• Πισωγυρισματα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #93499  από psaraki
 Κυρ Ιούλ 28, 2013 5:28 pm
Γεια σας εχω σκληρυνση γυρω στα 6 χρονια και δεν σας κρυβω πως εχουν αλλαξει πολλα πραγματα στην ζωη μου ΑΛΛΑ και εγω σας ανθρωπος. Υπαρχουν αρκετες φορες που ο αντρας μου εχει τα νευρα του και αρχιζει τις φωνες! Και φυσικα ταραζομαι και απο ψυχολογια μηδεν... Αυτο που με πειραξε ομως περισσοτερο ηταν οταν πριν απο 1,5 εβδομαδα πηγαμε σε εναν γαμο και ηταν η πρωην-αρραβωνιαστικια του.Ενας συγγενης ηρθε και του ειπε "αυτη ειναι" κανονικα μπροστα μου και αυτος ρωτησε "αυτη η μελαχρινη;"......
Δεν εκανα σκηνη ουτε τιποτα αλλα το θεωρησα προσβλητικο να ερχεται και να του την δειχνει μπροστα μου. Στο σπιτι συζητησαμε για αυτο το θεμα και μου ειπε πως η ζηλεια μου μου προκαλεσε την σκληρυνση....πειτε μου ηταν λογικο αυτο που συνεβει;πως θα επρεπε δηλαδη να αντιδρασω;;;
 #93503  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Κυρ Ιούλ 28, 2013 11:05 pm
Ψαράκι, δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τον άντρα σου. Θα απευθυνθώ σε σένα.
Εμπιστοσύνη στο κριτήριο και το συναίσθημά σου δεν έχεις? Βαθιά μέσα μας όλοι ξέρουμε αν είμαστε λογικοί ή παράλογοι. Και αν ακόμα δεν το ξέρουμε τότε πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να βρούμε την αλήθεια μας.
Βασική αρχή της ζωής πάντως είναι ότι απομακρύνουμε άτομα και καταστάσεις που θεωρούμε και είναι στην πραγματικότητα επιζήμιοι.
Επικεντρώσου στον εαυτό σου και μην περιμένεις από τους άλλους να σου δώσουν αξία. Αξία θα δώσεις μόνο εσύ στον εαυτό σου.
 #93504  από psaraki
 Δευ Ιούλ 29, 2013 12:37 am
Παρα πολυ σωστα λες "προς την νικη" αλλα πως μπορω να απομακρυνω ατομα τα οποια τα αγαπω; Η αλλαγη στην συμπεριφορα του επηλθε σταδιακα σχεδον απο την ωρα που βγηκε στην συνταξη. Καποτε ο γιατρος μου ειχε πει "αν στεναχωρησεις ανθρωπους με σκπ ειναι σαν να χαλας ενα καστρο που ειχες φτιαξει τοσο καιρο μεσα σε δευτερολεπτα". Δεν λεω σαν ανθρωπος ο αντρας μου με σεβεται αλλα οταν τον πιανουν τα νευρα του με κανει κομματια.
πως θα μπορουσα να αγαπησω περισσοτερο τον εαυτον μου; λεγοντας τα πραγματα οπως εχουν και αποκτωντας ανεξαρτησια; αυτο εννοεις;
 #93506  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Δευ Ιούλ 29, 2013 2:09 am
Αγάπη. Μεγάλη κουβέντα. Πρώτον, είναι άραγε αυτό που νιώθουμε για τους συντρόφους μας πραγματική αγάπη ή απλά έρωτας (καψούρα) στην αρχή η οποία εξελίσσεται σε συναισθηματική (ή και άλλου τύπου) εξάρτηση – συνήθεια?

Δεύτερον, για να αξιολογήσω μια σχέση ‘αγάπης’ πρέπει να είναι αυτή η σχέση λειτουργική. Δηλαδή, να μη μου δημιουργεί σοβαρά ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μου μετατρέποντας την σε βάσανο. Να με εξελίσσει ως άνθρωπο και να προχωράει ομαλά και αβίαστα χωρίς να υπάρχουν συγκρούσεις πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα και κυρίως να υπάρχει σεβασμός ιδιαιτέρως όταν τίθενται και σοβαρά θέματα υγείας.

Το πώς θα αγαπήσεις τον εαυτό σου μάλλον είναι άλλου ανθρώπου ειδικότητα και η πράξη έχει αποδείξει ότι χρειάζονται χρόνια ψυχοθεραπείας για να γνωρίσουμε πρώτα και μετά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Γιατί πώς να αγαπήσεις κάποιον που δεν ξέρεις?

Δεν θα σου δώσω συμβουλές τι να κάνεις. Η αλήθεια είναι κάπου βαθιά κρυμμένη μέσα σου. Απλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να την αντικρίσεις κατάματα.

Το μόνο που θα πω σαν συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε και όχι να ψάχνουμε την ταυτότητά μας ή τον λόγο της ύπαρξης μας μέσω άλλων. Πάντως το θέμα της υγείας σου είναι το σοβαρότερο όλων και εκεί πρέπει να εστιάσεις. Δημιούργησε το ιδανικό περιβάλλον για την καλύτερη πορεία της υγείας σου.
 #93542  από eleni POL
 Τρί Ιούλ 30, 2013 2:38 pm
ψαράκι μη τσιμπάς τα δολώματα ,μη στενοχωριέσαι για τιποτα ,αξιζεις πιο σημαντικά στη ζωή σου.Μην αφηνεις κανεναν να σου χαλάει τη μέρα
Η προς τη νίκη σου τα είπε πολυ ωραία,πρεπει να κανεις πλεύσεις και σε άλλα μερη του εαυτού σου.

Ψαράκι , σπασε τη γυάλα βγες στη θάλασσα ,να βρεις τα νερά σου να βρεις το χωρο σου σε αυτο τον κόσμο.ετσι θ αγαπήσεις τον εαυτό σου και θα σε υπολογίσουν οι άλλοι ,όταν "καταλάβεις "
το χώρο που δικαιούσαι.
:eusa-dance:
 #93545  από nikolaras
 Τρί Ιούλ 30, 2013 7:21 pm
psaraki mou mn asxoleisai einai psuxof8oro k dusthxws autokatastrefomaste gt olo SKEFTOMASTE dn kserw oi alloi ti kanete alla egw olh mera to mualo m leitourgei k skeftetai diafora .. Bash osa ezhsa tosous mhnes me thn kopela m dn asxoloumai thnagapaw opws l esu agapas alla egw exw katastrafei psuxologikak swmatika k dia8esh 0 k auth mizeriazei exontas mhdamina k xaza problhmata . K egw agapaw k thn 8elw alla sthn dikia m periptwshdn antexw eimai olh mera stenaxwrhmenos niw8w xalia kapoies fores klaiw gtdn aksizw oti pernaw me authn k apla dusthxws autokatastrefoai. Dn kserw an me ktlbneis ti pono niw8w p exw dwsei oti pragmatika mporw gia enan an8rwpo axaristo....

Hmoun enas starxidisths k exw ginei ena PRAGMA p niw8w dusthxws oti apla uparxw gia na me turranane epeidh agapaw san paidi... K pianw xwro ston planhth...

Kserw akougetai teleiws apaisiodokso alla etc niw8w :(

Sorry gia ta greekglish dn eixa kan oreksh na allaksw thn glwssa
 #93550  από pan.pap
 Τετ Ιούλ 31, 2013 12:32 am
Δεν είσαι η μόνη που το περνάς αυτό. Εσένα ο άντρας σου σου δειχνει πως σ΄α αγαπάει άχετα από τις φωνές.
η δική μου γυναίκα με χώρισε γιατί δεν άντεξε άλλο. δεν άντεχε τις ενέσεις τις υποτροπες΄τους πόνους. Λυπάμαι που δεν έχει την ευκαιρία να με δει τώρα που είμαι πολύ καλύτερα.
Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει κι εσύ ν΄αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου. και τότε θα γίνουν τα πραγματα πιο καλά.
Κάνε πράγματα που σ΄ ευχαριστούν. Που σε κάνουν να χομογελάς.
:happy-partydance: :laughing-rolling: :happy-partydance: :techie-studyingbrown: :whistle: :violin: :happy-smileyinthebox:
 #93552  από psaraki
 Τετ Ιούλ 31, 2013 12:54 am
Νικολαρα αν προκειται να σε στεναχωρει η κοπελα σου απο τωρα που εισαι σχεδον 24 χρονων σε λιγα χρονια τι θα γινεται; Δεν ξερω βεβαια τι συμβαινει μεταξυ σας....αλλα και εγω ημουν παντα χαμηλων τονων και τωρα προσπαθω σιγα-σιγα να αλλαξω... Θα επρεπε πιστευω να γινει μια σοβαρη συζητηση μεταξυ σας και απο εκει και περα να παρεις τις αποφασεις σου :romance-caress:

Προς την Νικη,δεν νομιζω πως υπαρχει ο ερωτας για παντα...καποια στιγμη μετατρεπεται σε αγαπη και σεβασμο. Εγω ετσι μπορω να το εξηγησω αυτο που νιωθω,χωρις βεβαια να νιωθω πως ειμαι υποχρεωμενη να κανω δουλειες του σπιτιου ή τπτ...
Σε ευχαριστω παντως για οσα μου ειπες το ιδιο ισχυει και για εσενα Ελενη μου!! Θα προσπαθησω να με αγαπησω περισσοτερο!!

pan.pap εχω ακουσει πολλες περιπτωσεις,που χωριζουν ζευγαρια οταν ενας απο τους δυο παθαινει ΣΚΠ κλπ.. Στα δυσκολα λενε,πως φαινεται αν καποιος νοιαζεται πραγματικα για εσενα!
Ισως στα εφερε και εσενα η ζωη ετσι,για να αγαπησεις περισσοτερο τον εαυτον σου και γινεις περισσοτερο δυνατος. Εμενα η κορη μου. που δοξα τον Θεο εχει την υγεια της,στα καλα τα καθουμενα χωρισε με το αγορι της με τον οποιον ηταν αρκετο καιρο μαζι. Ηταν παρα πολυ στεναχωρημενη αλλα τωρα μετα απο αρκετο καιρο την βλεπω να στεκεται στα ποδια της και να ειναι περισσοτερο δυναμικη!! Να προσεχεις τον εαυτον σου καλε μου!!
 #93577  από pan.pap
 Τετ Ιούλ 31, 2013 11:10 pm
Σ΄ ευχαριστώ !!
Αν πούμε ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο τότε ... ναι
θα προσπαθήσω να γίνω πιο αισιόδοξος.
Απλώς αυτό το διάστημα είμαι δυνατός, στέκομαι στα πόδια μου
αλλά δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε χαρούμενος.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
Ένα κενό