm
Και γω στην ιδια φαση ειμαι. Περιμενω να δω τις εξετασεις για να δω τι εχω. Θελει υπομονη τωρα, μπαινω και γω στο τριπακι να διαβαζω στο σπιτι ασθενειες και σχετικες πληροφοριες, αλλα δεν ειναι σωστο, ειναι ομως ανθρωπινο. Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι οσο μπορουμε να κανουμε βολτες ή δουλειες για να ξεφευγουμε. Γενικα οποτε κουραζομαι σωματικα, μετα νοιωθω μαζι με τη κουραση και μια ευφορια. Με το που ξεκουραστω μια ωριτσα, ειμαι ετοιμος για την επομενη βολτα. Μη ξεχνας ο καιρος δε θα ειναι για πολυ ετσι τελειος, σαν να σου λεει η φυση απο μονη της τι να κανεις. Για φαντασου τωρα να ειχε κρυο βροχη...
Παω για βολτα, τα λεμε το βραδακι. Σας αγαπαω ολους. :smile-rofl: :smile-rofl: :smile-rofl: :smile-rofl: :smile-rofl:
 #104227  από mata
 Πέμ Ιούλ 03, 2014 2:17 pm
Γεια σας και πάλι!!!
Έρχομαι μήνες μετά μήπως εσείς με βοηθήσετε πιο πολύ γιατί παραμένω στην άγνοια...
Ιστορικό τελευταίων μηνών... ξανά μαγνητική 3 μήνες μετά την πρώτη με σκιαγραφικό αυτή τη φορά, πολυάριθμες εστίες που δεν προσλαμβάνουν υγρό. Στη παρακέντηση όσα βγήκαν,γιατί ποτέ δεν βγήκαν όλα, ήταν αρνητικά. Οπότε κατέληξαν σε μικρά εγκεφαλικά, κάτι όμως που το είχαν αποκλείσει από την αρχή. Μου έδωσαν αντιθρομβωτικά και αντικαταθλιπτικά, τα οποία βέβαια εγώ τα σταμάτησα όλα στο πρώτο δίμηνο αφού μου είχαν φοβερές παρενέργειες και τα δύο και εξάλλου ποιος ο λόγος να τα πάρω αφού όλες οι απαντήσεις είναι στο μπορεί...
Όλους αυτούς τους μήνες εκτός από κάτι μισάωρα έντονου πόνου στο χέρι και ελαφριάς μόνιμης αδυναμίας του και της σουβλιάς στο κεφάλι αλλά όχι συχνά, δεν είχα κανένα άλλο θέμα. Ώσπου 3 βδομάδες πριν, την ώρα που ξαπλώνω νοιώθω το πόδι μου να μυρμηγκιάζει στην πατούσα και την γάμπα, Αυτό βέβαια το καταλαβαίνω μόνο όταν ξαπλώνω και όταν περπατάω απλά το νοιώθω πιο βαρύ. Το χέρι μου, έχει γίνει αισθητά πιο αδύναμο και την τελευταία βδομάδα νοιώθω μουδιασμένο το μισό άνω χείλος( το τελευταίο το είχα πάθει πάλι πριν 1,5 χρόνο περίπου,δύο φορές αλλά διαρκούσε το πολύ 10 για λεπτά). Όλα αυτά να διευκρινίσω ότι είναι στην ίδια πλευρά του σώματος, σε αυτή που δεν ήταν και εντάξει στα δυναμικά. Τώρα να σας ρωτήσω και ελπίζω η πείρα σας να με διαφωτίσει....
1) ποιος ο λόγος της παρακέντησης δείχνει κάτι συγκεκριμένο για την σκπ ;
2) Αν όταν έκανα την πρώτη μαγνητική υπήρχε κάποια ενεργή εστία και μου έκανε τα συμπτώματα και 3 μήνες μετά απλά δεν ήταν ενεργή να υποθέσω ότι απλά δεν μπορώ να το γνωρίζω;
3)Πόσο διάστημα μπορεί να μείνει μια εστία ενεργή;
4)Όλες αυτές οι εστίες απλά μπορεί να δημιουργηθούν χωρίς να υπήρξαν κάποτε ενεργές;
5)Τι άλλο μπορεί να τις δημιούργησε; ή έχουμε όλοι έτσι και αλλιώς;
6)εγώ τι να κάνω τώρα να πάρω τις αρνητικές μου εξετάσεις και να πάω σε νευρολόγο με κίνδυνο να με περάσει για ψυχάκια αφου ήταν όλα αρνητικά ή να μου τα κάνει όλα από την αρχή;
7) Μήπως τελικά πρέπει να δω κάποια άλλη ειδικότητα γιατρού;(ρευματολόγο και ορθοπεδικό πέρασα τότε ήμουν οκ)
Υπάρχει τελικά χειρότερο από την άγνοια;;;;
 #104253  από petros
 Παρ Ιούλ 04, 2014 10:08 am
Καλημερα mata.
Καταρχην οσο ειναι δυνατον χαλαρωσε γιατι ο πανικος ειναι κακος συμβουλος. Επισης χαλαρωσε οσο μπορεις και μην ξεσκονιζεις το διαδικτυο γραφοντας το καθε συμπτωμα γιατι θα νομιζεις οτι εχεις ολες τις ασθενειες του κοσμου μαζεμενες.
Σε καταλαβαινω απολυτα. Στην αρχη ολοι μας περασαμε αυτο το σταδιο.
Εσυ αυτα που επρεπε να τα κανεις τα εκανες στο ακεραιο.
Πηγες σε γιατρο, εκανες μαγνητικη, παρακεντηση κλπ.
Πριν σου απαντησω (στον βαθμο που μπορω) μια μικρη διαπιστωση.
Αυτες τις λαλακιες τα αντικαταθλιπτικα τελικα οι γιατροι τα δινουν σαν καραμελες?

Παμε:
1) ποιος ο λόγος της παρακέντησης δείχνει κάτι συγκεκριμένο για την σκπ ;

Κανουν παρακεντηση για να δουν αν εχεις καποια αντισωματα που επιτιθενται στην μυελινη. Απο μονη της η εξεταση δεν βγαζει διαγνωση για σκπ αλλα ειναι θεωρουν χρησιμη μαζι με τις απεικονιστικες (μαγνητικες) και την κλινικη εικονα του καθενος ωστε να βγαλουν διαγνωση.

2) Αν όταν έκανα την πρώτη μαγνητική υπήρχε κάποια ενεργή εστία και μου έκανε τα συμπτώματα και 3 μήνες μετά απλά δεν ήταν ενεργή να υποθέσω ότι απλά δεν μπορώ να το γνωρίζω;
3)Πόσο διάστημα μπορεί να μείνει μια εστία ενεργή;

Την 2η ερωτηση δεν την πολυκαταλαβα. ΟΙ εστιες οταν προσλαμβανουν σκιαγραφικο θεωρουνται ενεργες. Αυτο σημαινει οτι υπαρχει απομυελινωση ή οιδημα ή αν δεν κανω λαθος σε μερικες περιπτωσεις επαναμυελινωση. Ο οργανισμος απο μονος του προσπαθει να φτιαξει τις βλαβες που δημιουργουνται. Αναλογα τον οργανισμο του καθενος η αποκατασταση ποικιλει. Φαντασου απλα οπως ενα κοψιμο που εχεις στο δερμα. Ακομα και τιποτα να μην του βαλεις, καποια στιγμη η πληγη θα κλεισει απο μονη της. Το τι ουλη θα αφησει η ποσο θα κανει να κλεισει, ποικιλει. Αυτο απαντα και στην ερωτηση 3.

4)Όλες αυτές οι εστίες απλά μπορεί να δημιουργηθούν χωρίς να υπήρξαν κάποτε ενεργές;

Δεν το ξερω 100% και νομιζω ουτε οι ιδιοι οι γιατροι. Ειναι μεγαλη κουβεντα γιατι δινουν μεγαλυτερη σημασια στις ενεργες. Επισης μερικες εστιες μικραινουν με την παροδο του χρονου η ακομα και εξαφανιζονται.

5)Τι άλλο μπορεί να τις δημιούργησε; ή έχουμε όλοι έτσι και αλλιώς;

Απομυελινωτικες παθησεις υπαρχουν παρα πολλες. Για αυτον τον λογο κανουν συνδυασμο εξετασεων εκτος απο μαγνητικη για να βγαλουν την διαγνωση και να αποκλεισουν αλλες παθησεις. Οχι εστιες δεν εχουμε ολοι. ΟΜΩΣ μια ερευνα σε νεκροψιες "υγειων" ανθρωπων εδειξαν εστιες στον εγκεφαλο χωρις εκεινοι ποτε να εκδηλωσαν καποια παθηση με την εννοια της κλινικης εικονας.

6)εγώ τι να κάνω τώρα να πάρω τις αρνητικές μου εξετάσεις και να πάω σε νευρολόγο με κίνδυνο να με περάσει για ψυχάκια αφου ήταν όλα αρνητικά ή να μου τα κάνει όλα από την αρχή;

Το τι θα κανεις δεν μπορει να στο πει κανενας. ΑΝ θες μπορεις να παρεις μια δευτερη γνωμη για να εισαι εσυ πιο οκ.Τωρα αν θα πας και σε θεωρησει ψυχακια...το πολυ πολυ να σου γραψει και αυτος αντικαταθλιπτικα.

7) Μήπως τελικά πρέπει να δω κάποια άλλη ειδικότητα γιατρού;(ρευματολόγο και ορθοπεδικό πέρασα τότε ήμουν οκ)
Υπάρχει τελικά χειρότερο από την άγνοια;;;;

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι οσο μπορεις να προσπαθησεις να ενημερωθεις χωρις πανικο μιλοντας σε γιατρους και αλλα παιδια που περνουν καποια απο αυτα που περνας. Να φιλτραρεις και να αποφασισεις. Δυστυχως δεν υπαρχει τυφλοσουρτης. Ο καθενας ακολουθει διαφορετικο δρομο θεραπειας και ελπιζει να παει καλα.
Μερικες φορες η αγνοια ειναι ευλογια. Μερικες ομως...

Να εισαι καλα. Σορυ για την μεγαλη απαντηση αλλα προσπαθησα οσο μπορω να σε βοηθησω οπως εκαναν και για μενα πολλα παιδια οταν ημουν στην θεση σου.