• ΚΑΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #93990  από youla
 Πέμ Αύγ 22, 2013 4:59 pm
Παιδιά, καλησπέρα
ήδη έχω απευθυνθεί σε διατροφολόγο και γνωστό μάλιστα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έμεινα με πολύ καλές εντυπώσεις. Ψάχνω για κάποιον που να έχει ασχοληθεί με το θέμα μας και να μπορεί να βοηθήσει με τις γνώσεις του. Αν γνωρίζετε κάποιον στην Αθήνα εμπιστοσύνης παρακαλώ ας μου στείλετε pm
Ευχαριστώ
 #93991  από Π.Μ79
 Πέμ Αύγ 22, 2013 5:18 pm
Συγνώμη, αλλά πώς ακριβώς περιμένεις να έχει ασχοληθεί με την σκπ? Τι γνωρίζει περισσότερο, ώστε να τον καθιστά 'ειδικό' για διατροφή στη σκπ?
 #93994  από youla
 Πέμ Αύγ 22, 2013 8:00 pm
Απλά να έχει ασχοληθεί, να ξέρει να μου πει ποιες τροφές είναι περισσότερο ευεργετικές και σε τι ποσότητες, να ξέρει 5 πράγματα για τα συμπληρώματα σε σχέση με την ασθένεια (μιτοχόνδρια-αποκατάσταση μυελίνης) και να μην με στείλει για έμα σωρό ανούσιες κατά τη γνώμη μου εξετάσεις τύπου τεστ δυσανεξίας κλπ.
Αυτές οι γνώσεις υπάρχουν και εδώ και γενικά στο internet αλλά θα ήθελα ένα διατροφολόγο να με βοηθήσει να τις φέρω στα μέτρα της δικής μου καθημερινότητας.
 #94010  από Π.Μ79
 Παρ Αύγ 23, 2013 5:23 pm
Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις, είναι μία ανάλυση αίματος (γενική αλλά και για τις βασικές βιταμίνες).

Αναλόγως αποτελεσμάτων, ο οποιοσδήποτε μη άσχετος διατροφολόγος, μπορεί να σου γράψει μία καλή διατροφή.

Αν περιμένεις να βρεις κάποιον με ειδικές γνώσεις μιτοχονδριακών διεργασιών, μεταβολομικών κανόνων κλπ, σόρι αλλά μόνο κορόιδο θα σε πιάσουν γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχουν πουθενά τέτοιοι στον κόσμο.
 #94214  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 05, 2013 6:18 pm
Π.Μ79 έγραψε: Αν περιμένεις να βρεις κάποιον με ειδικές γνώσεις μιτοχονδριακών διεργασιών, μεταβολομικών κανόνων κλπ, σόρι αλλά μόνο κορόιδο θα σε πιάσουν γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχουν πουθενά τέτοιοι στον κόσμο.
ΠΜ αυτό το λες με σιγουριά;!
Όχι τίποτ΄ άλλο δηλαδή, αλλά έχω αποθέσει ελπίδες στην ιστορία με το μεταβολομικό τεστ και στα συμπληρώματα διατροφής που προτείνει.
 #94215  από Π.Μ79
 Πέμ Σεπ 05, 2013 10:03 pm
Κώστας έγραψε:ΠΜ αυτό το λες με σιγουριά;! Όχι τίποτ΄ άλλο δηλαδή, αλλά έχω αποθέσει ελπίδες στην ιστορία με το μεταβολομικό τεστ και στα συμπληρώματα διατροφής που προτείνει.
Κώστα, η μεταβολομική, δεν είναι ειδικότητα των διατροφολόγων αλλά ιατρική. Αυτό που θέλω να πω στην Γιούλα, είναι ότι δεν υπάρχουν διατροφολόγοι που να έχουν κάνει μεταβολομική. Σαν επιστήμη ακούγεται εύκολη θεωρητικά (μεταβολισμός, ένζυμα κλπ). Στην πράξη όμως, δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα.

Οπότε, αν κάποιος ακολουθήσει τη σωστή οδό (μεταβολομικά τεστ, παρακολούθηση από ειδικευμένο γιατρό, τήρηση δοσολογιών από συμπληρώματα κλπ, τότε ίσως βοηθηθεί).
Με το να πάει κάποιος σε έναν 'εξπέρ' διατροφολόγο, τα κτώμενα θα είναι μηδαμινά (για τη σκπ, όχι για θέματα γενικής υγείας).
 #94216  από Κώστας
 Παρ Σεπ 06, 2013 12:15 am
Έχεις δίκιο! Ξέχασα ότι η όλη κουβέντα αφορούσε διατροφολόγο.
 #94318  από youla
 Τρί Σεπ 10, 2013 8:10 pm
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Για τη μεταβολομική το έχω υπόψιν μου, όμως δεν έχω τα λεφτά ακόμα.