Καλημέρα σε όλους. Η σύζυγός μου διαγνώστηκε με MS την προηγούμενη βδομάδα. Μας ήρθε κεραμίδα φυσικά. Έχουμε 3 παιδάκια και το τελευταίο πρόσφατο 2,5 μηνών. Το βρήκαμε γιατί ένιωθε μούδιασμα στις πατούσες της. Η αξονική έδειξε MS. Τα προκλητά δυναμικά ήταν πολύ καλά (μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα. σαν να μην υπάρχει) αν και είναι ακόμη στην περίοδο της φλεγμονής. Κάναμε και την παρακέντηση και περιμένουμε και απο εκεί τα αποτελέσματα. δεν πόνεσε καθόλου και μέχρι στιγμής δεν δείχνει και να την ενοχλεί. το λέω γιατί διάβασα μερικές απόψεις στο forum που λένε ότι έχει άσχημα αποτελέσματα η παρακέντηση. Ο γιατρός μας μας είπε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε την αγωγή, τόσο το καλύτερο και ότι θα έχει μια φυσιολογική ζωή σε βάθος δεκετιών. το ποιά αγωγή θα μας προτείνει δεν την ξέρω ακόμη, αλλά σε μια κουβέντα που κάναμε για τα οικονομικά, η μια απο αυτές που έχει στο μυαλό του στοιχίζει (στο κράτος) περίπου 2800 το μήνα. είναι ένα φάρμακο που το έδιναν για χρόνια σε ασθενείς με φωριακή αρθρίτιδα (συγνώμη αν το λέω λάθος).Αυτό που μας βοήθησε αρκετά από θέμα ψυχολογίας ήταν η φυσιολογική ζωή σε βάθος δεκαετιών για την οποία μας διαβεβαίωσε και ήταν πέραν του αισιόδοξος. χαίρομαι που σας γνωρίζω, έστω και έτσι "περίεργα". Θα προτιμούσα όπως και εσείς να γνωριζόμασταν σε χαρές και να τα πίναμε! Η ζωή είναι περίεργη από μόνη της και δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει στον καθένα. Τώρα που είναι αρχή σας παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε από θέμα ψυχολογίας γιατί με 3 παιδάκια, με τον μεγάλο μου γιο με διαβήτη τύπου 1, την κυρά
με MS, τα δάνεια για σπίτι και την κρίση να τρέχει, απορώ που δεν έχω σαλτάρει! Ανησυχώ για το τι αγωγή θα πάρει, μιας και δεν διαβάζω τα καλύτερα για τα ανοσοκατασταλτικά (που νομίζω ότι είναι) αυτά που θα προτείνει ο γιατρός. Είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η αγωγή πρέπει να ξεκινάει αμέσως και δεν έχει καλή άποψη για αυτούς που προτείνουν να την αρχίζεις μετά από χρόνια. Για ότι άσχημο θέλετε να μου πείτε, παρακαλώ με τρόπο
Ευχαριστώ εκ των προταίρων