• SOS...molis diagnostika...THERAPEIA I OXI

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #88878  από ALEXANDROS
 Παρ Απρ 19, 2013 10:50 pm
kalispera s oli tin parea ....!!!!!!!!!Alex edo !!!!!!ystera apo 5 xronia pou apo MRI brikame 6 esties kai monimi parakolouthisi tous kathe 6 mines eno o giatros elege to xo den to xo ktl kathos imouna poly kala klinika -ton teleytaio mina moudiasma sto podi siga siga epidinothike ospou me ta dyskolias perpatousa piga ston giatro pira kortizoni 3 meres kai tora mou eipe gia interferoni kathos SIGOURA TO EXO>...opos kai na xei xronos gia stenaxories ktl den yparxei mono THYMOS kai oxi gia mena alla gia atoma pou me enoxlisan sto parelthon kai me kanane neyriko fones polles xoris symparastasi apo goneis ktl ... oloi nomizan oti eimai apo atsali logo myon ktl isos kathos gymnazomouna parapoly apo palia poios kserei......opos kai na xei SIMERA pira tis BEtASEROn na tis ksekiniso i oxi?mipos na to palepso me omoiopathitika me kati allo?FOVAMAI MIN ME KANOUN XEIROTERA....se farmakeio doulevo alla den ksero tin drasi tous meta apo xronia afou den therapyoun lene mono profylasoun to anosopoitiko...atoma pou tis parinoun pano apo 5 xronia einai kalytera apo tote pou tis ksekinisane????please SOS elpizo na mou grapsetai...
 #88880  από Βαγγέλης
 Παρ Απρ 19, 2013 11:04 pm
Αγαπητέ Αλεξανδρε,
Καλώς ήρθες στην μεγάλη παρέα μας.
Καταλαβαίνω την κατάσταση και θα ήθελα να σου ζητήσω να διαβάσεις καλα όλα τα σχόλια των παιδιών και θα πάρεις πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα σου!
Πολυ βασικό είναι να ηρεμησεις και να αρχίσεις την ζωή σου πάνω στα νέα δεδομένα .
Καλή Δύναμη !
Η Ζωη είναι Ωραία !
 #88883  από GTi
 Παρ Απρ 19, 2013 11:12 pm
Γειά σου Αλέξανδρε συνάδελφε! Μπορεί και να γνωριζώμαστε καθώς για πολλά χρόνια ήμουν στη φαρμακαποθήκη Βαρέλλα ( η οποία έκλεισε στο όνομα της κρίσης), υπεύθυνος πωλήσεων Νοτίου Ελλάδας και έχω περάσει κι απ' άλλες εταιρείες όπως ο Λεούσης ή η Βουλφαρμ. Τώρα πουλάω σειρά βρεφανάπτυξης ΜΑΜ και έχω ένα χώρο εστίασης στη Γλυφάδα.

Anyway...

...ο γιατρός σου κατά τη προσωπική μου άποψη, πολύ καλά το πήγε μέχρι εδώ, αν και η μόνη μου ένσταση είναι ότι με 6 εστίες και προφανώς κάποιο περιστατικό, ίσως και να το ρίσκαρε και να σου έδινε από την αρχή (λόγω πλήθους εστιών), αλλά ο κανόνας λέει, ότι χωρίς 2ο "κρούσμα" ή χωρίς "νέα εστία" να μην ξεκινάμε τα χημικά.

Εγώ εδώ και 4 μέρες, ξέρω ότι έχω μια νέα εστία και χωρίς να δώσει κάποιο "πρόβλημα" ορατό, η γιατρός μου με "σχηματίζει" για 5 μέρες και μετά με βάζει στα χημικά. Προσωπικά δεν θα ρισκάρω να το πάω χωρίς αυτά, καθώς καλώς ή κακώς είναι τα μοναδικά που έχουν αποδείξει ένα στοιχειώδες κλινικό έργο όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι από την εποχή του μονόδρομου που άκουγε στο όνομα κορτιζόνη, μέχρι το σήμερα η ζωή πολλών ασθενών έχει συγκρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο.

Παλαιότερα βέβαια δεν υπήρχε αυτή η άνεση ανταλλαγής πληροφοριών και βιωμάτων, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς. Πάντως από μαρτυρίες που φθάνουν στ' αυτία μας, όλοι έχουμε ακούσει, ότι ο σκληρυντικός πληθυσμός της δεκαετίας του '60 ή του '70 ήταν σε χειρότερη μοίρα από εμάς.

Με τη βοήθεια κάποιων παιδιών από 'δω και σε κουβέντα που είχα προχθές και χθες με τη γιατρό μου, προσωπικά θα μπω στο Copaxone και ταυτόχρονα θα ψαχτώ σε διατροφή, ένζημα και συμπληρώματα διατροφής. Θα βάλω την άσκηση και τα ωράρια ύπνου σε λειτουργία και γενικά θα προσπαθήσω να βελτιώσω στα σημεία την καθημερινότητα μου, χωρίς ακόμα και σε 2ο χρόνο να κόψω τα πάθη μου (τσιγάρο-αλκοόλ)!

Ελπίζω να σε βοηθάω και εδώ είμαστε να τα λέμε...
...ξεκίνα την αγωγή σου και μη μασάς!
 #88885  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Παρ Απρ 19, 2013 11:17 pm
ALEXANDROS έγραψε:kalispera s oli tin parea ....!!!!!!!!!Alex edo !!!!!!ystera apo 5 xronia pou apo MRI brikame 6 esties kai monimi parakolouthisi tous kathe 6 mines eno o giatros elege to xo den to xo ktl kathos imouna poly kala klinika -ton teleytaio mina moudiasma sto podi siga siga epidinothike ospou me ta dyskolias perpatousa piga ston giatro pira kortizoni 3 meres kai tora mou eipe gia interferoni kathos SIGOURA TO EXO>...opos kai na xei xronos gia stenaxories ktl den yparxei mono THYMOS kai oxi gia mena alla gia atoma pou me enoxlisan sto parelthon kai me kanane neyriko fones polles xoris symparastasi apo goneis ktl ... oloi nomizan oti eimai apo atsali logo myon ktl isos kathos gymnazomouna parapoly apo palia poios kserei......opos kai na xei SIMERA pira tis BEtASEROn na tis ksekiniso i oxi?mipos na to palepso me omoiopathitika me kati allo?FOVAMAI MIN ME KANOUN XEIROTERA....se farmakeio doulevo alla den ksero tin drasi tous meta apo xronia afou den therapyoun lene mono profylasoun to anosopoitiko...atoma pou tis parinoun pano apo 5 xronia einai kalytera apo tote pou tis ksekinisane????please SOS elpizo na mou grapsetai...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!
 #88886  από Μιμικαμ
 Παρ Απρ 19, 2013 11:19 pm
Καλώς τον :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: αλλά παράκληση....γράφε ελληνικά.....λυπήσου τα ματάκια μας....καλή διαμονή και ολα καλά σου εύχομαι.... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #88891  από ALEXANDROS
 Παρ Απρ 19, 2013 11:43 pm
καλησπερα GTI ευχαριστω που μου εγραψες....συγνωμη για τα λατινικα στουσ υπολοιπους φιλους φιλες αλλα διορθωθηκε αμεσα.....!!!!!!!!!!!!! :teasing-tease: παιδια μην περιμενετε και τονους για αρχη ενταξει θα το παλεψουμε κι αυτο....λοιπον σκεφτομαι να μπω κι εγω σε betaseron και ο θεος βοηθος...το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως λυγισω απο τα χημικα ελπιζω να συνεχισω να πηγαινβ γυμναστηριο ηδη ΕΚΟΨΑ το ποτο που επινα και πολυ το τσιγαρο δεν το κοβω για την ωρα σιγα σιγα ελατωσηηηηηη....χαχαχαχαχαχα...ο φοβος ολων πιστευω να μην βρεθουμε κατω ελπιζω να τα καταφερουμε ολοι....η ψυχολογια πιστευω ειναι απο τα νουμερο ενα....ελπιζω να την διατηρησουμε και να γελαμε ...Παντως το χω παρει πεισματικα Δεν αφηνω τιποτα να με λυγισει ...gti ξεκιναμε προπονησειςςςςςς ετοιμασου
 #88893  από GTi
 Παρ Απρ 19, 2013 11:48 pm
ALEXANDROS έγραψε:...gti ξεκιναμε προπονησειςςςςςς ετοιμασου
Φιλαράκι να ξεκινήσουμε, καμία αντίρρηση, αλλά τις πατσές μου τις θέλω τώρα περισσότερο από ποτέ, για τις υποδόριες ενέσεις :text-givemebeer:
 #88901  από Π.Μ79
 Σάβ Απρ 20, 2013 3:54 am
GTi έγραψε:καλώς ή κακώς είναι τα μοναδικά που έχουν αποδείξει ένα στοιχειώδες κλινικό έργο όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι από την εποχή του μονόδρομου που άκουγε στο όνομα κορτιζόνη, μέχρι το σήμερα η ζωή πολλών ασθενών έχει συγκρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο.
Σόρι αλλά αυτό που γράφεις, όχι μόνο δεν απεδείχθη ποτέ, τουναντίον η έρευνα 'ιντερφερόνη, 17 χρόνια μετά΄, απεφάνθη, ότι οι ιντερφερόνες δεν προσφέρουν τίποτα στο θέμα 'αναπηρία'.

Οπότε, επειδή δεν έχεις μελετήσει προφανώς και απλά αναμασάς λόγια νευρολόγων, καλύτερα είναι να μελετάμε καλά πριν μιλήσουμε (γράψουμε). Είναι άτομα, που 'πιάνονται' απ'τα λόγια συνασθενών και δεν είναι σωστό να γράφουμε χωρίς να έχουμε επιχειρήματα γι'αυτά που γράφουμε.
 #88902  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Σάβ Απρ 20, 2013 4:01 am
Π.Μ79 έγραψε:
GTi έγραψε:καλώς ή κακώς είναι τα μοναδικά που έχουν αποδείξει ένα στοιχειώδες κλινικό έργο όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι από την εποχή του μονόδρομου που άκουγε στο όνομα κορτιζόνη, μέχρι το σήμερα η ζωή πολλών ασθενών έχει συγκρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο.
Σόρι αλλά αυτό που γράφεις, όχι μόνο δεν απεδείχθη ποτέ, τουναντίον η έρευνα 'ιντερφερόνη, 17 χρόνια μετά΄, απεφάνθη, ότι οι ιντερφερόνες δεν προσφέρουν τίποτα στο θέμα 'αναπηρία'.

Οπότε, επειδή δεν έχεις μελετήσει προφανώς και απλά αναμασάς λόγια νευρολόγων, καλύτερα είναι να μελετάμε καλά πριν μιλήσουμε (γράψουμε). Είναι άτομα, που 'πιάνονται' απ'τα λόγια συνασθενών και δεν είναι σωστό να γράφουμε χωρίς να έχουμε επιχειρήματα γι'αυτά που γράφουμε.
Καλύφθηκα
 #88910  από GTi
 Σάβ Απρ 20, 2013 9:47 am
Π.Μ79 έγραψε:Σόρι αλλά αυτό που γράφεις, όχι μόνο δεν απεδείχθη ποτέ, τουναντίον η έρευνα 'ιντερφερόνη, 17 χρόνια μετά΄, απεφάνθη, ότι οι ιντερφερόνες δεν προσφέρουν τίποτα στο θέμα 'αναπηρία'.

Συγχωρεμένος, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα... Αν ήμουν γιατρός θα μπορούσα να σου απαντήσω, όντας όμως ασθενής και μη έχοντας το επιστημονικό υπόβαθρο των γνώσεων η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ και δεν θα ρισκάρω να κάνω κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ζητάω και 'γω να μάθω, να διαβάσω, να τα βάλω στη ζυγαριά της απλής λογικής μου και να πάρω για μένα τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την επόμενη μέρα.