• Οπτική νευρίτιδα= υποτροπή;;;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #91822  από Μαρία
 Δευ Ιουν 17, 2013 10:37 am
Εδώ και μια εβδομάδα έχω πόνο στο δεξί ματι κατα την κίνηση (κυρίως αριστερα δεξια )
Δεν εχω ξαναπαθει οπτικη νευρίτιδα αλλα απ ότι διαβαζω με κάτι τέτοιο μοιάζει.
Η νευρολόγος μου είπε να με δει οφθαλμίατρος και μετα αυτή.
Η οπτική νευρίτιδα σημαίνει υποτροπή; Πρέπει να παρω οπωσδήποτε κορτιζόνη (γιατι κατι τετοιο μου ειπε η νευρολόγος αλλα θα τα συζητήσουμε απο κοντά).
Δεν θέλω με τίποτα να πάρω κορτιζόνη αλλά δεν ξέρω τι επιλογές έχω...
Φοβάμαι πολυ :( :( :(
 #91833  από Φαίδρα
 Δευ Ιουν 17, 2013 12:38 pm
Μαρία δεν ξέρω αν αυτό που έχεις είναι όντως οπτική νευρίτιδα. Εχω πάθει, αλλά χωρίς πόνο. Ένας καλός οφθαλμίατρος θα το καταλάβει πάντως. Και φαίνεται αμέσως η οπτική νευρίτιδα στη μαγνητική απ'οτι μου είχε πει μια νευρολόγος.
Με αυτά που γνωρίζω, όταν κάποιος σκληρυντικός παθαίνει οπτική νευρίτιδα, πρόκειται για υποτροπή. Δίνουν κορτιζόνη, συνήθως 1x3 ή 1x5 αν υπάρχει διπλωπία ή αν συνοδεύεται και από άλλο νευρολογικό πρόβλημα.
Γνωρίζω επίσης πως η κορτιζόνη απλώς επισπεύδει το χρόνο ανάρρωσης. Θυμάμαι τότε στο Γεννηματά είχα γνωρίσει κάποιους σε μία έρευνα που συμμετείχα, που δεν πήραν κορτιζόνη για την οπτική νευρίτιδα και τους έφυγε με φυσικό τρόπο μετά από 2 μήνες στον καθέναν. Εγώ με κορτιζόνη, επανήλθε το μάτι άμεσα :happy-cheerleadersmileygirl:

Ελπίζω να μην είναι οπτική νευρίτιδα και να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου! :romance-kisscheek:
Και μη φοβάσαι, φρόντισε το μάτι να μη σε πονάει :romance-caress:
 #91841  από Μαρία
 Δευ Ιουν 17, 2013 4:05 pm
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Εσένα με τι συμπτωματα σου εμφανίστηκε; Ο οφθαλμίατρος σου έκανε τη διάγνωση;
Μετα επανέρχεσαι τελείως;
 #91842  από Φαίδρα
 Δευ Ιουν 17, 2013 4:20 pm
Μαρία έγραψε:Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Εσένα με τι συμπτωματα σου εμφανίστηκε; Ο οφθαλμίατρος σου έκανε τη διάγνωση;
Μετα επανέρχεσαι τελείως;
Είχα θολούρα στο μάτι και δεν έβλεπα καθόλου στο έξω αριστερό τεταρτημόριο. Βασικά δεν έβλεπα γενικά καν οτι υπήρχαν αριθμοί στο κλασσικό πινακάκι :shock: Το απόλυτο λευκό :lol:. Είχα επίσης αχρωματοψία και δεν ανταποκρινόταν το μάτι στο φως.
Ο οφθαλμίατρος το υποψιάστηκε και με έστειλε στο εφημερεύον οφθαλμολογικό. Εκεί ο οφθλαμίατρος είχε εμπειρία και το κατάλαβε, μου ξεκίνησε άμεσα κορτιζόνη. Αλλά γενικά η οπτική νευρίτιδα δεν φαίνεται με τις απλές εξετάσεις του ματιού. Το κατάλαβαν όμως, από τα συμπτώματα και μετά το επιβεβαίωσε η μαγνητική μαζί με μια ωραιότατη διάγνωση σκλήρυνσης :doh:
Το μάτι επανήλθε τελείως ναι! Έκανα 1x3 και την 5 μέρα επανήλθε στο ~10/10.

Η δική μου άποψη είναι να πας στο εφημερεύον του Γεννηματά αφού όπως βλέπω μένεις Αθήνα, να τους πεις τα συμπτώματά σου και οτι έχεις σκλήρυνση και θα το χειριστούν εκείνοι. Το πολύ πολύ αν έχουν αμφιβολίες να σου κάνουν μια μαγνητική εγκεφάλου (μαθημένα τα βουνά).

Μην ανησυχείς καθόλου, ΑΝ είναι τελικά ώση, είναι η πιο συνηθισμένη και συνήθως το μάτι επανέρχεται πλήρως! Μην το καθυστερείς όμως ειδικά αν σε πονάει.

Εύχομαι να μην είναι τίποτε τελικά, και να περάσει με ένα απλό κολλύριο :-D
 #91858  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιουν 17, 2013 7:47 pm
Μαρακι !!!!!!!!! Πηγαινε στα επειγοντα !!!! Στο ''Γ.Γεννηματας'' ή στο Αιγινητειο !!!!!! Θα σε φροντισουν !!!!!!! Περαστικα !!!!!!!! :romance-caress: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #91865  από kath
 Δευ Ιουν 17, 2013 8:52 pm
Ειχα οπτικη νευριτιδα διαγνωσμενη στο αριστερο ματι το 2005.Ειχε ξεκινησει με εντονο πονο στην κινηση του ματιου κ μετα απο 2 μερες ειχα θολουρα που επιδεινωνοταν μεχρι που τα εβλεπα λευκα.Απο τοτε κ μετα, πολλες φορες εχω πονο στο δεξι κατα την κινηση για καποιες μερες,απο 3 μεχρι μια εβδομαδα, κ περναει χωρις τιποτα περισσοτερο (θολουρες διπλωπια κ τετοια).
Θελω να πω μ αυτο ,οτι μπορει να ειναι κ κατι παροδικο χωρις εξελιξη καμια.Εγω οταν μου συμβαινει προσπαθω να παραμεινω ηρεμη κ σιγουρα αυτο βοηθαει.
Α κ ξεχασα.Την πρωτη φορα που πονεσε το δεξι,επειδη ειχα τη φοβια λογω αριστερου πηγα στον οφθαλμιατρο αλλα δν βρηκε τιποτα.Μαγνητικη που εκανα αργοτερα δν εδειξε τιποτα στο δεξι επισης.
Προ παντων μην αγχωνεσαι γιατι παιζει σημαντικοτατο ρολο.Κατα πασα πιθανοτητα ειναι κατι περαστικο κ σου το ευχομαι ολοψυχα.
 #91872  από elena
 Δευ Ιουν 17, 2013 9:17 pm
Στην οπισθοβολβική νευρίτιδα είχα πόνους στην κίνηση του ματιού.....
το ανέφερα στον νευρολόγο μου και με υπόδειξη δική του πήγα σε οφθαλμίατρο.Μου έκανε μια εξέταση αλλά δεν θυμάμαι την ονομασία (κάτι με πεδία νομίζω)μετά έκανα προκλητά δυναμικά και επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα.Είχα όμως εξαιρετική όραση .....στην συνέχεια τα καθιερωμένα με κορτιζόνη.
Αυτό που έμεινε είναι ότι δεν έχω ορατότητα από το εξωτερικό πλαϊνό μέρος του ματιού.
Και φυσικά η αχρωματοψία που δεν επανήρθε.
Κατ ΄υπόδειξη του οφθαλμίατρου ,δεν παίρνω ποτέ όρκο για το τι χρώμα ρούχα ψωνίζω!
επίσης προσέχω και τα φανάρια του δρόμου όταν οδηγώ!κατά τα άλλα καλά...... :sad-roulette:
Περαστικά σου!!!!
 #91921  από Μαρία
 Τρί Ιουν 18, 2013 2:19 pm
Σας ευχαριστώ πάραπολυ
Εγω πήγα τελικα χθες στην οφθαλμίατρο μου εκανε όλες τις εξετάσεις και μου ειπε οτι είναι οπτική νευρίτιδα σε πολύ αρχικό στάδιο. Τη ρώτησα αν είναι απαραίτητο να κανω κορτιζόνη και μου είπε ότι οι απόψεις διίστανται. Αυτή αν ήταν το δικό της μάτι θα έκανε. Μετα πήγα στη νευρολόγο μου η οποία ξέρει ότι δεν την μπορώ καθόλου την κορτιζόνη και μου είπε να ξεκουραστω αν θέλω μπορω να περιμενω μεχρι την Παρασκευη και να δουμε πως παω και αν χρειαστει μπαινω Αιγινήτειο για κορτιζόνη 3ημερο ή 5ημερο σχήμα. Και μου είπε επίσης ότι μπορει μετα να μη χρειαστει να παρω απο το στόμα κορτιζόνη. Γίνεται αυτό;;;
Εγω ωστόσο σήμερα είμαι χειρότερα έχει θολώσει περισσότερο και πονάει Δεν ξέρω τι να κάνω. Να κανω κορτιζονη να τελειώνω ή να περιμένω;;;; Φοβάμαι ότι αν το αφήσω μπορεί να μου αφήσει πρόβλημα
 #91922  από marian77
 Τρί Ιουν 18, 2013 2:59 pm
Γειά σου Μαρία και απο μένα!! Εαν έχει χειροτερέψει η κατάσταση μάλλον θα πρέπει να καταφύγεις άμεσα στο νευρολόγο για κορτιζόνη όπως σου είπε.

Περαστικά θα είναι όλα !!!!!!! :romance-kisscheek:
 #91928  από Φαίδρα
 Τρί Ιουν 18, 2013 3:24 pm
Καλησπέρα και πάλι Μαρία!
Χαίρομαι που επισκέφθηκες οφθαλμίατρο και τη νευρολόγο σου!

Συμφωνώ, πως αφού το μάτι έχει παρουσιάσει οπτική νευρίτιδα, κι εγώ στη θέση σου θα έμπαινα για κορτιζόνη άμεσα. Η ξεκούραση δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βοηθήσει :shock:
Οι ιατροί έχουν την οδηγία να συνταγογραφούν κορτιζόνη σε χάπια μετά από σχήματα ώστε να τη διακόπτουν ομαλά. Δεν έχω κάνει ποτέ 5ημερο σχήμα, αλλά σε 3ημερα, ξέρω πως και να μην πάρεις δεν τρέχει τίποτα, το έχω συζητήσει με νευρολόγους. Σίγουρα είναι καλύτερα για τον οργανισμό να το κόψεις σιγά-σιγά, αλλά κι εγώ δεν ήθελα να τον επιβαρύνω άλλο :(
Γνώμη μου να πας σήμερα κιόλας στο Αιγινήτειο ή το Γεννηματά. Δεν είναι να τα καθυστερείς αυτά, ειδικά αφού συνοδεύεται και από πόνο! Βλέπεις πως χειροτερεύει, ένα 3ημερο είναι (άντε πενθήμερο) και μετά θα είναι μια χαρά το ματάκι :romance-caress: