• Νεο μελος

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #87731  από mersiable
 Παρ Μαρ 22, 2013 7:13 pm
Καλησπέρα σας,είμαι καινούρια στο φορουμ και θέλω με την σειρά μου να σας πω την ιστορία μου...! Τα συμπτώματα μου αρχισαν περίπου πριν ένα χρόνο έπειτα απο μια περίοδο μεγάλης στεναχώριας και άγχους, όμως δεν έδινα και πολύ σημασία. τα πιο κύρια ηταν τα μουδιάσματα π.χ όταν έσκυβα το κεφάλι μουδιάζαν τα πόδια μου και σαν να με διαπερνούσε ρεύμα απο την σπονδυλική στήλη μέχρι τα πόδια (αυτο απο οτι μου εξηγησε και η γιατρός μου είναι το σημείο lhermite)και επισης ίλιγγος το καλοκαίρι,κόπωση χωρίς ιδιαιτερο λόγο και γενικά πλέον ένοιωθα άβολα με το σώμα μου. Στις αρχες Ιανουαρίου και ενώ ειχα και κάτι προβληματα με τον αυχένα είχα σταδιακή απώλεια όρασης στο δεξι ματι μέχρι που σχεδόν τυφλώθηκα.Πήγα σε 2 οφθαλμίατρους και δεν βρήκαν τι είχα και τελικά ο τρίτος μου έιπε πως όλα συγκλίνουν σε ΣΚΠ και η διαγνωση ήταν οπισθοβολβική νευρίτιδα Δ.Ο. Έπειτα απο MRI αυχένα και εγκεφάλου έδειξε απομυελινωτικό νόσημα. Η ΟΝΠ βγήκε σχεδόν "καθαρη" και οι εξετασεις αίματος εδειξαν πολύ χαμηλή β12 και φυλλικο οξυ. Έκανα 5ήμερο σχήμα κορτιζόνης και η όραση μου επανερχόταν σταδιακά καθώς και ενέσεις Articlox για τις βιταμίνες. Την 1η Μαρτίου Ξεκίνησα Betaferon μέχρι στιγμής ο οργανισμός μου το δέχεται καλά αλλά είμαι ακόμα πολύ καινούρια σε όλο αυτο και προσπαθώ να το πάρω οσο πιο "καλά" μπορώ. Έχω βοηθηθεί πολύ απο το φορουμ και ασ μην ήμουν μέλος απο την αρχή, εχω παρει αρκετές πληροφορίες και εχω λύσει αρκετές απορίες... :text-thankyouyellow: Εύχομαι καλη δύναμη σε όλους και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 #87734  από Dimitris-56
 Παρ Μαρ 22, 2013 8:35 pm
Καλησπέρα σου εύχομαι να μην ξανά έχεις επίσκεψη από την φίλη μας και να
θυμάσαι ότι θα πρέπει να ήμαστε όσο γίνετε ήρεμη .
 #87736  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 22, 2013 8:55 pm
mersiable έγραψε:Καλησπέρα σας,είμαι καινούρια στο φορουμ και θέλω με την σειρά μου να σας πω την ιστορία μου...! Τα συμπτώματα μου αρχισαν περίπου πριν ένα χρόνο έπειτα απο μια περίοδο μεγάλης στεναχώριας και άγχους, όμως δεν έδινα και πολύ σημασία. τα πιο κύρια ηταν τα μουδιάσματα π.χ όταν έσκυβα το κεφάλι μουδιάζαν τα πόδια μου και σαν να με διαπερνούσε ρεύμα απο την σπονδυλική στήλη μέχρι τα πόδια (αυτο απο οτι μου εξηγησε και η γιατρός μου είναι το σημείο lhermite)και επισης ίλιγγος το καλοκαίρι,κόπωση χωρίς ιδιαιτερο λόγο και γενικά πλέον ένοιωθα άβολα με το σώμα μου. Στις αρχες Ιανουαρίου και ενώ ειχα και κάτι προβληματα με τον αυχένα είχα σταδιακή απώλεια όρασης στο δεξι ματι μέχρι που σχεδόν τυφλώθηκα.Πήγα σε 2 οφθαλμίατρους και δεν βρήκαν τι είχα και τελικά ο τρίτος μου έιπε πως όλα συγκλίνουν σε ΣΚΠ και η διαγνωση ήταν οπισθοβολβική νευρίτιδα Δ.Ο. Έπειτα απο MRI αυχένα και εγκεφάλου έδειξε απομυελινωτικό νόσημα. Η ΟΝΠ βγήκε σχεδόν "καθαρη" και οι εξετασεις αίματος εδειξαν πολύ χαμηλή β12 και φυλλικο οξυ. Έκανα 5ήμερο σχήμα κορτιζόνης και η όραση μου επανερχόταν σταδιακά καθώς και ενέσεις Articlox για τις βιταμίνες. Την 1η Μαρτίου Ξεκίνησα Betaferon μέχρι στιγμής ο οργανισμός μου το δέχεται καλά αλλά είμαι ακόμα πολύ καινούρια σε όλο αυτο και προσπαθώ να το πάρω οσο πιο "καλά" μπορώ. Έχω βοηθηθεί πολύ απο το φορουμ και ασ μην ήμουν μέλος απο την αρχή, εχω παρει αρκετές πληροφορίες και εχω λύσει αρκετές απορίες... :text-thankyouyellow: Εύχομαι καλη δύναμη σε όλους και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
:text-welcomewave: Ευχομαι να πανε ολα καλα !!!! Εμεις...εδω ειμαστε !!!!! Αν θελεις να ρωτησεις κατι, μη διστασεις :greetings-waveyellow:
 #87737  από Giot
 Παρ Μαρ 22, 2013 9:08 pm
Καλησπέρα κι από εμένα και σου εύχομαι να επανέλθεις πλήρως χωρίς άλλη υποτροπή ούτε σύπτωμα...
 #87741  από sofia13
 Παρ Μαρ 22, 2013 10:09 pm
Να είσαι όσο πιό καλά γίνεται και να προσπαθείς να μην αγχώνεσαι. Οσο μπορείς τυλάχιστον.
Ολοι μας απο μεγάλη στεναχώρια και άγχος την πάθαμε.
Δύναμη και ψυχή ! :greetings-waveyellow:
 #87742  από billios
 Παρ Μαρ 22, 2013 10:10 pm
Καλησπερα,καλως ηρθες.
Αν θελεις μας λες τι εννοει ο ποιητης με το - Η ΟΝΠ βγήκε σχεδόν "καθαρη" -
Ευχομαι να πανε ολα καλα και να κανεις πραξη το -προσπαθώ να το πάρω οσο πιο "καλά" μπορώ. -
...Εδω ειμαστε :-D
 #87744  από Μιμικαμ
 Παρ Μαρ 22, 2013 10:29 pm
Καλώς την....εύχομαι ολα καλά και κυρίως ψυχραιμία και δύναμη....καλη συνέχεια :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #87747  από chako
 Σάβ Μαρ 23, 2013 12:32 am
Καλωσόρισες!!
Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ στην αρχή έλεγα μούδιασα,μόνιμα,ωραία και να χτυπήσω εκεί δε θα πονάω..
Περαστικά,γρήγορη επάνοδο και όπως ανέφεραν και οι φίλοι πιο πάνω εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε...
 #87749  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Μαρ 23, 2013 8:02 am
mersiable καλώς όρισες στην παρέα μας και όλα να σου πάνε καλά :romance-caress: :romance-kisscheek: .
Αυτό που θα προσθέσω (επαναλαμβάνοντας τα άλλα παιδιά), είναι να προσπαθήσεις να "μετράς" τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σε περιβάλλουν, με λίγο διαφορετικό τρόπο από πριν :text-welcomewave: :romance-grouphug: .
 #87764  από mersiable
 Σάβ Μαρ 23, 2013 10:37 am
billios έγραψε:Καλησπερα,καλως ηρθες.
Αν θελεις μας λες τι εννοει ο ποιητης με το - Η ΟΝΠ βγήκε σχεδόν "καθαρη" -
Ευχομαι να πανε ολα καλα και να κανεις πραξη το -προσπαθώ να το πάρω οσο πιο "καλά" μπορώ. -
...Εδω ειμαστε :-D

Εννοώ οτι η ΟΝΠ δεν έδειξε οτι υπάρχει σκλήρυνση με σιγουριά απλά υπήρχαν "ίχνη" αυτό μου είπαν.... και οτι μαζί με τις υπόλοιπες εξετάσεις τα αποτελέσματα συνηγορούν υπέρ της ΣΚΠ