• Μαγνητική Τομογραφία

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6050  από Fotis
 Κυρ Ιουν 21, 2009 12:16 pm
Καλημέρα σε όλους και καλή υπομονή για το ζεστό καλοκαίρι που έρχεται.

Έχω διάγνωση MS εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Ο Γιατρός μου, έχει ζητήσει να επαναλάβουμε την μαγνητική, ώστε να δούμε πως είμαι, καθώς γενικότερα είμαι πολύ καλά, εκτός της κόπωσης, η οποία παραμένει και από όσο έχω καταλάβει θα είναι μόνιμο φαινόμενο.

Το κακό είναι ότι θέλει να την επαναλάβω στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο στο οποίο είχα κάνει και την πρώτη εξέταση, ώστε να είναι το ίδιο μηχάνημα και ο ίδιος ακτινολόγος. Δυστυχώς όμως, λόγω της πολύ δυσάρεστης εμπειρίας που είχα την προηγούμενη φορά, δυσκολεύομαι.

Για να καταλάβετε, είχα κάνει την εξέταση Παρασκευή και πήρα τα αποτελέσματα Σάββατο απόγευμα. Μου έδωσαν λοιπόν μια μανγητική, μαζί με μια γνωμάτευση μίας σελίδας, στην οποία μάλιστα ο ακτινολόγος είχε κρίνει σκόπιμο να κάνει και διάγνωση (έγραφε "MS") !!! Φυσικά μου την παρέδωσε ένας απλός υπάλληλος, χωρίς να μου πει ή εξηγήσει τίποτα. Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου, καθώς διάβασα την γνωμάτευση μέσα στο ανσανσέρ και κόντεψα να μείνω εκεί.

Επίσης ακόμη και στα πρακτικά θέματα δεν ήμουν ευχαριστημένος, αφού υπήρχε μια βιασύνη για να με βάλλον στον τομογράφο, δεν μου έδωσαν ωτοασπίδες και γενικά υπήρχε μια ψυχρή αντιμετώπιση.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι είναι από τα πιο γνωστά και παλιά κέντρα για τέτοιου είδους εξετάσεις.

Θα πρέπει όμως να κάνω κουράγιο και να ξανα-πάω για να επαναλάβω τις εξετάσεις (θα έχω πάρει μαζί μου δικές μου ωτοασπίδες καλού-κακού)
 #6051  από Maria77
 Κυρ Ιουν 21, 2009 12:34 pm
Kαλώς ήρθες στην παρέα μας Foti και καλή δύναμη!
Και εγώ κάνω πάντα την μαγνητική μου στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο για να μπορούν να την συγκρίνουν πιο εύκολα με την προηγούμενη!
Δυστυχώς οι περισσότεροι που δουλεύουν σε αυτές τις θέσεις δεν έχουν κάποιο σωστό τρόπο προσέγγισης για τον ασθενή! Μην νομίζεις ότι αλλού θα είναι πολύ καλύτερα :( Και σε μένα την πρώτη φορά που βρεθήκαν εστίες στην μαγνητική δεν μου είχαν αναφέρει τίποτα! Κρατούσα την μαγνητική και πήγαινα να συναντήσω τον γιατρό με τον οποίο είχα ραντεβού και όταν διάβασα την αναφορά της μαγνητικής σχεδόν να λιποθυμήσω(!)
Κανονικά ωτοασπίδες έπρεπε να σου είχαν δώσει! Την τελευταία φορά που είχα πάει στον μαγνητικό τομογράφο πήρα και το ipod μαζί μου!!! :lol: Μου λέει αυτός που με οδήγησε στον τομογράφο "τί είναι αυτό?" του λέω το έφερα για να ακούω μουσική :shock: :shock: Μου λέει απαγορεύεται(!)(!)(!) Τουλάχιστον όμως ωτοασπίδες μου έδωσε!
 #6058  από αλεξανδρος1
 Κυρ Ιουν 21, 2009 6:05 pm
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Όπου και να πάς για μαγνητική τα ίδια πάνω κάτω θα αντιμετωπίσεις. Καλό είναι πάντως να την κάνεις στο ίδιο μηχάνημα για να μπορούν να συγκρίνουν καλύτερα τις μαγνητικές γιατί μηχάνημα με μηχάνημα έχει διαφορά. Ωτοασπίδες τι είναι αυτό; Πότε δεν μου έχουν δώσει και δεν το βλέπω να μου δίνουν ποτέ. Μαρία απο τον μαγνήτη το ipod θα πήγαινε υπέρ πίστεως και πατρίδος.
 #6059  από Giota
 Κυρ Ιουν 21, 2009 6:17 pm
αλεξανδρε μας κοροιδευεις για τις ωτοασπιδες ετσι?
 #6062  από princeofathens2004
 Κυρ Ιουν 21, 2009 6:27 pm
Καλησπέρα foti

Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε Κέντρο, όσον αφορά την αντιμετώπιση (ευτυχώς εγώ εκεί που την κάνω η κοπέλα στον τομογράφο είναι φίλη και είναι λίγο διαφορετικά) και για τις ασπίδες Giota δεν κοροϊδεύει ο αλέξανδρος1 γιατί και μένα δεν μου έχουν δώσει.
Καλύτερα γιατί τόση ώρα ησυχία και πρωί πρωί που τις κάνω (κλείνω συνήθως το πρώτο ραντεβού για να γλυτώνω καθυστερήσεις) θα με πάρει ύπνος εκεί μέσα. Εδώ και χωρίς αυτές ίσα που κρατιέμαι. Είναι και αρκετή η ώρα της ξάπλας γιατί κάνω μαζί θώρακα, αυχένα και εγκέφαλο.
Καλώς ήρθες λοιπόν foti και υπομονή.
 #6063  από Giota
 Κυρ Ιουν 21, 2009 6:28 pm
στην τελευταια που εκανα επειδη δεν ειχαν μου εβαλαν ακουστικα
 #6064  από elena
 Κυρ Ιουν 21, 2009 6:32 pm
Γειά σας παιδιά ,ούτε και εμένα μου δίνουν ωτοασπίδες...αλλά δεν με ενοχλεί κιόλας!!!!
αυτό που με ενοχλεί είναι ο κλειστός χώρος,αλλά έχω μαζί μου μάσκα ,την φοράω ,και την βγάζω όταν τελειώνω...περίπου 3 τέταρτα!!!
 #6070  από butterfly-
 Κυρ Ιουν 21, 2009 7:15 pm
Γεια σας παιδιά!
Φώτη καλωσήρθες στην παρέα μας.
Εμένα ωτοασπίδες μου δίνουν πάντα. Με εκνευρίζουν όμως αφάνταστα γιατί καθυστερούν αφάνταστα τα αποτελέσματα. (Αυτή τη φορά έκαναν μια εβδομάδα να μου τα δώσουν, και τους τηλεφωνούσα κάθε μέρα. (είναι και ιδιωτική κλινική, φανταστείτε να πήγαινα σε δημόσιο Νοσοκομείο!!) Τα άκουσαν για τα καλά.

Prince αλήθεια πόση ώρα κάνεις μέσα στον τομογράφο για να κάνεις, εγκαίφαλο, αυχένα και θώρακα???? Εγώ θα πέθαινα εκεί μέσα!!!. Εχω κλειστοφοβία, και κάθε φορά παίρνω ηρεμιστικό για να μπώ εκεί μέσα!
Φιλιά σε όλους
 #6073  από mary_d_ath
 Κυρ Ιουν 21, 2009 8:08 pm
Ούτε και εμένα μου δίνουν ωτοασπίδες οι γύφτοι!!
Και την πρώτη φορά ούτε τη φούσκα που πατάς αν θέλεις κάτι (έναν καφέ, μία πορτοκαλάδα, ένα μασαζ :lol: ) μου είχαν δώσει!!
Είχα μπει μόνη και έρημη ( :lol: ) με τη συμβουλή "μην ανοίξεις τα μάτια σου".
Και δεν τα άνοιξα μέχρι να τελειώσει η μαγνητική και φανταζόμουν ότι ίσως μου έλεγαν να μην ανοίξω τα μάτια μου γιατί θα έβλεπα μπλε, κόκκινες και πορτοκαλί ακτίνες να με διαπερνάνε μέσα σε ένα ολοσκότεινο τούνελ (έχω τρομερή φαντασία η *******! :lol: )
Τη δεύτερη φορά τα άνοιξα από περιέργεια γιατί βαριόμουν και ευτυχώς δεν είδα ούτε σκοτάδι, ούτε ακτίνες! Η απόλυτη βαρεμάρα... :lol:
Φώτη, "καλωσήρθες"!!