• Νεοεκδοθείσα εγκύκλιος για την ισχύ της απόφασης των ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #84917  από Κώστας
 Τετ Ιαν 30, 2013 8:44 am
Ο Πάνος στο θέμα του "email που έλαβα σήμερα από το http://www.disabled.gr", δημοσιεύει μία πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, η οποία αναφέρει:

"θεωρείται αυτονόητο ότι δεν παραπέμπονται εκ νέου στις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. ενδιαφερόμενοι οι οποίοι προσέρχονται σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, προσκομίζοντας γνωματεύσεις ΚΕ.Π.Α. των οποίων η ισχύς δεν έχει λήξει ή είναι επ’ αόριστον, ζητώντας είτε σύνταξη (κύρια ή επικουρική), είτε επίδομα παρατετραπληγίας, ή επίδομα απόλυτης αναπηρίας είτε κάποια άλλη κοινωνική ή οικονομική παροχή ή διευκόλυνση. Οι ενδιαφερόμενοι θα παραπέμπονται στις ανωτέρω υγειονομικές επιτροπές μόνο μετά τη λήξη της ισχύος της γνωμάτευσής τους".

Άρα θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε και αιτήματά μας που δεν τα έχουμε συμπεριλάβει όταν κάναμε την αίτηση μας.
Πείτε μου ότι κατάλαβα σωστά!

Η απόφαση είναι εδώ: http://www.disabled.gr/lib/?p=49119

Πάνο ευχαριστούμε!
 #84924  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιαν 30, 2013 9:56 am
Μακαρι , να ειναι ετσι !!!!! Πρεπει να το ξεκαθαρισουμε , να ρωτησουμε τους αρμοδιους . Κατι μου λεει οτι , αυτες τις μερες θα ξανακανω μια επισκεψη στην Αγιου Κωνσταντινου 8 ! Ελπιζω να θυμηθω να ρωτησω!!!!!!!Παντως, αυτη η εγκυκλιος , ειναι μια απο τις πολλες διευκρινιστικες , που εκδιδονται ΣΥΝΕΧΩΣ. Κι αυτο, επειδη διαφοροι ΑΣΧΕΤΟΙ υπαλληλοι δημοσιων υπηρεσιων, δεν δεχονται παλαιοτερες γνωματευσεις, κι ας μην εχει ληξει η ισχυς τους.
 #84931  από Κώστας
 Τετ Ιαν 30, 2013 10:47 am
Έτσι ακριβώς είναι!
Ας θυμηθούμε τη ταλαιπωρία πολλών από εμάς, στις εφορείες τους, με το θέμα της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας!
 #84939  από Giota
 Τετ Ιαν 30, 2013 12:56 pm
εμενα εληξε τον νοεμβριο το επιδομα. εχω κανει αιτηση απο αυγουστο με χαρτια γιατρου κτλ.... ξερετε... μεχρι τωρα τιποτα καμια ειδοποιηση...
 #84968  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιαν 30, 2013 3:36 pm
Κι εμενα εληξε το Σεπτεμβριο .....Εχω κανει αιτηση,επανεξετασης, απο 27 Ιουλιου .Συμπληρωθηκαν Ε Ξ Ι μηνες αναμονης ........και ...Π Ε Ν Τ Ε μηνες ...απολυτης αφραγκιας .........!!!!!! Ρε !!!!!! Μηπως εχω γινει καλα και δεν το ξερω ???? Μηπως ξερουν κατι αυτοι , εκει , στο ΚΕΠΑ ??????? :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette:
 #84971  από anni
 Τετ Ιαν 30, 2013 4:18 pm
εμενα ληγει τελη Απριλιου....σκεφτομαι να παω να παρω το χαρτι απο το ταμειο μου και να παω στα κεπα να κανω αιτηση
πρεπει πρωτα να βγαλω μαγνητικη και να την καταθεσω και αυτην αλλα αν αργησουν να με φωναξουν δεν πρεπει να ειναι εντος 4 μηνων οι εξετασεις;

:-D :-D :-D
 #84977  από savvas
 Τετ Ιαν 30, 2013 7:11 pm
Αννουλα να πασ το ταχυτερο να παρεισ το χαρτι τησ παραπομπησ απο το ταμειο σου και να κανεισ αιτηση.εγω περασα απο επιτροπη ακριβωσ εξι μηνεσ απο τη μερα που κατεθεσα την αιτηση.Η μαγνητικη πρεπει να ειναι οχι παλαιοτερη των 4 μηνων απο την ημερα καταθεσησ τησ αιτησησ. :animals-dogrun: :animals-dogrun:
 #84981  από anni
 Τετ Ιαν 30, 2013 9:34 pm
γεια σου savva :greetings-waveyellow:
ναι θα παω το συντομοτερο...θα κανω μαγνητικη και θα παω να κανω αιτηση .......
σ ευχαριστω :text-thankyouyellow:
εσυ τι εκανες το πηρες;
 #84982  από basilis361
 Τετ Ιαν 30, 2013 9:49 pm
Παιδια την διαβασα και εγω εχτες την εγκυκλιο ,που μου την εστειλαν με mail ..αλλα εχω την εξης απορια που αφορα την περιπτωση μου ..εγω εχω παρει την αποφαση ,απο τον Μαρτιο και παρολο που βασει αυτων που γραφει μεσα ,δικαιουμαι το παραπληγικο επιδομα ,αυτοι που την εγραψαν δεν το αναφερουν μεσα (και απο οτι εχω διαβασει στο net ,υπαρχουν και αλλες τετοιες περιπτωσεις)..μεσα στην εγκυκλιο αυτη λοιπον αναφερει και για το παραπληγικο επιδομα,οτι δεν εχουν δικαιωμα να σε ξαναστελνουν στα ΚΕΠΑ ..με καλυπτει και εμενα ??? Το σιγουρο ειναι οτι θα κανω μια επισκεψη στα γραφεια του ΟΑΕΕ να ρωτησω..
 #84994  από Κώστας
 Τετ Ιαν 30, 2013 11:56 pm
basilis361 έγραψε:Παιδια την διαβασα και εγω εχτες την εγκυκλιο ,που μου την εστειλαν με mail ..αλλα εχω την εξης απορια που αφορα την περιπτωση μου ..εγω εχω παρει την αποφαση ,απο τον Μαρτιο και παρολο που βασει αυτων που γραφει μεσα ,δικαιουμαι το παραπληγικο επιδομα ,αυτοι που την εγραψαν δεν το αναφερουν μεσα (και απο οτι εχω διαβασει στο net ,υπαρχουν και αλλες τετοιες περιπτωσεις)..μεσα στην εγκυκλιο αυτη λοιπον αναφερει και για το παραπληγικο επιδομα,οτι δεν εχουν δικαιωμα να σε ξαναστελνουν στα ΚΕΠΑ ..με καλυπτει και εμενα ??? Το σιγουρο ειναι οτι θα κανω μια επισκεψη στα γραφεια του ΟΑΕΕ να ρωτησω..
Βασίλη αν ξέρουμε να διαβάζουμε και κυρίως αν καταλαβαίνουμε αυτά που διαβάζουμε, ΝΑΙ σε καλύπτει. Τύπωσε την εγκύκλιο (κάτι που το προτείνει και η ίδια) και πήγαινε μ΄ αυτήν και την απόφαση που έχεις στα χέρια σου, ν΄ απαιτήσεις, όχι να ζητήσεις, αυτά που δικαιούσαι.