• Φορολογικη δηλωση

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #88366  από NikoleScully
 Παρ Απρ 05, 2013 10:47 pm
Καλησπερα παιδια,
εχω μια ερωτηση....ζητηθηκε απο τον φοροτεχνικο μου χαρτι το ποσο που παιρνω το επιδομα απο την προνοια για να τα δηλωσω(καλο ειναι μου ειπε να το κανω)......απο που θα το παρω αυτο το χαρτι?απο την προνοια η απο καποια αλλη δημοσια υπηρεσια?γνωριζει κανεις κατι?
 #88368  από Hristos!
 Σάβ Απρ 06, 2013 2:56 am
Λογικα απο την Προνοια θα παρεις τη βεβαιωση που ζητας, μιας και λογω αυτης πληρωνεσαι απο το Δημο που μενεις. Παντως να ξερεις οτι το Προνοιακο επιδομα, οπως και το εξωιδρυματικο, δεν εισαι υποχρεωμενος να τα δηλωσεις και δεν φορολογεισαι για αυτο. :greetings-waveyellow:
 #88373  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Απρ 06, 2013 10:44 am
Hristos! έγραψε:Λογικα απο την Προνοια θα παρεις τη βεβαιωση που ζητας, μιας και λογω αυτης πληρωνεσαι απο το Δημο που μενεις. Παντως να ξερεις οτι το Προνοιακο επιδομα, οπως και το εξωιδρυματικο, δεν εισαι υποχρεωμενος να τα δηλωσεις και δεν φορολογεισαι για αυτο. :greetings-waveyellow:
Ναι !Τα επιδοματα ειναι αφορολογητα !!!!! Ομως, μπορει να χρειαστει να τα δηλωσουμε για να καλυψουμε τα τεκμηρια .......... :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: Περυσι , ο αντρας μου κι εγω , δηλωσαμε το επιδομα ανεργιας (επισης αφορολογητο) και το εξωιδρυματικο , ακριβως γι αυτο το λογο ..........
 #88406  από Κώστας
 Κυρ Απρ 07, 2013 4:12 pm
Τα επιδόματα είναι αφορολόγητα, το ποσό όμως της κοινωνικής αλληλεγύης που πληρώνουμε κάθε χρόνο, υπολογίζεται θεωρώντας σαν εισόδημα και τα ποσά των επιδομάτων. Στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης υπάρχει "κουτάκι" που συμπληρώνεις το ποσό των επιδομάτων που παίρνεις. Βέβαια μπορείς κάλλιστα να μην το συμπληρώσεις οπότε γλιτώνεις την αλληλεγύη στο ποσόν του επιδόματος. Αυτό ισχύει για όσους δεν παίρνουν κάποια σύνταξη. Διότι η βεβαίωση που στέλνει το ταμείο στο τέλος του χρόνου, είναι κοινή για το συνολικό ποσό της σύνταξης και των επιδομάτων.
 #88413  από fillcinefil
 Κυρ Απρ 07, 2013 9:08 pm
Για να γυρίσω στην βασική ερώτηση.

Εάν είναι το επίδομα που έρχετε μέσω ΙΚΑ, στο τέλος θα σου στείλει το ΙΚΑ, εκαθαριστικό αποδοχών και πράγματι έχει να κάνει σχέση με τα τεκμήρια. Πρέπει να το δηλώνουμε.