• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #93693  από anty
 Τρί Αύγ 06, 2013 11:18 am
Τα εχω παρει στο κρανιο.... Πηγα χθες να μου γραψει η γιατρός να κανω μια μαγνητική και ανακάλυψα οτι θα πληρωσω συμμετοχή και στο φαρμακο και στην εξεταση... Απο πότε ξεκινησε αυτο;;;;
Και επίσης μου ειπε οτι και καποια φαρμακα εχουν συμμετοχή εκτός αυτά που χορηγει το ΙΚΑ. Δηλ. ποσο πληρωνει καποιος;;; Αυτα τα φαρμακα δεν ειναι πανακριβα;;;
Ρωτάω γιατι δεν εχω κανει ακομα θεραπεία και δεν γνωρίζω...
Επισης μετανιωνω που τοσα χρονια (8 για την ακριβεια) επρεπε να παιρνω φαρμακα και να τα βαζω σε μια αποθηκη που να εχω αποθεμα, αφου τα πραγματα στην Ελλάδα ειναι σκατά.... και πολύ φοβαμαι οτι σε λίγο θα πρεπει να προμηθευομαστε φαρμακα απο το εξωτερικό αφου εδω δεν λειτουργει τιποτα σωστα...
:violence-uzi: :violence-uzi:
 #93701  από κατερινα 55
 Τρί Αύγ 06, 2013 2:55 pm
anty έγραψε:Τα εχω παρει στο κρανιο.... Πηγα χθες να μου γραψει η γιατρός να κανω μια μαγνητική και ανακάλυψα οτι θα πληρωσω συμμετοχή και στο φαρμακο και στην εξεταση... Απο πότε ξεκινησε αυτο;;;;
Έχει ξεκινήσει εδώ και πολλουυυυυυυύς μήνες.
Οι μαγνητικές και το σκιαγραφικό δεν χρεώνονται αν γίνουν σε κρατικό νοσοκομείο.

Και επίσης μου ειπε οτι και καποια φαρμακα εχουν συμμετοχή εκτός αυτά που χορηγει το ΙΚΑ.
Κάτι δεν κατάλαβες...ή δεν κατάλαβε αυτός που σου το μετέφερε. Συμμετοχή δεν έχουμε μόνο στα φάρμακα της πάθησης.Σε όλα τα άλλα έχουμε
Δηλ. ποσο πληρωνει καποιος;;; Αυτα τα φαρμακα δεν ειναι πανακριβα;;;
Ρωτάω γιατι δεν εχω κανει ακομα θεραπεία και δεν γνωρίζω...
Επισης μετανιωνω που τοσα χρονια (8 για την ακριβεια) επρεπε να παιρνω φαρμακα και να τα βαζω σε μια αποθηκη που να εχω αποθεμα, αφου τα πραγματα στην Ελλάδα ειναι σκατά.... και πολύ φοβαμαι οτι σε λίγο θα πρεπει να προμηθευομαστε φαρμακα απο το εξωτερικό αφου εδω δεν λειτουργει τιποτα σωστα...
:violence-uzi: :violence-uzi:
 #93702  από anty
 Τρί Αύγ 06, 2013 3:14 pm
Η αληθεια ειναι οτι ειχα να κανω μαγνητικη 2 χρόνια τώρα. Κατι ακουγα για συμμετοχη αλλά θεώρησα οτι σε καποιες παθησεις σαν την δικια μας δεν θα ισχυε...

Η νευρολογος μου ειπε οτι φαρμακα τυπου ιντερφερονη τα δινει το ικα οποτε και δεν πληρωνεις. Τωρα ποια εννοουσε δεν γνωριζω... Τι να πω....
 #93884  από Vassie
 Παρ Αύγ 16, 2013 1:16 pm
συμμετοχη πληρωνεις εφοσον κανεις την εξεταση σε καποιο διαγνωστικο η ιδιωτικη κλινικη. σε δημοσιο νοσοκομειο δεν πληρωνεις τπτ. το ξερω σιγουρα διοτι πριν κανα μηνα που εκανα σε διαγνωστικο πληρωσα ενω πριν μια βδομαδα εκανα με μηδενικη συμμετοχη σε δημοσιο. τωρα για το σκιαγραφικο δεν βαζω το χερι μου στην φωτια. στι ιπποκρατει Θεσσαλονικης ηθελαν να παω εγω το σκιαγραφικο αρα θα το αγοραζα η ιδια, ενω στο παπαγεωργιου το χορηγουσαν αυτοι.
βεβαια να βρεις σε δημοσιο ραντεβου για μαγνητικη ειναι λιγο δυσκολο, το ξερω. ισως να μουν τυχερη που βρηκα μονο με 27 μερες αναμονη!
 #93901  από billios
 Σάβ Αύγ 17, 2013 12:03 am
Στο σκιαγραφικο εχουμε 0% συμμετοχη
 #93948  από anty
 Δευ Αύγ 19, 2013 3:41 pm
Και εγω γιατι πληρωσα συμμετοχη 25% στο σκιαγραφικο???????
 #93949  από billios
 Δευ Αύγ 19, 2013 5:42 pm
Εγω εκανα το πασχα,δεν ειναι δα και πολλυ πισω σαν χρονος!
Δεν εδωσα μια για το σκιαγραφικο με ασφαλεια ικα
 #93953  από Vassie
 Δευ Αύγ 19, 2013 8:29 pm
Ok, ίσως ακουστεί και λίγο χαζό αλλά μήπως έχει να κάνει με διαφορετική πολιτική του κάθε παροχου-μαγνητη? Γιατί τον Ιούνιο όταν την έκανα σε διαγνωστικό πλήρωσα συμμέτοχη στο σκιαγραφικό. Αρχές Αυγουστου στο ιπποκράτειο πάλι θα πλήρωνα συμμέτοχη στο σκιαγραφικό αλλά στο Παπαγεωργίου δεν πλήρωσα απολύτως τίποτα.
 #94011  από Π.Μ79
 Παρ Αύγ 23, 2013 5:25 pm
Τα πράγματα είναι απλά:

Αν γίνει η μαγνητική σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουμε τίποτα απολύτως!

Αν γίνει σε ιδιωτική κλινική με παραπεμπτικό, πληρώνουμε 15% συμμετοχή στο MRI και καθόλου συμμετοχή στο σκιαγραφικό.

Ό,τι άλλο δεν έχει σχέση με τα παραπάνω, είτε δε ξέρουν τι λένε είτε προσπαθούν να σας πιάσουν κότσο!
 #94015  από billios
 Παρ Αύγ 23, 2013 10:32 pm
Π.Μ79 έγραψε:Τα πράγματα είναι απλά:

Αν γίνει η μαγνητική σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουμε τίποτα απολύτως!

Αν γίνει σε ιδιωτική κλινική με παραπεμπτικό, πληρώνουμε 15% συμμετοχή στο MRI και καθόλου συμμετοχή στο σκιαγραφικό.

Ό,τι άλλο δεν έχει σχέση με τα παραπάνω, είτε δε ξέρουν τι λένε είτε προσπαθούν να σας πιάσουν κότσο!

:text-+1: