• αγχος...

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #84670  από mitsos
 Παρ Ιαν 25, 2013 3:08 am
καλησπερα...ομολογουμενως δν ηξερα σε ποια ομαδα να καταταξω το θεμα που ανοιγω αλλα ισως εδω να μαι κοντα...τελος παντων ας μπω στο θεμα...τον τελευταιο μηνα περναω μια φαση αγχωδους διαταραχης με πολυ εντονη δυσπνοια 24/7 και πολυ συχνες κρισεις πανικου...επισκευθηκα καρδιολογο πνευμονολογο και ενδοκρινολογο για να απορριψω οποιαδηποτε αλλη εξηγηση για τ συμπτωματα (μιας κ τα ενιωσα πρωτη φορα και τρομαξα)...ολοι με οδηγησαν σε ψυχολογο η δουλεια του οποιου μου φανηκε αχρηστη και ακομα κλαιω τα 200 ευρω που μου πηρε...το θεμα μου ειναι πως η νευρολογος μου μου προτεινε αγωγη με αγχολυτικα...αλλα απο τι μια με ταλαιπωρουν πολυ τα συμπτωματα του αγχους αλλα απο την αλλη αν αρχισω τα ηρεμιστικαστα 19 μου, στα 30 θα θελω πρεζα...παρακαλω πειτε μου τις γνωμες σας...δεκτες και αυτες περι θετικης σκεψης και αναπνοων,μιας και οι γνωμες σας δεν χρεωνουν :-) ευχαριστω :text-thankyouyellow:
 #84833  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιαν 28, 2013 3:29 pm
mitsos έγραψε:καλησπερα...ομολογουμενως δν ηξερα σε ποια ομαδα να καταταξω το θεμα που ανοιγω αλλα ισως εδω να μαι κοντα...τελος παντων ας μπω στο θεμα...τον τελευταιο μηνα περναω μια φαση αγχωδους διαταραχης με πολυ εντονη δυσπνοια 24/7 και πολυ συχνες κρισεις πανικου...επισκευθηκα καρδιολογο πνευμονολογο και ενδοκρινολογο για να απορριψω οποιαδηποτε αλλη εξηγηση για τ συμπτωματα (μιας κ τα ενιωσα πρωτη φορα και τρομαξα)...ολοι με οδηγησαν σε ψυχολογο η δουλεια του οποιου μου φανηκε αχρηστη και ακομα κλαιω τα 200 ευρω που μου πηρε...το θεμα μου ειναι πως η νευρολογος μου μου προτεινε αγωγη με αγχολυτικα...αλλα απο τι μια με ταλαιπωρουν πολυ τα συμπτωματα του αγχους αλλα απο την αλλη αν αρχισω τα ηρεμιστικαστα 19 μου, στα 30 θα θελω πρεζα...παρακαλω πειτε μου τις γνωμες σας...δεκτες και αυτες περι θετικης σκεψης και αναπνοων,μιας και οι γνωμες σας δεν χρεωνουν :-) ευχαριστω :text-thankyouyellow:
:greetings-waveyellow: Πιστευω οτι τα αγχολυτικα σου χρειαζονται !!!!! Θα σε βοηθησουν , αν τα παρεις με οδηγια γιατρου και με παρακολουθηση !!!!!!!Δεν θα τα παιρνεις για ολη σου τη ζωη . Τωρα μονο, που εχεις αναγκη. Οταν συνελθεις, θα τα κοψεις !!!! Παντα , συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου σου . :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #84847  από Gorge
 Δευ Ιαν 28, 2013 8:48 pm
εγω θα σου προτινα ομιοπαθιτικη που μου χει κανη καλο
 #84867  από Κωνσταντίνα
 Τρί Ιαν 29, 2013 9:22 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
mitsos έγραψε:καλησπερα...ομολογουμενως δν ηξερα σε ποια ομαδα να καταταξω το θεμα που ανοιγω αλλα ισως εδω να μαι κοντα...τελος παντων ας μπω στο θεμα...τον τελευταιο μηνα περναω μια φαση αγχωδους διαταραχης με πολυ εντονη δυσπνοια 24/7 και πολυ συχνες κρισεις πανικου...επισκευθηκα καρδιολογο πνευμονολογο και ενδοκρινολογο για να απορριψω οποιαδηποτε αλλη εξηγηση για τ συμπτωματα (μιας κ τα ενιωσα πρωτη φορα και τρομαξα)...ολοι με οδηγησαν σε ψυχολογο η δουλεια του οποιου μου φανηκε αχρηστη και ακομα κλαιω τα 200 ευρω που μου πηρε...το θεμα μου ειναι πως η νευρολογος μου μου προτεινε αγωγη με αγχολυτικα...αλλα απο τι μια με ταλαιπωρουν πολυ τα συμπτωματα του αγχους αλλα απο την αλλη αν αρχισω τα ηρεμιστικαστα 19 μου, στα 30 θα θελω πρεζα...παρακαλω πειτε μου τις γνωμες σας...δεκτες και αυτες περι θετικης σκεψης και αναπνοων,μιας και οι γνωμες σας δεν χρεωνουν :-) ευχαριστω :text-thankyouyellow:
:greetings-waveyellow: Πιστευω οτι τα αγχολυτικα σου χρειαζονται !!!!! Θα σε βοηθησουν , αν τα παρεις με οδηγια γιατρου και με παρακολουθηση !!!!!!!Δεν θα τα παιρνεις για ολη σου τη ζωη . Τωρα μονο, που εχεις αναγκη. Οταν συνελθεις, θα τα κοψεις !!!! Παντα , συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου σου . :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Συμφωνώ απόλυτα με την Άννα :bow-yellow:
Μήτσο αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι γρήγορο ξεμπλοκάρισμα του μυαλού σου από το επιθετικό άγχος που σε πιέζει με μορφή κρίσεων πανικού.
Διαφωνώ με τον Gorge για την ομοιοπαθητική από την άποψη πως όπως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα, στο τώρα μια ....πυώδη αμυγδαλίτιδα, έτσι και με την αγχώδη διαταραχή παρά ίσως μακροπρόθεσμα(μεταξύ μας δεν πιστεύω στη δύναμη που της προσδίδεται, αλλά αυτό δεν αφορά το συγκεκριμένο post).
Μήτσο αν επιτρέψεις στη "χημεία" να σε βοηθήσει, αυτή θα το κάνει αποτελεσματικά στο σήμερα, να ξέρεις όμως ότι θα λύσει το σύμπτωμα και όχι την αιτία.
Το ότι σε "επισκέφτηκε" το άγχος ξαφνικά (καθόλου ξαφνικά πίστεψέ με), σημαίνει ότι στη ζωή σου χρειάζεται να κάνεις κάποιες αλλαγές, επιλογές, αναθεωρήσεις, εκ νέου στρατηγικές κτλ κτλ κτλ.
Στο τώρα όμως θα δεσμευτείς ότι θα σε βοηθήσεις με χάπι.Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείσαι, να εδραιώνεις το φόβο που πάει παρέα με την απόσυρση και τη φυγή.
Όσο έπαιρνα ιντερφερόνες και όλα τα θεϊκά φάρμακα για τη νόσο, το αντικαταθλιπτικό ήταν το χρήσιμο φαρμακάκι μου, δεν με εμπόδισα να το κόψω τη στιγμή που δεν το χρειαζόμουν αφού η χημεία δεν μου κάνει πια :banana-dreads:
Κάποιες πεποιθήσεις που έχουμε λανθασμένες, μας δυσκολεύουν τη ζωή.Αν πάρεις σήμερα χάπι ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty:
Μήτσο σου εύχομαι "να το βρεις" :happy-bouncymulticolor: :romance-kisscheek:
ΥΓ να μας λες τα νέα σου επειδή θα σ' έχουμε έννοια :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress:
 #84979  από mitsos
 Τετ Ιαν 30, 2013 7:49 pm
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...με βοηθησαν αρκετα...ηδη πηρα τα cymbalta αλλα εδω και δυο μερες απλα τα κοιταω :-P γνκ μου εχει δημιουργηθει μια φοβια με τ φαρμακα...ειμαι στην φαση που εχω αποφασισει να τα παρω αλλα καθε μερα το αναβαλλω...νμζ αυριο το μεσημερι θα το ξεκινησω...σιγουρα δν ειμαι η λυση γιαυτο θα ξεκινησω θεραπεια με ψυχολογο παραλληλα...καταλαβαινω οτι εχω απειρα αλυτα θεματα μεσα μου κ πρεπει ν αλλαξω τροπο σκεψης...οσο για τα ομοιοπαθητικα,δν τα εμπιστευομαι για κανενα λογο...και παλι σας ευχαριστω πολυ για τ ενδιαφερον...θα κρατησω επικοινωνια:-)
 #85017  από eleni POL
 Πέμ Ιαν 31, 2013 1:32 pm
Υπάρχουν κατι σταγόνες στο φαρμακείο ,φυτικές για ήπιες περιπτώσεις .Δίνεται και σε παιδιά οταν πάθουν κανένα ατύχημα .στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν πολυ .το λένε
rescue remedy . Τις είχα πάρει πριν τη μαγνητική ,σε ηρεμούν λίγο. :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #85021  από Φαίδρα
 Πέμ Ιαν 31, 2013 2:57 pm
Για τα Ανθοϊάματα Μπαχ:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... E%B1%CF%87
Ουσιαστικά το rescue remedy είναι το πιο δραστικό από όλα τα ανθοϊάματα του bach για μικρές κρισούλες και άγχοι που παρουσιάζονται και χρειαζόμαστε κάτι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Όπως στη περίπτωση που αναφέρει η eleni POL για αυτούς που αισθάνονται περίεργα στο μαγνητικό τομογράφο, είναι μια καλή λύση.
Είναι ένας συνδιασμός 5 άλλων ανθοϊαμάτων.

Η ομοιοπαθητική, δείχνει να βοηθάει όντως κάποιους, εμένα με βοήθησε σε πολύ μικρό βαθμό.

Αφού το πρόβλημα το έχεις εδώ κι ένα μήνα μόνιμα, με κρίσεις πανικού και δύσπνοια, δεν θα σε βοηθήσει το συγκεκριμένο κατά τη δική μου άποψη τουλάχιστον.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι φυτικό, το πιο ελαφρύ κι αποτελεσματικό (κατά τη δική μου άποψη πάντα) είναι το μαγνήσιο. Είτε σε κάψουλες, είτε σε σκόνη, καθαρό μαγνήσιο. Δεν είναι καθόλου βλαβερό, είναι αγχολυτικό, χαλαρωτικό.

Χαίρομαι που θα συμβουλεύτείς ψυχολόγο, εμένα η ψυχοθεραπεία με βοήθησε και με βοηθά αρκετά. Και δεν χρειάζεται να σε χρεώνει 200 ευρώ. Ψάξε να βρεις κάτι πιο προσιτό.
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συμφιλιωθεί με τα νέα δεδομένα, μην πιέζεσαι. Όσο για τα χημικά φάρμακα... το βρίσκω λογικό να τα έχεις πάρει με "κακό μάτι". Κακά τα ψέματα, όταν αντιμετωπίζουμε κρίσεις πανικού όμως, δεν υπάρχουν και πολλές ενναλακτικές.
 #85030  από billios
 Πέμ Ιαν 31, 2013 6:57 pm
Υπαρχει και σε ποσιμη μορφη [αμπουλα] και την οποια ακομη δικαιολογηται και μπορει να στη γραψει ο νευρολογος σαν 3μηνη συνταγη,μια καθε μερα.
solumag το ονομα αυτης
 #85035  από elpida
 Πέμ Ιαν 31, 2013 8:57 pm
Mitso, νομίζω ότι οι κρίσεις πανικού και η δύσπνοια είναι αρκετά δύσκολες καταστάσεις για να τις αντιμετωπίσεις μόνος σου και χρειάζονται θεραπεία γιατρού, οπότε καλά έκανες και προμηθεύτηκες κάποια φάρμακα.
Να μην έχεις φοβία με τα φάρμακα, εξάλλου δεν θα τα παίρνεις σ' όλη σου την ζωή.
Αυτό στο υπογράφω!
Φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί μια αγωγή 6+ μηνών και σταδιακά θα τα σταματήσεις.
Και ο ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο και εκείνον που θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και να του ανοιχτείς.

Είσαι μικρός, αλλά παράλληλα δυνατός και μπορείς να καταφέρεις τα ΠΑΝΤΑ.
Όλα αυτά είναι μαθήματα ζωής που θα σε κάνουν πιο ώριμο.

Δώσε χρόνο και χώρο στον εαυτό σου, προσπάθησε να είσαι ήρεμος, κάνε ότι σε ευχαριστεί και σου φτιάχνει την διάθεση.
Τα πράγματα θα φτιάξουν και δεν θα είναι πάντα έτσι.
Μια φάση είναι και θα περάσει.