• ΝΟΤΙΑΣ - ΖΕΣΤΗ -ΥΓΡΑΣΙΑ.

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #91465  από costas1968
 Δευ Ιουν 10, 2013 6:05 pm
Εδω και 5 χρονια μου συμβαινει μια κατασταση που στα 20 χρρονια της σκπ μου δεν μου ειχε εμφανιστει:
Οταν εχει νοτια,υγρασια και ζεστη (ειτε ολα μαζι ειτε μερικα απο αυτα) η φυσικη μου κατασταση γινεται ασχημη.Βαραινουν ποδια,αισθανομαι στα ποδια λεσ και ειναι δεμενα και μου τα τραβαει καποιος και βεβαια αισθανομαι κουρασμενος (αυτο το τελευταιο οχι παντα).
Φανταζομαι συμβαινει και σε εσας.Η γιατρος μου περσι που το κουβεντιασαμε ουσιαστικα δεν μου προτεινε κατι περα απο ξεκουραση και δροσερα μερη (ουσιαστικα δηλαδη να μην κυκλοφωρω..)
Εσεις πως βιωνετε και πως το αντιμετωπιζετε (αν βεβαια αντιμετωπιζεται κατι τετοιο..)?

:text-thankyouyellow:
 #91467  από βικυ
 Δευ Ιουν 10, 2013 6:30 pm
Kαλησπερα costas1968.
Εχω σοβαρο προβλημα με την ζεστη.........με ισοπεδωνει.
Βαραινουν τα ποδια μου και "σφιγγουν",βλεπω θολα,πολλες φορες λιποθυμω(τεζα η κυρια :lol: :lol: :lol: ) και νοιωθω μια κουρασηηηηηηηηηηη,σαν να εχτισα μια οικοδομη ολομοναχη.
Αυτο που κανω εινα να την αποφευγω.Δεν κυκλοφορω οταν εχει πολυ ζεστη.
Επισης για να ανακουφισω τα ποδια μου τα βρεχω με δροσερο νερο και γενικα πλατσουριζω πολλες φορες στη μπανιερα.
Ηρθε το καλοκαιρι.........περαστικα μας........υπομονη θα περασει.......... :doh:
 #91470  από fillcinefil
 Δευ Ιουν 10, 2013 6:40 pm
Η καταραμένη ζέστη.
Σαν να μου κόβονται τα πόδια από τα γόνατα.
Παιδιά εγώ (καλά μιλάμε στην μέτρια ζέστη), για καλύτερό μου έχω τον ανεμιστήρα. Κατ' αρχήν οικονομικό, και στην κτησή του, και στην λειτουργία του, σχετκά αθόρυβο, και ένα άγνωστο σημαντικό, αντικουνουπικό (εκεί που φυσάει, τα κουνούπια δεν μπορούν να σε προσεγγίσουν).
 #91471  από βικυ
 Δευ Ιουν 10, 2013 6:52 pm
Ανεμιστηρες και κλιματιστικο απαραιτητα αξεσουαρ,βεβαιως-βεβαιως!
 #91473  από costas1968
 Δευ Ιουν 10, 2013 7:00 pm
βικυ έγραψε:Ανεμιστηρες και κλιματιστικο απαραιτητα αξεσουαρ,βεβαιως-βεβαιως!

Βικυ κανεις καποια θεραπεια?Σε ρωταω γιατι η γιατρος μου περσι μου ειχε δωσει σαν θεραπεια γενικα για την παθηση ρεμπιφ22 και μου ειχε πει οτι θα μειωθουν και αυτα τα συμπτωματα!!!Αηδιες....σιγα μην μειωθηκαν.....
χι χι χι
το διασκεδαζω κιολας...
:sad-roulette:
 #91474  από βικυ
 Δευ Ιουν 10, 2013 7:10 pm
Οχι,ουδεποτε καμια φαρμακευτικη αγωγη για την ms.
Να σου πω ομως πως στο θεμα με την κοπωση,ανεξαρτητα απο την ζεστη,την μονιμη, με εχει βοηθησεει το ιπποφαες.
Ξερω και αλλους που ωφεληθηκαν,γνωριζω ομως και αρκετους που δεν...........
 #91485  από costas1968
 Δευ Ιουν 10, 2013 8:55 pm
βικυ έγραψε:Οχι,ουδεποτε καμια φαρμακευτικη αγωγη για την ms.
Να σου πω ομως πως στο θεμα με την κοπωση,ανεξαρτητα απο την ζεστη,την μονιμη, με εχει βοηθησεει το ιπποφαες.
Ξερω και αλλους που ωφεληθηκαν,γνωριζω ομως και αρκετους που δεν...........

Και εγω δεν πηρα ποτε κατι..χημικο!μονο κοριζονη (στα 20 χρονια πυτε 10 φορες..)
Σε οτι αφορα το ιπποφαες εγω μαλλον ανηκω στους δεν.....(χι,χι)
βιταμινες (b,c) kαιαρκετα χρονια ομοιπαθητικη....
Τωρα πια κανω τον σταυρο μου,προσεχω οπως μπορω και.....με εχω στον αυτοματο πιλοτο!!!
Ε αν συμβει κατιμαλλον κορτιζονη (σχημα) αφου μου την πει αγρια η γιατρος μου....
:sad-roulette:
 #91511  από marian77
 Τρί Ιουν 11, 2013 10:36 am
Γυαλιά,και καπέλο για τη ζεστη.Δυστυχώς και μένα η ζέστη με τσακίζει.... :( Χθές είχα πρισμένα πόδια,πόνο πόδια/χέρια και κλασσικά......βελονίτσες!!! Απλά θέλει ξεκούραση και δροσιά :geek: