• ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #84986  από Μιμικαμ
 Τετ Ιαν 30, 2013 11:10 pm
Σήμερα που πήγα στο ΙΚΑ, για να ζητήσω το παραπεμπτικό προκειμένου να περάσω απο τα ΚΕΠΑ, μου είπαν οτι δεν χρειάζεται και οτι μπορώ με την προηγούμενη απόφαση να υποβάλω την αίτηση....έχει συμβεί σε κάποιον απο εσας????

Και μια δεύτερη ερώτηση....το παραπεμπτικό πριν απο πόσο χρονικό διάστημα το αιτήσθε απο την υποβολή της αίτησης????
 #84991  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιαν 30, 2013 11:21 pm
Μιμικαμ έγραψε:Σήμερα που πήγα στο ΙΚΑ, για να ζητήσω το παραπεμπτικό προκειμένου να περάσω απο τα ΚΕΠΑ, μου είπαν οτι δεν χρειάζεται και οτι μπορώ με την προηγούμενη απόφαση να υποβάλω την αίτηση....έχει συμβεί σε κάποιον απο εσας????

Και μια δεύτερη ερώτηση....το παραπεμπτικό πριν απο πόσο χρονικό διάστημα το αιτήσθε απο την υποβολή της αίτησης????
Απ'οσο ξερω, οι εντυπες οδηγιες των ΚΕΠΑ, γραφουν οτι το παραπεμπτικο του ταμειου ειναι απαραιτητο .Οσοι δεν εχουν , πληρωνουν το παραβολο των 46, περιπου, ευρω . Οταν εκανα την αιτηση επανεξετασης , κατεθεσα και το παραπεμπτικο , που μου ειχε στειλει το ΙΚΑ (το πρωτοτυπο) , δυο μηνες πριν τη ...ληξη της αναπηριας μου . Το στελνουν, χωρις να το ζητησεις, οπως γινοταν και προ ΚΕΠΑ . Εγω, βεβαια, ηθελα να το εχω στα χερια μου, οσο νωριτερα γινοταν και γι'αυτο ειχα στειλει τον αντρα μου , να το ζητησει . Εκεινοι του ειπαν οτι δεν χρειαζεται ........!!!! Ή δεν ηξεραν ή ελεγαν ψεματα .....!!!!! Αφου οι οδηγιες των ΚΕΠΑ, οπως ειπα και πιο πανω , το λενε ξεκαθαρα ....
 #85003  από Μιμικαμ
 Πέμ Ιαν 31, 2013 8:30 am
Ευχαριστώ πολύ Αννα μου για την απάντηση.... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: η αρμόδια υπάλληλος όμως, ηταν τόσο απόλυτη και σίγουρη....γενικά δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα....δυστυχώς πρέπει να οπλιστώ με γερά νεύρα και να ξαναπάω :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #85008  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιαν 31, 2013 10:06 am
Μιμικαμ έγραψε:Ευχαριστώ πολύ Αννα μου για την απάντηση.... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: η αρμόδια υπάλληλος όμως, ηταν τόσο απόλυτη και σίγουρη....γενικά δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα....δυστυχώς πρέπει να οπλιστώ με γερά νεύρα και να ξαναπάω :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
:greetings-waveyellow: Βρες το εντυπο οδηγιων του ΚΕΠΑ ! Εκει γραφει περι παραπεμπτικου . Και......τριψε το στα μουτρα της !!!!!
 #85358  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 07, 2013 12:52 am
Πέρασα ΚΕΠΑ, χωρίς παραπεμπτικό από το ταμείο μου. Την αίτηση την έκανα 6 μήνες πριν λήξει το επίδομα μου, για να μεσολαβήσει όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα μέχρι να μου το ξαναδώσουν (αν μου το δώσουν). Προς το παρόν περιμένω την απόφαση. Και το κερασάκι. Δεν πλήρωσα παράβολο!!!! Λέτε να το ξέχασαν ή θα μου το ζητήσουν όταν πάω να πάρω την απόφαση;! Άγνωσται αι βουλαί των ΚΕΠΑ!!!
 #85359  από Π.Μ79
 Πέμ Φεβ 07, 2013 1:22 am
Δεν χρειάζεται πάλι παραπεμπτικό παιδιά για όσους έχουν ήδη περάσει από τα ΚΕΠΑ.

Το ταμείο του καθενός, στέλνει χαρτί στα ΚΕΠΑ άμα είναι για παράταση σύνταξης/επιδόματος, οπότε εμείς δε χρειάζεται να επαναλάβουμε τη διαδικασία.
Επίσης, ο φάκελός μας διατηρείται στα ΚΕΠΑ, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πάμε μαζί μας καινούριες εξετάσεις, μαγνητικές κλπ που έχουν μεσολαβήσει.
Επίσης, δε μετράει το ότι θέλουν μαγνητικές 3-4 μηνών. Αυτό πλέον το ξέρουν και στα ΚΕΠΑ, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει, λόγω κρίσης...

Κώστα, έχε υπόψιν, ότι όταν σε εγκρίνουν για σύνταξη/επίδομα κλπ, η ημερομηνία θα μετράει από την ημέρα που αιτήθηκες.
Με λίγα λόγια, αν σε εγκρίνουν για πχ 2 χρόνια, 1μισι χρόνο μετά θα ξαναπεράσεις, γιατί η απόφαση θα ισχύει για 2 χρόνια από την αίτησή σου και όχι από την εξέτασή σου.
 #85363  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 07, 2013 10:15 am
ΠΜ, με απογοήτευσες!
Από την άλλη αν κάνω την αίτηση τις παραμονές της λήξης του επιδόματος, θα μείνω να το περιμένω κανένα χρόνο, μέχρι να εξεταστώ και να πάρω την απόφαση στα χέρια μου. Τώρα βρίσκομαι με επικάλυψη 6 μηνών (τον Μάρτιο λήγει το επίδομά μου) κι΄ ακόμα περιμένω την απόφαση. Μια απορεία όμως. Πως το επίδομα θα ισχύει από την ημέρα της αίτησης εφ΄ όσον τότε ήταν ενεργό ακόμη το προηγούμενο. Δηλαδή μου εγκρίνουν ξανά το ήδη εγκεκριμένο;! Εν ολίγοις, με το σκεπτικό ότι την αίτηση πρέπει να την κάνεις τις παραμονές της λήξης του επιδόματός σου, θα πρέπει να μείνεις στη καλύτερη περίποτωση 6 μήνες χωρίς να παίρνεις τίποτα!
 #85367  από Hristos!
 Πέμ Φεβ 07, 2013 11:04 am
Κώστας έγραψε:ΠΜ, με απογοήτευσες!
Από την άλλη αν κάνω την αίτηση τις παραμονές της λήξης του επιδόματος, θα μείνω να το περιμένω κανένα χρόνο, μέχρι να εξεταστώ και να πάρω την απόφαση στα χέρια μου. Τώρα βρίσκομαι με επικάλυψη 6 μηνών (τον Μάρτιο λήγει το επίδομά μου) κι΄ ακόμα περιμένω την απόφαση. Μια απορεία όμως. Πως το επίδομα θα ισχύει από την ημέρα της αίτησης εφ΄ όσον τότε ήταν ενεργό ακόμη το προηγούμενο. Δηλαδή μου εγκρίνουν ξανά το ήδη εγκεκριμένο;! Εν ολίγοις, με το σκεπτικό ότι την αίτηση πρέπει να την κάνεις τις παραμονές της λήξης του επιδόματός σου, θα πρέπει να μείνεις στη καλύτερη περίποτωση 6 μήνες χωρίς να παίρνεις τίποτα!
Κωστα ειναι ακριβως ετσι οπως τα λεει ο Παρης.
Οσον αφορα αυτο που ρωτας, εφοσον προκειται για ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην περιπτωση σου, ειτε κανεις την αιτηση σου 6 μηνες πριν ληξει η αποφαση ειτε 1 μερα πριν ειναι το ιδιο για την επιτροπη που θα σε αξιολογησει. Στην αποφαση τους θα αναγραφουν ως ημερομηνια εναρξης την ημερα που ληγει το προηγουμενο διαστημα στο οποιο ειχε ισχυ η προηγουμενη αποφαση σου. Εσυ απλα αν κανεις αιτηση τελευταια μερα, θα εμενες μεγαλυτερο διαστημα περιμενοντας αναδρομικα τη συνταξη σου απο τη μερα ληξης της, μιας και θα εξεταζοσουν αργοτερα σε σχεση με το να εκανες την αιτηση παρατασης 4-5 μηνες πριν. Πλεον με το νομο που βγηκε, δεν εχεις το προβλημα με την αναδρομικοτητα, αφου θα συνεχισεις να πληρωνεσαι κανονικα (δες το αλλο θρεντ)...

Αυτο που λες εχει σημασια στους καινουριους ασθενεις που περνανε 1η φορα επιτροπη. Εκει εχει νοημα ποσο νωρις εκανες την αιτηση, γιατι στην περιπτωση αυτη η επιτροπη θα γραψει ως ημερα εναρξης της αποφασης εκεινη στην οποια κατεθεσες τα χαρτια σου.
 #85368  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 07, 2013 11:06 am
:scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: Μπρος γκρεμος και πισω....ΚΕΠΑ !!!!!!!!!!! Οτι και να κανουμε, οποτε και να γινει η αιτηση.......η ανοργανωσια του ολου συστηματος...μας το χαλαει !!!!!!!! :evil: Οι οδηγιες των ΚΕΠΑ, γραφουν , ξεκαθαρα, οτι απαιτειται παραπεμπτικο του ταμειου μας . Χωρις αυτο , πληρωνουμε το παραβολο .Οταν εκανα τη δικη μου αιτηση, κατεθεσα και το παραπεμπτικο(το πρωτοτυπο) . Επισης, απο τις 4 μαγνητικες , οι δυο ηταν ...φρεσκιες και οι άλλες δυο...μπαγιατικες...δυο χρονων . Τις δεχτηκαν , ολες !!!!!!!!!!!!............Χρηστο !!!!!ΔΕΝ βγηκε νομος, για τη συνεχιση της πληρωμης , τον καιρο της αναμονης !!!!!!!! ΘΑ κατατεθει νομος ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!!!!!!!!! ΘΑ ......
 #85372  από Hristos!
 Πέμ Φεβ 07, 2013 11:20 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε::scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: Μπρος γκρεμος και πισω....ΚΕΠΑ !!!!!!!!!!! Οτι και να κανουμε, οποτε και να γινει η αιτηση.......η ανοργανωσια του ολου συστηματος...μας το χαλαει !!!!!!!! :evil: Οι οδηγιες των ΚΕΠΑ, γραφουν , ξεκαθαρα, οτι απαιτειται παραπεμπτικο του ταμειου μας . Χωρις αυτο , πληρωνουμε το παραβολο .Οταν εκανα τη δικη μου αιτηση, κατεθεσα και το παραπεμπτικο(το πρωτοτυπο) . Επισης, απο τις 4 μαγνητικες , οι δυο ηταν ...φρεσκιες και οι άλλες δυο...μπαγιατικες...δυο χρονων . Τις δεχτηκαν , ολες !!!!!!!!!!!!............Χρηστο !!!!!ΔΕΝ βγηκε νομος, για τη συνεχιση της πληρωμης , τον καιρο της αναμονης !!!!!!!! ΘΑ κατατεθει νομος ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!!!!!!!!! ΘΑ ......
Αννα θα πληρωνες το παραβολο αν δεν ειχες παραπεμπτικο, γιατι θα περναγες ΚΕΠΑ για 1η φορα. Σε καθε επομενη ανανεωση (που ευχομαι να σου δωσουν οριστικη αποφαση να ησυχασεις), δεν θα σου ζητησουν παραβολο και το παραπεμπτικο θα στελνεται απευθειας στο ΚΕΠΑ απο το ταμειο σου (αν εχουν σωστη οργανωση φυσικα).

Για το bold κομματι εχεις δικιο. Προσχεδιο νομου ειναι η σωστη φραση.
:greetings-waveyellow: