• ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #87171  από eleni_01
 Κυρ Μαρ 10, 2013 10:29 pm
Καλησπέρα σας, με λένε Ελένη, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Πριν μερικές εβδομάδες παρουσίασα θολότητα στο δεξί μάτι και απευθύνθηκα σε οφθαλμίατρο ο οποίοιος με παρέπεμψε σε νευρολόγο καθώς υπήρχε υποψία για απομυελινωτική νόσο. Έκανα μαγνητική εγκεφάλου όπου παρουσιάστηκαν εστίες. Ο νευρολόγος χαρακτήρισε το συμβάν οπτική νευρίτιδα αλά δε μου δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις και δεν μπορω να καταλάβω τι συμβαίνει. Μου χορήγησε αγωγή κορτιζόνης με χάπια αλλά προς το παρόν κανένα αποτέλεσμα στο μάτι.
Μπορεί κανείς να μου δώσει κάποις πληροφορίες και αν αύτο σχετίζεται με ΣΚ?
 #87173  από ΕλένηΠ
 Κυρ Μαρ 10, 2013 11:15 pm
καλησπέρα Ελένη,το ίδιο είχε συμβεί και σε εμένα πριν 13 χρόνια.Στην περίπτωση αυτή απο όσο ξέρω χορηγούν ενδοφλέβια κορτιζόνη για τρείς - πέντε ημέρες και μετά χάπια.Καλό νευρολογίκο τμήμα έχει το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ίσως θα ήταν καλό να πάρεις και μια δευτέρη γνώμη.Τώρα για το αν είναι ΣΚΛ ή όχι αυτό μόνο ο γιατρός μπορεί να σου το πεί.Ευχόμαι να πάνε όλα καλά.
 #87174  από eleni_01
 Κυρ Μαρ 10, 2013 11:21 pm
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για την απάντηση. Εμένα μου δώσανε μόνό χάπια αλλά το θέμα είναι οτι δεν βλέπωαποτέλεσμα. Ο γιατρός (ιδιώτης) δε μου έχει δώσει σαφείς απαντήσεις. Οι εξετάσεις που έκανα περιορίοζονται στη μαγνητική εγκεφαλου και στα προκλητα δυναμικά. Δε μου είπαν να κάνω κατι παραπάνω και ανησυχώ μήπως καθυστερώ τη διαδικασία.
Με μπερδεύουν και οι ένοιες απομυελίνωση, οπτικη νευριτίδα, ΣΚ.......
Δεν ξέρω ποιά ΄πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.

¨οπως και να έχει σε ευχαριστώ πολυ!!!
 #87175  από kostasp
 Κυρ Μαρ 10, 2013 11:41 pm
Καλησπερα με λένε Κώστα και ειναι η πρώτη φορα που παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους συζήτηση.Η θελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με fampyra διότι σκέφτομαι να το σταματήσω ύστερα από 3 μήνες
Ευχαριστώ
 #87177  από eleni_01
 Κυρ Μαρ 10, 2013 11:58 pm
Κώστα εγώ είμαι νεοεισερχόμενη(!!!!!) στην πάθηση επομένως δε μπορω να σε βοηθήσω!!!
 #87178  από kostasp
 Δευ Μαρ 11, 2013 12:06 am
Δεν πειράζει Ελενη είπα μηπως γνώριζε κάποιος άλλος δεν ξέρω πως δουλεύουν αυτές οι συζητήσεις . Σ ευχαριστώ καλό βράδυ ΜΕ ΥΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
 #87180  από sofia13
 Δευ Μαρ 11, 2013 1:08 am
Kostap, πήγαινε στις Θεραπείες και Συνταγές, θα βρείς συνασθενείς που κάνουν ή έκαναν
αγωγή με Fampyra και ίσως βοηθηθείς.
Καλό βράδυ.
 #87210  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 11, 2013 8:07 pm
eleni_01 έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για την απάντηση. Εμένα μου δώσανε μόνό χάπια αλλά το θέμα είναι οτι δεν βλέπωαποτέλεσμα. Ο γιατρός (ιδιώτης) δε μου έχει δώσει σαφείς απαντήσεις. Οι εξετάσεις που έκανα περιορίοζονται στη μαγνητική εγκεφαλου και στα προκλητα δυναμικά. Δε μου είπαν να κάνω κατι παραπάνω και ανησυχώ μήπως καθυστερώ τη διαδικασία.
Με μπερδεύουν και οι ένοιες απομυελίνωση, οπτικη νευριτίδα, ΣΚ.......
Δεν ξέρω ποιά ΄πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.

¨οπως και να έχει σε ευχαριστώ πολυ!!!
:greetings-waveyellow: Γεια σου Ελενη !!!!!!! Πρωτα -πρωτα , σταματησε να ασχολεισαι και να μπερδευεσαι , με διαφορους ιατρικους ορους !!!!!Κατα τη γνωμη μου, αυτο που εχει σημασια τωρα , ειναι να απαλλαγεις απο ενοχλητικα συμπτωματα !!!! Το καλυτερο που εχεις να κανεις , ειναι να ζητησεις βοηθεια σε ενα νοσοκομειο! Να σε εξετασει νευρολογος, να δει τις μαγνητικες και τα οπτικα προκλητα δυναμικα και να σου κανει κι αλλες εξετασεις, αν χρειαζεται !!!!!! Σε μενα, η νοσος εκδηλωθηκε με θαμπη οραση , στο δεξι ματι . Μπηκα σε νοσοκομειο και , αφου εγιναν οι απαραιτητες εξετασεις , εκανα ενδοφλεβια κορτιζονη επι πεντε μερες . Μετα, συνεχισα με χαπια .......Η κορτιζονη βοηθα παρα πολυ , αλλά το αποτελεσμα δεν φαινεται αμεσως .Λοιπον, ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και ενημερωσε μας !!!!!! Σου ευχομαι να πανε ολα καλα !!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #87213  από Dimitris-56
 Δευ Μαρ 11, 2013 8:52 pm
Καλησπέρα Ελένη δεν θέλω να σου πω καλώς ήλθες αλλά να έχεις δύναμη να
αντιμετώπισης το θέμα η Άννα 59 έχει δίκιο ψάξε το .
 #87217  από eleni_01
 Δευ Μαρ 11, 2013 9:30 pm
σας ευχαριστώ πάρα πόλυ για την ανταπόκριση.....
ήδη αισθάνομαι καλύτερα που έχω συμπαράσταση!!!!

Βρίσκομαι ήδη σε διαδικασία διερεύνισης καθώς στη μαγνητική εγκεφάλου βρέθηκαν εστίες. Και στα προκλητά δυναμικά μονό το μάτι που είναι θολό έδειξε κάτι. Ο νευρολόγος είπε πως δε χρειάζονται άλλες εξετάσεις παραμόνο αν εμφανίσω άλλο σύμπτωμα.
¨Ομως δε μου έδωσε σαφή απάντηση και αυτό με αγχώνει.

...σας ευχαριστώ!!!!!