• 70%

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.

70%

#95112  από manos81
 Δευ Σεπ 30, 2013 2:40 pm
molis enimerothika gia to prosorino apotelesma tou kepa gia to eksoidrimatiko kai to pososto aytou 70%
 #95989  από georgeand
 Κυρ Οκτ 27, 2013 4:07 pm
manos81 έγραψε:molis enimerothika gia to prosorino apotelesma tou kepa gia to eksoidrimatiko kai to pososto aytou 70%

αντε βρε... και στα 100% εγω σε ξεπερασα 80%, μου φαινετε να το παω για συνταξη και να δουλευω μαυρα οσο μπορω δηλαδη ακομα
 #96016  από titi
 Δευ Οκτ 28, 2013 2:24 pm
georgeand έγραψε:
manos81 έγραψε:molis enimerothika gia to prosorino apotelesma tou kepa gia to eksoidrimatiko kai to pososto aytou 70%

αντε βρε... και στα 100% εγω σε ξεπερασα 80%, μου φαινετε να το παω για συνταξη και να δουλευω μαυρα οσο μπορω δηλαδη ακομα
Κάτι που ανακάλυψα μόλις πρόσφατα είναι ότι μπορούμε να λαμβάνουμε σύνταξη, εξωιδρυματικό και να εργαζόμαστε ταυτόχρονα!!!
Ξέρω το παράλογο δεν έχει όρια...
Ίσως όμως αφορά συμπάσχοντες που μπορούν ή τους κάνει καλό να συνεχίσουν να εργάζονται.
Διαβάστε σχετικά εγκύκλιο 35 του ικα (http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_35_2013.pdf)
Είναι απολύτως διασταυρωμένο με το ΙΚΑ (από εκεί το έμαθα) και με δικηγόρο.

ΥΣ. αν διαβάσετε όλη την εγκύκλιο, θα καταλάβετε και ποια ομάδα εξυπηρετεί (φυσικά δεν βγήκε για να βοηθήσει τα ΑΜΕΑ)
 #96043  από Κώστας
 Τρί Οκτ 29, 2013 1:19 pm
Τι είδους εργασία μπορούμε να κάνουμε; Εννοώ αν κάποιος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας (ΤΕΒΕ), μπορεί να συνεχίσει ν΄ ασκεί το επάγγελμά του;! Και αν μπορεί τι γίνετε με τις εισφορές που πρέπει να πληρώνει στο ασφαλιστικό του ταμείο; Αν πρέπει να πληρώνει κανονικά εισφορές, ίσως και να μην αξίζει το κόπο να δουλέψει. Το ΤΕΒΕ μου πχ πριν συνταξιοδοτηθώ είχε φτάσει στα 420€ το μήνα!
 #96053  από titi
 Τρί Οκτ 29, 2013 6:18 pm
Κώστας έγραψε:Τι είδους εργασία μπορούμε να κάνουμε; Εννοώ αν κάποιος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας (ΤΕΒΕ), μπορεί να συνεχίσει ν΄ ασκεί το επάγγελμά του;! Και αν μπορεί τι γίνετε με τις εισφορές που πρέπει να πληρώνει στο ασφαλιστικό του ταμείο; Αν πρέπει να πληρώνει κανονικά εισφορές, ίσως και να μην αξίζει το κόπο να δουλέψει. Το ΤΕΒΕ μου πχ πριν συνταξιοδοτηθώ είχε φτάσει στα 420€ το μήνα!
Κώστα θα σου πω ότι έχω μάθει με τη βοήθεια του ΙΚΑ και φίλων δικηγόρων:
1. Εξαιρούμεθα και μπορούμε να είμαστε συνταξιούχοι και ταυτοχρονα να εργαζόμαστε.
2. Κρατήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γίνονται μόνο από τη μία πηγή εισοδήματος. 3. Κρατήσεις ενσήμων γίνονται κανονικά από το μισθό και κάποια στιγμή τα επιπλέον ένσημα που θα επικολλούνται θεμελιώνουν δικαίωμα προσαύξησης της σύνταξης, αλλά το πότε στοιχειοθετείται το δικαίωμα αυτό και ποια θα είναι η προσαύξηση δεν με ενδιέφερε να μάθω με λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση.
Η εγκύκλιος δεν φαίνεται να διαφοροποιεί τους μισθωτούς από τους ελευθερους επαγγελματίες, αλλά δεν είναι το μόνο παράλογο αυτό (οκ, είσαι πχ λογιστής, υπέβαλλες διακοπή εργασιών, πήρες σύνταξη και τώρα ξανακάνεις έναρξη????).
Εγω πάντως, έλαβα το πολυπόθητο 67% και αιτήθηκα σύνταξης με τις ειδικές διατάξεις και ταυτόχρονα εργάζομαι, εν αναμονή της τελικής απόφασης (Γι΄αυτο άλλωστε δεν μου δίνουν και προσωρινή σύνταξη, ως εργαζόμενη ακόμα).
Αν μάθω κάτι παραπάνω θα ενημερώσω... Ουτως ή άλλως ήθελα να το αναρτήσω και ως ξεχωριστό θέμα, αλλά είδα την σημείωση των Manos & georgeand και το έβαλα εδώ...
 #99194  από nikos_
 Τρί Ιαν 28, 2014 10:57 pm
ευχαριστούμε παιδιά για τις διευκρινίσεις που μας δίνετε θέλω να κάνω και εγώ μια ερώτηση οποίος ξέρει ας με βοηθήσει η εγκύκλιος αυτή του ΙΚΑ αφορά και υπαλλήλους του δημοσίου που έχουν ασφάλιση ΙΚΑ το γνωρίζει κάποιος αυτό;
ευχαριστώ εκ το προτέρων
 #99208  από titi
 Τετ Ιαν 29, 2014 12:54 pm
nikos_ έγραψε:ευχαριστούμε παιδιά για τις διευκρινίσεις που μας δίνετε θέλω να κάνω και εγώ μια ερώτηση οποίος ξέρει ας με βοηθήσει η εγκύκλιος αυτή του ΙΚΑ αφορά και υπαλλήλους του δημοσίου που έχουν ασφάλιση ΙΚΑ το γνωρίζει κάποιος αυτό;
ευχαριστώ εκ το προτέρων
Νίκο, δεν διαφοροποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους η εγκύκλιος αυτή.
Άλλωστε αν την διαβάσεις είναι εμφανές ότι δεν εκδόθηκε για να δώσει μια διευκόλυνση σε συνταξιούχους ΑΜΕΑ, αλλά στους πρόωρα συνταξιοδοτημένους της πρώην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Απλά μαζί με το βασιλικο, ποτιστήκαμε και εμείς ως "γλάστρες".
 #99253  από nikos_
 Πέμ Ιαν 30, 2014 3:23 pm
Ναι είναι ευανάγνωστο αυτό ότι δεν αφορά εμάς αλλά κυρίως τους χειριστές της "ολυμπιακής αεροπορίας" αλλά όποιος από εμάς έχει την δυνατότητα να εργάζεται και τον βοηθάει αυτό στο πρόβλημα του καλό είναι να χρησιμοποιήσει αυτήν την εγκύκλιο πρώτα από όλα για τον εαυτόν του.
Μέσα από προσωπικό ενδιαφέρον γιατί έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ αυτήν την εγκύκλιό από ότι διάβασα γνωρίζεις πως αξιοποιούμε τον χρόνο ασφάλισης μετά την συνταξιοδότηση;
για σένα δηλαδή το έχεις κοιτάξει αυτό; - υπάρχει ίσως κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος για αυτό το θέμα σε ρωτάω γιατί είσαι από της πρώτες που χρησιμοποίησαν αυτό το νόμο και μια συμβουλή πριν τον εργατολογο είναι πάντα χρήσιμη σε ευχαριστώ
 #99255  από titi
 Πέμ Ιαν 30, 2014 3:29 pm
Είμαι εν αναμονή της ανακεφαλαίωσης των ενσήμων. Περιμένω δηλαδή... Ως προς το τί θα γίνει με τα ένσημα που "θα " μαζέψουμε εν καιρώ μπορείς να αιτηθείς την ανακεφαλαίωση και αυτών. Χαμένα δεν πάνε, αλλά μου είπαν ότι δεν έχει νόημα να το ζητάς πχ ανά εξάμηνο.