• ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #95647  από vasober
 Πέμ Οκτ 17, 2013 7:40 pm
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ 67% ΓΙΑ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΟΛΠΟΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΤΑΧΥΑΚΑΡΔΙΑΣ. ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΣΦ. ΦΟΡΕΑ ΕΙΧΑ ΕΝΣΗΜΑ 1400 ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΕΠΑ (ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ Κ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΕΠΙΔΟΜΑ) ΤΙ ΚΑΝΩ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
 #95662  από Κώστας
 Παρ Οκτ 18, 2013 10:41 am
Στη πρόνοια τι πήγες να κάνεις; Αν θέλεις να βγάλεις σύνταξη ή να πάρεις επίδομα, γιατί δεν απευθύνεσαι στο ΙΚΑ που είναι και το ασφαλιστικό σου ταμείο; Αν σκοπεύεις να πάρεις κανονική σύνταξη γήρατος, δεν αρκούν τα ένσημα που λες ότι είχες πριν από 20 χρόνια. Τα υπόλοιπα χρόνια εργαζόσουν; Αν έχεις συμπληρώσει 15 χρόνια σε ένσημα, δικαιούσαι να πάρεις από το ταμείο σου κανονική σύνταξη γήρατος και όχι αναπηρική που είναι και μικρότερη σαν ποσόν.
 #95740  από vasober
 Κυρ Οκτ 20, 2013 6:47 pm
ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΜΙΑ ΦΙΛΗ Η ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΗΓΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Κ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΙΚΑ Κ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ
 #95752  από Κώστας
 Κυρ Οκτ 20, 2013 10:39 pm
Με 67% στα κινητικά προβλήματα παίρνεις επίδομα από το ταμείο σου, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 780€. Πρόσεχε όμως, πρέπει να υπάρχουν κινητικά προβλήματα αλλιώς επίδομα γιοκ!
 #95817  από vasober
 Τρί Οκτ 22, 2013 6:39 pm
ΚΩΣΤΑ ΑΡΓΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣΚΙΝΗΤΗ ΣΤΑ ΑΝΩ ΑΚΡΑ.
ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ Κ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ.
ΟΤΑΝ ΤΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ (ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ) ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΩ Κ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΩ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΟΛΠΟΚΟΙΛΑΚΗΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ Κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
 #95818  από Κώστας
 Τρί Οκτ 22, 2013 6:56 pm
Στην αίτηση που έκανες για να εξεταστείς από το ΚΕΠΑ είχες συμπληρώσει στα αιτήματά σου ότι ζητάς το επίδομα;
Αν ναι και αν διεπίστωσαν την ύπαρξη κινητικών προβλημάτων (κάτι μάλλον προφανές αφού χρησιμοποιούσες μπαστούνι και ήσουν υποβασταζόμενη), η γνωμάτευση που θα πάρεις θα πρέπει να γράφει, μεταξύ άλλων, ότι δικαιούσαι το εξωιδρυματικό επίδομα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1140/81, ν3232/04 και Ν3518/06 και το χρονικό διάστημα που θα σου χορηγείται. Μόλις πάρεις την απόφαση, θα την καταθέσεις στο ταμείο σου μαζί με μια αίτηση που θα σου πουν για ν΄ αρχίσεις να παίρνεις το επίδομα το οποίο αρχίζει από την ημερομηνία που θα γράφει πάνω η απόφαση του ΚΕΠΑ. Για το διάστημα που θα περάσει μέχρι ν΄ αρχίσει η χορήγησή του, θα πάρεις μαζεμένο το ποσόν που αντιστοιχεί, αναδρομικά.
Σου εύχομαι σύντομη αποκατάσταση, από την υποτροπή που σε βασανίζει.
 #95820  από vasober
 Τρί Νοέμ 26, 2013 5:11 pm
ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 67%
ΑΠΟΠΥΕΛΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ Κ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΓΙΑ ΕΞΩΪΔΡΥΜΑΤΙΚΟ
ΕΠΙΔΟΜΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ) Κ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Σ΄ΑΥΤΗ. ΗΜ/ΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ 30/01/2013 - 31/01/2015
ΕΛΕΓΑ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΙΚΑ Κ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΙ ΛΕΣ?
Τελευταία φορά σημειώθηκε ως νέο από το μέλος vasober την Τρί Νοέμ 26, 2013 5:11 pm.