• ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ...

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #89234  από eleni POL
 Δευ Απρ 29, 2013 12:04 pm
Το στρες εχει πολλα πρόσωπα.(στο 2.50΄)
και η γενική εικόνα ατομου με υποθυρεοειδισμό μοιάζει πολύ με σκπ.
Τι απο τα δυο ειναι τελικά ?Το ένα επηρεάζει το άλλο!(στο 27΄)
Τί εξετάσεις χρειάζονται?
Α! γι αυτό επιμένει ο νευρολόγος στην καθιερωμένη εξέταση κάθε εξι μήνες να ελέγχεται και οι τιμές του θυρεοειδή.

#89237  από Π.Μ79
 Δευ Απρ 29, 2013 12:35 pm
Ο θυρεοειδής, είναι ένας 'ύπουλος' αδένας.

Γενικώς, οι τιμές της αιματολογικής εξέτασης, πολλές φορές είναι παραπλανητικές.
Εξηγούμαι:

Πχ έχεις όζους στον θυρεοειδή (ας πούμε στο δεξί λοβό).

Η λογική θα ήταν ότι αφού ο δεξιός λοβός έχει τους όζους, στον αιματολογικό έλεγχο, θα μπορούσε οι τιμές να είναι παθολογικές.

Τις πλείστες φορές, οι τιμές είναι στα φυσιολογικά όρια, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο άλλος λοβός υπερλειτουργεί ώστε να καλύψει τη μειωμένη λειτουργία του άλλου λοβού λόγω των όζων.

Τι θέλω να πω μ'αυτό?

Οι αιματολογικοί ελέγχοι (εκτός και αν πρόκειται για τρανταχτό πρόβλημα), πρέπει πάντα να συνοδεύονται και από ακτινολογικό έλεγχο (συνήθως υπερηχογράφημα).

Ο υποθυρεοειδισμός, δίνει συνήθως αύξηση βάρους, ίσως δερματολογικές αλλοιώσεις, αμνησία, ευαισθησία σε φάρμακα, υπνηλία κλπ. Παρόμοια συμπτώματα με την σκπ, γενικώς δεν έχει (κινητικά προβλήματα ή/και νευρολογική παθολογία). Τουλάχιστον, στη βιβλιογραφία, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά.
Υπάρχει καταγεγραμμένο όμως ότι πολλοί ασθενείς με σκπ, πάσχουν και από Hashimoto, μία ακόμα πιθανόν αυτοάνοση ασθένεια (παρτ'αυγό και κούρευτο)...

Προσωπικά, έχω 4 όζους στο θυρεοειδή και οι τιμές στον αιματολογικό έλεγχο, είναι φυσιολογικότατες.
Επίσης και η βιταμίνη D, B και C (επειδή αναφέρθηκαν συσχετίσεις με την σκπ), είναι φυσιολογικές οι τιμές.

Τώρα για το άγχος:

Έχει κατηγορηθεί για σχεδόν τα πάντα.
Είναι ένα μη μετρήσιμο μέγεθος και η όποια κουβέντα περί του αποτελέσματος σε ασθένειες, είναι λίγο ασαφής και σίγουρα χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα.
 #89730  από MARIANNA
 Παρ Μάιος 10, 2013 1:15 pm
Thyroid Disease and Peripheral Neuropathy

Guest Author - Jim Lowrance

Many thyroid patients complain of neurological type symptoms and many struggle with these despite the fact that they are well treated to correct their thyroid hormone imbalance. Other endocrine diseases, such as diabetes can cause symptoms of neuropathy, as well as neurological disorders that originate in the brain. “Peripheral Neuropathy” is a term meaning a patient suffers from nerve-related symptoms in their body. These can affect nerves that travel to other parts of the body, so that there is a systemic type effect, meaning there are many areas of the body affected.

The symptoms of neuropathies can include tingling and numbness sensations in the body but the extremities are more commonly affected (hands and feet). It can also include burning sensations and stabbing type pains. Muscle twitches and tremor in the muscles can also be a common symptom of peripheral neuropathy. This particular one affects many thyroid patients with Grave’s Disease but can also manifest in those with Hashimoto’s thyroiditis.

Some patients with neuropathy type symptoms will also complain of tinnitus, meaning they experience ringing, roaring or clicking sounds in their ears. Some may also experience a degree of hearing loss and dizziness caused by the imbalanced nerve signals reaching the inner ears.

In the year 2007, I had a Brain MRI performed, due to experiencing the symptoms I describe above. My test result came back negative for signs of neurological disease and this confirmed to me that my peripheral neuropathy was caused by my autoimmune thyroid disease.

Some medical sources state that neurological symptoms are rare in thyroid disease patients with hypothyroidism however this is not what I’ve been hearing from 100s of patients over the past five years who attest to experiencing neuropathies, despite being well treated. My belief is that these symptoms may originate from thyroid antibody levels and not from thyroid hormone imbalance.

There is a severe thyroid antibody condition called “Hashimoto’s Encephalitis” that causes severe neurological symptoms and is caused by thyroid antibodies (thyroid autoimmunity) however, it is a very rare disorder. It can present with epileptic seizures, amnesia, psychosis and even coma or death. I feel there are lesser degrees of thyroid antibody related peripheral neuropathy and that it is only common sense to recognize that they can cause neuropathies that are milder than those of Hashimoto’s Encephalitis.

If you are a thyroid patient experiencing peripheral neuropathy symptoms, discuss with your doctor any testing you might need, to rule out causes other than your treated thyroid disease.
 #89751  από Π.Μ79
 Παρ Μάιος 10, 2013 8:17 pm
Μουδιάσματα, διάφοροι πόνοι κλπ, είναι μεν νευρολογικά συμπτώματα, αλλά έγραψα για κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν παρουσιάζονται σε προβλήματα του θυρεοειδούς.
Επίσης ανέφερα τη Hashimoto, η οποία αν και οι νευρολόγοι λένε ότι είναι άσχετη νόσος με τη σκπ, στην πραγματικότητα συνυπάρχει με μεγάλο ποσοστό ασθενών με σκπ.

Όπως και να'χει, ο θυρεοειδής θα πρέπει να ελέγχεται έστω 1 φορά το χρόνο.
 #89752  από MARIANNA
 Παρ Μάιος 10, 2013 8:32 pm
δεν το εγραψα ως αντιπαραθεση σε αυτα που ειπες .απλα για ενημερωση.το ειχα βρει οταν μετα την θυροειδεκτομη αρχισαν να συμπτωματα και ειπα να σας ενημερωσω
 #89759  από Π.Μ79
 Παρ Μάιος 10, 2013 11:19 pm
MARIANNA έγραψε:δεν το εγραψα ως αντιπαραθεση σε αυτα που ειπες .απλα για ενημερωση.το ειχα βρει οταν μετα την θυροειδεκτομη αρχισαν να συμπτωματα και ειπα να σας ενημερωσω
Ούτε εγώ Μαριάννα απλά το έγραψα για να ξεκαθαρίσω αυτά που έγραψα. Εξηγούμαι γιατί συχνά παρεξηγούμαι. :D
 #92810  από ρενια
 Δευ Ιούλ 08, 2013 12:32 am
Π.Μ79 έγραψε:Μουδιάσματα, διάφοροι πόνοι κλπ, είναι μεν νευρολογικά συμπτώματα, αλλά έγραψα για κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν παρουσιάζονται σε προβλήματα του θυρεοειδούς.
Επίσης ανέφερα τη Hashimoto, η οποία αν και οι νευρολόγοι λένε ότι είναι άσχετη νόσος με τη σκπ, στην πραγματικότητα συνυπάρχει με μεγάλο ποσοστό ασθενών με σκπ.

Όπως και να'χει, ο θυρεοειδής θα πρέπει να ελέγχεται έστω 1 φορά το χρόνο.

To xasimoto ειναι αυτονοσο και σε συνδιασμο με κυλη στον αυχενα κανει τα πραγματα ακομα πιο δυσκολα !! Εχω και τα 2 !! Εχει μουδιασει η πλατη μου και ο ωμος μου !! Ο ορθοπεδικος λεει ειναι απο την κυλη εκανα φυσικοθεραπιες αλλα το νευρο ακομα νεκρο ! Ο φυσικοθεραπευτης λεει να ξαναπαω νευρολογο αλλα εχω κανει 2 μαγνητικες μια στον εγκεφαλο πριν απο 3 χρονια και μια στον αυχενα τωρα και οι 2 καθαρες μονο η κυλες υπηρχαν !! φαυλος κυκλος δηλαδη !
Τα συμπτωματα του χασιμοτο μοιαζουν πολυ με σκπ γι αυτο ειχα μεγαλο αγχος .Φαρμακα γι αυτο δεν εχω παρει ακομα γιατι μου ειπαν οτι ειναι στο αρχικο και οι τιμες στις αιμματολογικες ηταν καλες !!
Ακομα και αγνωστου προελευσης αιμματουρια μου βρηκαν !!
Ακρη δεν εχω βγαλει παντως γιατι τα εχω ολα αυτα οι γνωμες 3 γιατρων διαφορετικες !!!Και ειμαι στην φαση να τους γραψω κανονικα και να μην ξαναασχοληθω μεχρι να την παλευω !!!
 #92851  από Π.Μ79
 Δευ Ιούλ 08, 2013 2:46 pm
ρενια έγραψε:To xasimoto ειναι αυτονοσο
Αυτοάνοσο νόσημα, εννοούν οι γιατροί ότι ξυπνάει μια μέρα στα καλά καθούμενα το ανοσοποιητικό και επιτίθεται σε υγιή σημεία!

Αυτό, δεν απεδείχθη ποτέ, όμως βγήκαν άπειρα φάρμακα και καταλαβαίνεις πού παν τα λεφτά αυτά.
Είμαι στο 4ο χρόνο που διαβάζω έρευνες, μελέτες κλπ. Ακόμα δεν κατάφερα να βρω μία έρευνα που θα δείχνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να επιτίθενται έτσι στα καλά καθούμενα.
ρενια έγραψε:Εχει μουδιασει η πλατη μου και ο ωμος μου !! Ο ορθοπεδικος λεει ειναι απο την κυλη εκανα φυσικοθεραπιες αλλα το νευρο ακομα νεκρο ! Ο φυσικοθεραπευτης λεει να ξαναπαω νευρολογο αλλα εχω κανει 2 μαγνητικες μια στον εγκεφαλο πριν απο 3 χρονια και μια στον αυχενα τωρα και οι 2 καθαρες μονο η κυλες υπηρχαν !! φαυλος κυκλος δηλαδη !
Μία κήλη στον αυχένα (ειδικά στον 4ο-5ο-6ο αυχενικό σπόνδυλο), δημιουργούν αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις, συν πολλά περισσότερα ακόμα.
Όταν λες ότι το νεύρο είναι νεκρό, εννοείς ότι η πλάτη και ο ώμος σου δεν κινούνται καθόλου?
Φαύλος κύκλος δημιουργείται, όταν γιατροί, φυσιοθεραπευτές, ασθενείς, δεν συνεννοούνται και δε συνεργάζονται σωστά. Ο φαύλος κύκλος βέβαια, πάντα στο τέλος, επηρεάζει μόνο τον ασθενή.
ρενια έγραψε:Τα συμπτωματα του χασιμοτο μοιαζουν πολυ με σκπ γι αυτο ειχα μεγαλο αγχος.
Κάποια συμπτώματα ομοιάζουν, όχι όμως τόσο πολύ και βέβαια όχι τόσο ώστε ένας πεπειραμένος γιατρός να μην τα διαχωρίζει.
Οι λάθος διαγνώσεις, έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα απ'ότι οι ίδιες οι ασθένειες ;)
ρενια έγραψε:Ακρη δεν εχω βγαλει παντως γιατι τα εχω ολα αυτα οι γνωμες 3 γιατρων διαφορετικες !!!Και ειμαι στην φαση να τους γραψω κανονικα και να μην ξαναασχοληθω μεχρι να την παλευω !!!
Για να βγάλεις άκρη, θα πρέπει να σε δει γιατρός, ο οποίος θα κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με σένα και όχι να σε έχει σαν ένα ακόμα αριθμό στη στατιστική του. Το ίδιο ισχύει και για τους φυσιοθεραπευτές αλλά και για όσους δουλεύουν σε επαγγέλματα υγείας.

Απλά να σου πω ότι και να σταματήσεις να ασχολείσαι, ΑΝ κάποια στιγμή τα συμπτώματά σου χειροτερέψουν, τότε θα τρέχει πανικόβλητη. Καταλαβαίνεις ότι αυτό, μόνο κακό θα σου κάνει. Θα σου πρότεινα να βρεις ένα καλό άνθρωπο πρώτα και μετά γιατρό.
Μην κολλάς με τίτλους (καθηγητής, κορυφαίος κλπ).
 #92861  από Ιωάννα
 Δευ Ιούλ 08, 2013 9:53 pm
Π.Μ79 έγραψε:
Για να βγάλεις άκρη, θα πρέπει να σε δει γιατρός, ο οποίος θα κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με σένα και όχι να σε έχει σαν ένα ακόμα αριθμό στη στατιστική του. Το ίδιο ισχύει και για τους φυσιοθεραπευτές αλλά και για όσους δουλεύουν σε επαγγέλματα υγείας.

Απλά να σου πω ότι και να σταματήσεις να ασχολείσαι, ΑΝ κάποια στιγμή τα συμπτώματά σου χειροτερέψουν, τότε θα τρέχει πανικόβλητη. Καταλαβαίνεις ότι αυτό, μόνο κακό θα σου κάνει. Θα σου πρότεινα να βρεις ένα καλό άνθρωπο πρώτα και μετά γιατρό.
Μην κολλάς με τίτλους (καθηγητής, κορυφαίος κλπ).
Εδώ που βρισκόμαστε φίλε μου,αυτό που λες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!
Δεν νομίζω ότι θα κάτσει κάποιος απ τους νευρολογάδες που διαθέτουμε κ θ ασχοληθεί με κάτι που θα ταλαιπωρήσει το μυαλό του.Αν πήγαινε η Ρένια κ του έλεγε "έχω αυτό" και υπάρχει ξεκάθαρη η διάγνωση τότε ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ :happy-cheerleadersmileygirl: βρήκαμε κ άνθρωπο και γιατρό όπου θα κάνουμε την όποια κατάθεση εκείνος επιλέξει.
Λυπάμε που το λέω....τα χω περάσει κ εγώ...άκρη δε βρήκα ποτέ....ένα τμήμα στην πλάτη μου εξακολουθεί να μην έχει αισθητικότητα....συν διάφορα άλλα.
Η μόνη λύση που έχω βρει μέχρι τώρα είναι τα σκευάσματα ,αλλά κ σ αυτά υπάρχει όριο.
Η βελτίωση είναι μέχρις ενός σημείου και ίαση δεν υπάρχει.
Μιλάω για ίαση καθότι δεν σου δίνουν διάγνωση που να σου λέει τι κ πως ,οπότε κάποια στιγμή περιμένεις όλο αυτό που βιώνεις θα σταματήσει.
Ρένια μου κάνε υπομονή.....χεράκι χεράκι θα πάμε μέχρι το Δρομοκαϊτιο :laughing-rolling:
 #92863  από ρενια
 Δευ Ιούλ 08, 2013 11:04 pm
Φιλε μου ΠΜ 79 θα προσπαθησω να ειμαι συντομη για να καταλαβεις την κατσταση που ζουμε εδω .
Απο το 2000 ταλαιπωρουμαι και ακρη δεν εχω βγαλει !!
Πρωτη κριση ημικρανιας με αυρα ,για εμενα αγνωστα ολα αυτα , παω στον πρωτο νευρολογο "ισχαινικο " η διαγνωση :violence-pistoldouble:
Τελικα για την ημικρανια μου το βρηκε οφθαλμιατρος .
Παω σε αλλο νευρολογο παρε αντικαταθληπτικα απο το αγχος ειναι !!
Παω σε αλλο κανε μαγνητικη, κανω βγαινει καθαρη , μαθε λοιπον να ζεις με αυτο !!
Τελος παντων να μη σε ζαλιζω πριν απο κανα μηνα με τσιμπαει ο αντρας μου στην πλατη δεν νιωθω τιποτα !! σε ολη την γραμμη της σπονδυλικης δεν νιωθω τιποτα .
Παω νευρολογο ξανα, κανε μαγνητικη αυχενα, διχνει κυλες στον αυχενα και στο θωρακα !! Παω ορθοπεδικο με στελνει στο φυσικοθεραπευτη .
Αυτος μου λεει οτι το νευρο ειναι νεκρο και πρεπει να κανω 20 φυσικοθεραπιες και αν δεν αλλαξει κατι να παω ξανα νευρολογο .
Κατα την διαρκεια των φυσικοθεραπιων μουδιασαι και ο ωμος !! Το χερι το κουναω αλλα αμα με τσιμπας δεν νιωθω τιποτα !
Πηρα τον ορθοπεδικο και μου ειπε να ξαναπαω !!
Οσο για το χασιμοτο η γιατρος μου ειπε οτι επειδη λεει εδω στην Κρητη εχει πολυ ιωδιο απο τη θαλασσα γι αυτο το παθαινουμε !!
Και προς το παρων να μην κανω τιποτα γιατι οι εξετασεις αιματος ειναι καθαρες !!
Α ναι πηρα τον νευρολογο σημερα να του πω αυτο που ειπε ο φυσικοθεραπευτης και μου ειπε ε ελα να σε ξαναδω να κανουμε ενα ηλακτρομιογραφημα !!
Ειμαι στην φαση να παρω ενα καραβι και να ερθω Αθηνα σε κανα γιατρο της προκοπης μπας και βγαλω ακρη !!

Αυτα εν ολιγης ελπιζω να μη σε κουρασα !! Φιλη Ιωαννα κλεισε δωματιο :romance-heartsthree: διπλα διπλα