• ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΕΠΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #84882  από maria paleothodorou
 Τρί Ιαν 29, 2013 11:57 am
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

Σήμερα έλαβα το αποτέλεσμα το το ΚΕΠΑ (Ζακύνθου) έπειτα απο αίτηση μου για την παράταση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος....
Αναφέρω οτι απο το 2004 λαμβάνω διαρκώς τόσο την αναπηρική σύνταξη όσο και το επίδομα έχοντας περάσει 5 ή 6 επιτροπές με 67% πάντα!! ουτε χιλιοστό παραπάνω..
Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω λόγω της πάθησης...τα γνωστά...

Λοιπόν η απάντηση είναι η εξης :

"...Στην ανωτέρω αναφερόμενη μετα απο αξιολόγηση απο την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατα βαθμό και βαρύτητα :
Αριστερή ημιπάρεση- αναφερόμενη διπλωπία- κυστικές διαταραχές συνέπεια ΣΚΠ Σελ 23421, ΕΔ.4, Δεν παρουσιάζει παρα-τετραπληγία και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.1140/81 και 3232/04. Απο τ ανωτέρω προκύπτει οτι το συνολικό ποσοστό της ανέρχεται σε 67% κατα ιατρική πρόβλεχη, απο 01/08/2012 έως 31/07/2013. Κατα ιατρική κρίση δικ.εξωιδρυματικό επίδ. συμφωνα με τις διατ. Ν1140/81, Ν.3232/04 και Ν3518/06 : OXI.
Ημερομηνία κοινοποίησης γνωματευσης 29/01/2013..

!!!!!!!!
πΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΛΕΕΙ, αντιλαμβάνομαι οτι μου το κόβουν έτσι κ αλλιώς...έχοντας 67% χωρίς όμως παρα-τετραπληγία, όπου με το ζόρι κινούμε και μάλιστα με συνοδό.

Τι να κάνω??? Προσφυγή?? Για να πάω και να γίνει χαμός????
Παρακαλώ για την βοήθεια σας αγαπητοί φίλοι/ θέλω την γνώμη σας..1!!!
Φιλικά,
Μαρία
 #84889  από basilis361
 Τρί Ιαν 29, 2013 3:17 pm
Δηλαδη ουτε λιγο ουτε πολυ,αυτοι οι ανθρωποι γνωματευσαν ,οτι θεραπευτηκες απο την ασθενεια που ειχαν διαγνωσει οι προηγουμενες επιτροπες που ειχες περασει..μπραβο..κανονικα πρεπει να σε αναφερουν στην ιατρικη βιβλιογραφια ,σαν εξαιρεση του κανονα ,μιας και η ΣΚΠ μεχρι σημερα ηταν ανιατη..και συνηθως δεν εχει πισωγυρισμα..

ΥΓ εννοειται πως πρεπει να κανεις προσφυγη
 #84895  από tarirs
 Τρί Ιαν 29, 2013 5:44 pm
καλα με 67% δεν δικαιουμαστε αυτοματος το παραπληγικο η κανω λαθος...??? Διοτι και εμενα που περασα προσφατα..(βλεπε αναλογο ποστ) παιρνω 67% με 20% ψυχολογικα...συνολο εβγαλα 70% απο 80% και μου εβαλαν το παραπληγικο να το παιρνω..(ασχετα αν δεν το εχω πληρωθει ακομα...)
 #84896  από basilis361
 Τρί Ιαν 29, 2013 5:49 pm
tarirs έγραψε:καλα με 67% δεν δικαιουμαστε αυτοματος το παραπληγικο η κανω λαθος...??? Διοτι και εμενα που περασα προσφατα..(βλεπε αναλογο ποστ) παιρνω 67% με 20% ψυχολογικα...συνολο εβγαλα 70% απο 80% και μου εβαλαν το παραπληγικο να το παιρνω..(ασχετα αν δεν το εχω πληρωθει ακομα...)
Τασο ,για να δικαιουται καποιος το παραπληγικο επιδομα ,πρεπει να παρει απο 67% και πανω και στην παραπληγια-παραπαρεση και οχι στην ασθενεια μονο..
 #84897  από Φαίδρα
 Τρί Ιαν 29, 2013 5:54 pm
basilis361 έγραψε:μιας και η ΣΚΠ μεχρι σημερα ηταν ανιατη
Μια μικρή παρατήρηση, την πάθηση την χαρακτηρίζουν δυσίατη και όχι ανίατη
http://www.teaypoik.gr/FEK1386B_22-10-2 ... simata.pdf
Σελίδα 3, Νευρολογία, παθήσεις εκγεφάλου, το 3ο.
 #84898  από tarirs
 Τρί Ιαν 29, 2013 5:57 pm
basilis361 έγραψε:
tarirs έγραψε:καλα με 67% δεν δικαιουμαστε αυτοματος το παραπληγικο η κανω λαθος...??? Διοτι και εμενα που περασα προσφατα..(βλεπε αναλογο ποστ) παιρνω 67% με 20% ψυχολογικα...συνολο εβγαλα 70% απο 80% και μου εβαλαν το παραπληγικο να το παιρνω..(ασχετα αν δεν το εχω πληρωθει ακομα...)
Τασο ,για να δικαιουται καποιος το παραπληγικο επιδομα ,πρεπει να παρει απο 67% και πανω και στην παραπληγια-παραπαρεση και οχι στην ασθενεια μονο..
Μαρια επειδη οι ανθρωποι δεν παιζονται,και δυστηχως παιζουν με την ασθενεια μας,και επειδη στεναχωριομαστε και τρελενομαστε παμε χειροτερα.....πχ..εγω απο τοτε που πηρα την αποφαση στα χερια και ετοιμαζω τα χαρτια μου παλι..για να περασω 7/2013,και δεν εχω πληρωθεια ακομα το παραπληγικο ειμαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση....

εισαι υοποβασταζομενη,με μπαστουνι η με αμαξιδιο...σε ρωταω διοτι εγω που ειμαι σε αθλια κατασταση απο 80% με πηγαν 70%.....με αμαξιδιο...ισως χρειαζετε να πας με αμαξιδιο...δεν γινετε αλλιως....
 #84901  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιαν 29, 2013 6:54 pm
maria paleothodorou έγραψε:Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

Σήμερα έλαβα το αποτέλεσμα το το ΚΕΠΑ (Ζακύνθου) έπειτα απο αίτηση μου για την παράταση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος....
Αναφέρω οτι απο το 2004 λαμβάνω διαρκώς τόσο την αναπηρική σύνταξη όσο και το επίδομα έχοντας περάσει 5 ή 6 επιτροπές με 67% πάντα!! ουτε χιλιοστό παραπάνω..
Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω λόγω της πάθησης...τα γνωστά...

Λοιπόν η απάντηση είναι η εξης :

"...Στην ανωτέρω αναφερόμενη μετα απο αξιολόγηση απο την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατα βαθμό και βαρύτητα :
Αριστερή ημιπάρεση- αναφερόμενη διπλωπία- κυστικές διαταραχές συνέπεια ΣΚΠ Σελ 23421, ΕΔ.4, Δεν παρουσιάζει παρα-τετραπληγία και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.1140/81 και 3232/04. Απο τ ανωτέρω προκύπτει οτι το συνολικό ποσοστό της ανέρχεται σε 67% κατα ιατρική πρόβλεχη, απο 01/08/2012 έως 31/07/2013. Κατα ιατρική κρίση δικ.εξωιδρυματικό επίδ. συμφωνα με τις διατ. Ν1140/81, Ν.3232/04 και Ν3518/06 : OXI.
Ημερομηνία κοινοποίησης γνωματευσης 29/01/2013..

!!!!!!!!
πΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΛΕΕΙ, αντιλαμβάνομαι οτι μου το κόβουν έτσι κ αλλιώς...έχοντας 67% χωρίς όμως παρα-τετραπληγία, όπου με το ζόρι κινούμε και μάλιστα με συνοδό.

Τι να κάνω??? Προσφυγή?? Για να πάω και να γίνει χαμός????
Παρακαλώ για την βοήθεια σας αγαπητοί φίλοι/ θέλω την γνώμη σας..1!!!
Φιλικά,
Μαρία
Μαρια !!!! Ειναι ξεκαθαρο !!!!!! Η κατασταση σου....βελτιωθηκε !!!!! Ο Αη ΚΕΠΑ , εκανε παλι το θαυμα του !!!!!!!! Και, για να σοβαρευτω !!!!!! Σου εδωσαν ποσοστο 67% στη σκπ , αλλά οχι στην παραπληγια !!!! Οποτε....παιρνεις τη συνταξη , ΔΕΝ παιρνεις το επιδομα !!! Η μεχρι τωρα πειρα απο τα ΚΕΠΑ , δειχνει οτι , οταν καποιος εχει αιτηθει δυο παροχες, εκεινοι κοβουν τη μια !!!! Αυτο που εκαναν σε σενα , το εχουν κανει και σε αλλους συνασθενεις !!!!! Φυσικα, θα κανεις ενσταση !!!!!!!!!!! Καλη δυναμη !!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: ΥΓ. Ζακυνθινια ετσι ???? Ειμαι Ζακυνθινια...νυφη και λατρευω το νησι σου !!!!!!!
 #84902  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιαν 29, 2013 7:01 pm
brazil έγραψε:
basilis361 έγραψε:μιας και η ΣΚΠ μεχρι σημερα ηταν ανιατη
Μια μικρή παρατήρηση, την πάθηση την χαρακτηρίζουν δυσίατη και όχι ανίατη
http://www.teaypoik.gr/FEK1386B_22-10-2 ... simata.pdf
Σελίδα 3, Νευρολογία, παθήσεις εκγεφάλου, το 3ο.
Δυσιατη χαρακτηριζεται απο ...υπηρεσιακη αποψη , επειδη , λογω της φυσης της, απαιτει αναρρωτικες αδειες !!!!!!! Ιατρικα , ομως ειναι ....χρόνια νοσος !!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #84904  από maria paleothodorou
 Τρί Ιαν 29, 2013 7:17 pm
tarirs έγραψε:
basilis361 έγραψε:
Μαρια επειδη οι ανθρωποι δεν παιζονται,και δυστηχως παιζουν με την ασθενεια μας,και επειδη στεναχωριομαστε και τρελενομαστε παμε χειροτερα.....πχ..εγω απο τοτε που πηρα την αποφαση στα χερια και ετοιμαζω τα χαρτια μου παλι..για να περασω 7/2013,και δεν εχω πληρωθεια ακομα το παραπληγικο ειμαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση....

εισαι υοποβασταζομενη,με μπαστουνι η με αμαξιδιο...σε ρωταω διοτι εγω που ειμαι σε αθλια κατασταση απο 80% με πηγαν 70%.....με αμαξιδιο...ισως χρειαζετε να πας με αμαξιδιο...δεν γινετε αλλιως....

Ειμαι με μπαστούνι, και συνήθως (90%) κυκλοφορώ και με συνοδο που με κρατάει απο τα αριστερά!... Για να φανταστείς, η νευρολόγος που με εξέτασε με βοήθησε να βγώ μέχρι την έξοδο..αυτο δεν είναι προκλητικό?
Κρίμα γιατι ηταν νέα κοπέλα/γιατρός (ηταν δεν ήταν 40).
Κρίμα πραγματικά, γιατι ώς γιατρός και μάλιστα νευρολόγος, γνωρίζει πολύ καλά την πάθηση και το τι αυτη επιφέρει. Αλλά μάλλον ο εργοδότης της επηρεάζει την επιστημονική κρίση της. Κρίμα κρίμα κρίμα!!
Και πιο κρίμα για εμένα που δεν προβλέπω η β/θμια να πεί τα αντίθετα με τους συνάδελφους της α'βάθμιας....!! οι ίδιοι δεν είναι ??? οι κάνω λάθος???
 #84906  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιαν 29, 2013 7:25 pm
Μαρακι !!! Στις Β'βαθμιες , δεν συμμετεχουν οι ιδιοι γιατροι !!!!! Γι αυτο , αργει περισσοτερο η συγκλιση τους .