• Χαίρεται!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #94917  από stan
 Τετ Σεπ 25, 2013 10:43 pm
Γεια σας!

Μόλις διαγνώστηκα τον Μάιο του 2013 με Σκλήρυνση, αφού για μια βδομάδα το αριστερό μου χέρι αρνείτο να συνεργαστεί και να υπακούσει σε οποιεσδήποτε εντολές του εγκεφάλου. Ήταν σαν να μην επικοινωνούσε ο εγκέφαλος με το χέρι.
Έκανα παρακέντηση, που έχει oligoclonal bands, και MRI αυχένα και εγκεφάλου και έχω 5 πλάκες μέχρι στιγμής. Μερικές ήταν active στο MRI, μερικές ήταν από πιο παλιά (που είχα κάποια μουδιάσματα που αγνόησα).
Με τις κορτιζόνες, εργοθεραπεία και χρόνο, επέστρεψε το αριστερό μου χέρι σχεδόν στα κανονικά του. Κάναμε τεστ για τον ιό JC και βγήκε αρνητικό και ξεκίνησα Tysabri.
Από τότε, προσπαθώ να μην αγχώνομαι, προσέχω τη διατροφή μου λίγο περισσότερο, και να χαλαρώνω όσο μπορώ. Πρόσφατα βρήκα δουλειά στην Ελλάδα και ίσως επιστρέψω, εάν βεβαιωθώ πως υπάρχει ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ασθενείς Σκλήρυνσης.
Πρέπει να βάλω και άσκηση στο πρόγραμμα, τώρα που μπορώ, αν και κουράζομαι νωρίς. Ίσως μου αυξήσει τις αντοχές.

Καλή αντάμωση,
Stan
 #94927  από marian77
 Πέμ Σεπ 26, 2013 7:58 am
καλημέρα και wellcome to the forum!!

Σε ποια χώρα βρίσκεσαι τώρα??
 #94929  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 26, 2013 10:01 am
stan έγραψε:Γεια σας!

Μόλις διαγνώστηκα τον Μάιο του 2013 με Σκλήρυνση, αφού για μια βδομάδα το αριστερό μου χέρι αρνείτο να συνεργαστεί και να υπακούσει σε οποιεσδήποτε εντολές του εγκεφάλου. Ήταν σαν να μην επικοινωνούσε ο εγκέφαλος με το χέρι.
Έκανα παρακέντηση, που έχει oligoclonal bands, και MRI αυχένα και εγκεφάλου και έχω 5 πλάκες μέχρι στιγμής. Μερικές ήταν active στο MRI, μερικές ήταν από πιο παλιά (που είχα κάποια μουδιάσματα που αγνόησα).
Με τις κορτιζόνες, εργοθεραπεία και χρόνο, επέστρεψε το αριστερό μου χέρι σχεδόν στα κανονικά του. Κάναμε τεστ για τον ιό JC και βγήκε αρνητικό και ξεκίνησα Tysabri.
Από τότε, προσπαθώ να μην αγχώνομαι, προσέχω τη διατροφή μου λίγο περισσότερο, και να χαλαρώνω όσο μπορώ. Πρόσφατα βρήκα δουλειά στην Ελλάδα και ίσως επιστρέψω, εάν βεβαιωθώ πως υπάρχει ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ασθενείς Σκλήρυνσης.
Πρέπει να βάλω και άσκηση στο πρόγραμμα, τώρα που μπορώ, αν και κουράζομαι νωρίς. Ίσως μου αυξήσει τις αντοχές.

Καλή αντάμωση,
Stan
:greetings-waveyellow: Ευχομαι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!!!! Με το καλο να γυρισεις στην Ελλαδα και να σε γνωρισουμε απο κοντα :greetings-waveyellow:
 #94932  από stan
 Πέμ Σεπ 26, 2013 10:32 am
Βρίσκομαι στην πανέμορφη Ελβετία!
Θα τα πούμε σύντομα!
 #94964  από fillcinefil
 Παρ Σεπ 27, 2013 1:35 am
:handgestures-thumbupright:
Είσαι στο σωστό πνεύμα. Περί ιατροφαρμακευτικής στην Ελλάδα; Έεεεε.... καληηηηηή είναι :oops: . Εμείς εδώ με αυτήν επιβιώνουμε, αλλά θα μπορούσε και (πολύ) καλύτερα. Αν είσαι βολεμένος εκεί, θα ρισκάρω να πώ: το δοκιμάζεις αργότερα, νέος είσαι (?), έχεις όλη την ζωή μπροστά σου. :greetings-waveyellow:
 #95057  από kath
 Κυρ Σεπ 29, 2013 6:57 pm
Καλως ηρθες Stan!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #95107  από nina1972
 Δευ Σεπ 30, 2013 12:38 pm
Γεια σου Σταν! Εγώ θα έλεγα για την ιατροφαρμακευτική στην Ελλάδα....μήπως να κάτσεις εκεί που είσαι;;Μέχρι να σταθεροποιηθούν(;) τα πράγματα εδώ τουλάχιστον.....
 #95275  από anna_crete
 Σάβ Οκτ 05, 2013 7:03 am
Καλώς ήρθες Σταν! Με γυμναστική, διατροφή και θετική σκέψη, όλα καλά θα πάνε!
 #95279  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Οκτ 05, 2013 10:50 am
anna_crete έγραψε:Καλώς ήρθες Σταν! Με γυμναστική, διατροφή και θετική σκέψη, όλα καλά θα πάνε!
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: Τη θετικη σκεψη .......πού την μοιραζουν ????????? Αφου ειναι Η λυση .....μηπως την χορηγουν ΔΩΡΕΑΝ τα ''ασφαλιστικα'' μας ταμεια ??????? :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #95372  από stan
 Τετ Οκτ 09, 2013 3:11 pm
Γεια!

Ναι θετική σκέψη έχουμε, αν και μου συνέστησαν και για ψυχολόγο. Γυμναστική πρέπει να ξεκινήσω. Κανά κολύμπι θα ήθελα.
Διατροφή καλύτερα θα'ναι Ελλάδα με πιο φυσικά φρούτα και λαχανικά και τοπικό ελαιόλαδο, παρά εδώ στα πιο βόρεια. Α έχει και ήλιο για βιταμίνη D στην Ελλάδα.
Απλά θέλω να μην με αγχώνει περισσότερο η περίθαλψη από ότι πρέπει.
Από ηλικία νέος είμαι, δεν έπιασα τα -άντα ακόμα (οριακά), αλλά λείπω χρόνια, και λέω να επιστρέψω να δώσω μια ευκαιρία και στην Ελλάδα. Άμα όλοι φεύγουμε, ποιοι μένουν;

Σας χαιρετώ,
Σταν