• Αν και άντρας μία ερώτηση...

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #84510  από VAGS
 Τρί Ιαν 22, 2013 1:39 pm
Καλησπέρα σας.

Αν και πρώτο ποστ, σας παρακολουθώ εδώ και καιρό χωρίς να έχω γραφτεί.

Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, μετά από 2 επεισόδια ώσεων σε διάστημα 3,5 ετών (Αύγουστος 2008 το πρώτο, Δεκέμβριος 2011 το δεύτερο), το Μάρτιο του 2012, ξεκίνησα Rebif 22 αρχικά, και Rebif 44 τους τελευταίους 3 μήνες.
Εκτός από τα μουδιάσματα που μου έκαναν οι ώσεις δεν είχα καμία άλλη παρενέργεια ευτυχώς.
Προ διετίας η γυναίκα μου, μου χάρισε φέρνοντας στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Τότε δεν είχα ξεκινήσει αγωγή, λόγω άγνοιας της οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής.

Το τελευταίο διάστημα, σκεφτόμαστε πολλές φορές τη διαδικασία να βάλουμε μπρος για ακόμα ένα παιδάκι. Γνωρίζω, ότι οι κυρίες οι οποίες πάσχουν, όπως εγώ, από ΠΣ, θα πρέπει να διακόψουν την αγωγή τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα από την (πιθανή) εγκυμοσύνη.

Πουθενά όμως δε μπορώ να βρω πληροφορίες για το τι ισχύει για τους άντρες που πάσχουν από την ίδια νόσο.

Σε σχετικές ερωτήσεις, στους αρμόδιους γιατρούς, ο νευρολόγος με καθησύχασε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ ο γυναικολόγος δεν γνώριζε.

Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε αν τυχόν πρέπει ή όχι να διακοπεί αντιστοίχως η αγωγή και στους άντρες πάσχοντες από ΠΣ σε περίπτωση που θέλουν να τεκνοποιήσουν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκα.
 #84521  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιαν 22, 2013 5:37 pm
VAGS έγραψε:Καλησπέρα σας.

Αν και πρώτο ποστ, σας παρακολουθώ εδώ και καιρό χωρίς να έχω γραφτεί.

Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, μετά από 2 επεισόδια ώσεων σε διάστημα 3,5 ετών (Αύγουστος 2008 το πρώτο, Δεκέμβριος 2011 το δεύτερο), το Μάρτιο του 2012, ξεκίνησα Rebif 22 αρχικά, και Rebif 44 τους τελευταίους 3 μήνες.
Εκτός από τα μουδιάσματα που μου έκαναν οι ώσεις δεν είχα καμία άλλη παρενέργεια ευτυχώς.
Προ διετίας η γυναίκα μου, μου χάρισε φέρνοντας στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Τότε δεν είχα ξεκινήσει αγωγή, λόγω άγνοιας της οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής.

Το τελευταίο διάστημα, σκεφτόμαστε πολλές φορές τη διαδικασία να βάλουμε μπρος για ακόμα ένα παιδάκι. Γνωρίζω, ότι οι κυρίες οι οποίες πάσχουν, όπως εγώ, από ΠΣ, θα πρέπει να διακόψουν την αγωγή τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα από την (πιθανή) εγκυμοσύνη.

Πουθενά όμως δε μπορώ να βρω πληροφορίες για το τι ισχύει για τους άντρες που πάσχουν από την ίδια νόσο.

Σε σχετικές ερωτήσεις, στους αρμόδιους γιατρούς, ο νευρολόγος με καθησύχασε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ ο γυναικολόγος δεν γνώριζε.

Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε αν τυχόν πρέπει ή όχι να διακοπεί αντιστοίχως η αγωγή και στους άντρες πάσχοντες από ΠΣ σε περίπτωση που θέλουν να τεκνοποιήσουν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκα.
:greetings-waveyellow: Καλως ηρθες !!!!!!! Να εισαι παντα ετσι, χωρις σοβαρες ωσεις και να χαιρεσαι τα κοριτσια σου !!!!!!!Δυστυχως, δεν μπορω να απαντησω στην ερωτηση σου . Γενικα , δεν εχω ασχοληθει με το θεμα σκπ-εγκυμοσυνη -φαρμακευτικη αγωγη . Ημουν , ηδη, μητερα , οταν διαγνωστηκα . Το μονο που ξερω ειναι οτι η ιντερφερονη μπορει να προκαλεσει αποβολη, στις γυναικες φυσικα !!!!!! Φιλια στο κοριτσακι σου !!!!!! :romance-kisscheek:
 #84637  από elpida
 Πέμ Ιαν 24, 2013 4:39 pm
Καλέ μου φίλε, δεν είμαι ειδική να σου απαντήσω και δεν έχω κάποια σχετική εμπειρία επί του θέματος, όμως φαντάζομαι ότι, οτιδήποτε κυκλοφορεί στο δικό σου αίμα, θα "περάσει" και στο σπέρμα - έμβρυο - παιδί.
Αυτό μου λέει η λογική μου.
Είναι πάντως μια δικαιολογημένη απορία και χρειάζεται πολύ προσοχή.
 #84638  από VAGS
 Πέμ Ιαν 24, 2013 4:48 pm
Έτσι για την ιστορία, μετά από παραίνεση μέλους ότι καλό θα ήταν να συμβουλευτώ κάποιον ανοσολόγο γενετιστή, βρήκα κάποιον, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ισχύουν τα λεγόμενα του νευρολόγου:

Ότι εν ολίγοις δεν επηρεάζεται επ ουδενί το αντρικό γενετικό υλικό από τη συγκεκριμένη θεραπεία, σε αντίθεση με τις κυρίες που έχουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.

Σας ευχαριστώ!