• ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #84289  από ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ
 Πέμ Ιαν 17, 2013 12:13 pm
Παιδιά, καλημέρα.

Χθες πέρασα από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και μου είπαν ότι το αποτέλεσμα θα βγει σε 40 ημέρες. Γνωρίζει κανείς από εσάς γιατί καθυστερούν τόσο? Μία γνωστή μου (η οποία παίρνει αναπηρική σύνταξη) μου είπε ότι ναι μεν μπορεί η Επιτροπή να σου δώσει ποσοστό για σύνταξη αλλά δεν είναι η τελική απόφαση δική τους. Υπάρχει κάποιος άλλος υπεύθυνος δηλαδή, που μπορεί να μη συμφωνήσει με την αποφαση της Επιτροπής και να σε κόψει χωρίς να σε έχει δει? Παράξενο μου φαίνεται... Θα ήθελα τα φώτα σας. Ευχαριστώ
 #84291  από Π.Μ79
 Πέμ Ιαν 17, 2013 12:57 pm
Η απόφαση από τα ΚΕΠΑ βγαίνει σε περίπου 20 μέρες.

Η διαδικασία μετά είναι να πάει στη Διεύθυνση Αναπηρίας, η οποία θα αποφασίσει αν θα γίνει η απόφαση αποδεκτή ή όχι.
Αφού υπογραφεί από κει, τότε η απόφαση ξαναγυρνάει στα ΚΕΠΑ όπου πάει ο αιτών/αιτούσα και παίρνει την απόφαση.

Από κει και πέρα, ο καθένας με την απόφαση αυτή, πάει στο ταμείο του (ΙΚΑ/ΤΕΒΕ κλπ) και ζητάει ό,τι δικαιούται αναλόγως του ποσοστού αναπηρίας.

Οπότε, μόνο το πήγαινε έλα της απόφασης και της ατελείωτης χαρτούρας σ'αυτή τη χώρα, πάλι καλά να λέμε.
 #84293  από ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ
 Πέμ Ιαν 17, 2013 1:10 pm
Π.Μ. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Μήπως γνωρίζεις με ποια κριτήρια μπορεί να μην κάνει αποδεκτή την απόφαση η Διεύθυνση Αναπηρίας?
 #84298  από Π.Μ79
 Πέμ Ιαν 17, 2013 3:04 pm
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Μήπως γνωρίζεις με ποια κριτήρια μπορεί να μην κάνει αποδεκτή την απόφαση η Διεύθυνση Αναπηρίας?
Αυτή καλή μου είναι η ερώτηση του ενός δισεκατομμυρίου. ;)
 #84299  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Πέμ Ιαν 17, 2013 3:45 pm
:greetings-waveyellow: η απόφαση της επιτροπής επηρεάζεται και από: γραμματικές γνώσεις, την εργασία που έκανες τελευταία και από τον τόπο μόνιμης κατοικίας. για παράδειγμα ένας με κινητικό πρόβλημα, οικοδόμος αγράμματος, σε ένα χωριό, έχει 0 πιθανότητες να βρει εργασία. :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp:
 #84300  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Πέμ Ιαν 17, 2013 3:51 pm
:sad-pacing: γεια σας. έχω κάνει αίτηση στον οαεε για εξωιδρυματικό επίδομα, ξέρει κάποιος μετά πόσους μήνες παίρνεις χρήματα; την αίτηση την έκανα (30/10/2012) και το ποσοστό κεπα 80% :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
 #84301  από Π.Μ79
 Πέμ Ιαν 17, 2013 4:10 pm
Ανδρέα, απ'το ΙΚΑ που γνωρίζω από μένα, έγινε την πρώτη φορά σε 20 μέρες.
Τη 2η φορά, τους είπα ότι είχα ανάγκη τα χρήματα και έγινε σε 3 μέρες.

Θα σου πρότεινα, επειδή ακριβώς οι χρόνοι ποικίλουν, να τους πρήξεις αρκετά, ώστε τα χαρτιά σου να περαστούν γρήγορα και να πάρεις τα χρήματα σύντομα :)
 #84318  από Κώστας
 Παρ Ιαν 18, 2013 12:31 am
Ξέρει κανείς, αφού πάρεις την απόφαση από το ΚΕΠΑ για συνέχιση χορήγησης του εξωιδρυματικού επιδόματος, το ταμείο που ανήκεις ενημερώνεται ή πρέπει να κάνουμε εμείς κάποια ενέργεια;
 #84324  από Π.Μ79
 Παρ Ιαν 18, 2013 4:17 am
Κώστας έγραψε:Ξέρει κανείς, αφού πάρεις την απόφαση από το ΚΕΠΑ για συνέχιση χορήγησης του εξωιδρυματικού επιδόματος, το ταμείο που ανήκεις ενημερώνεται ή πρέπει να κάνουμε εμείς κάποια ενέργεια;
Κώστα, παίρνεις την απόφαση απ'το ΚΕΠΑ, την πας στο ταμείο σου, τους πρήζεις και ελπίζεις για το συντομότερο. ;)
 #84326  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιαν 18, 2013 9:23 am
:violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :angry-banghead: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: Περιμενω, σχεδον Ε Ξ Ι μηνες !!!!!!!!!! Μαλλον, πρεπει να ....ΚΟΨΩ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ βλεπω φως !!!!!!!!!!!!!!!! :sad-roulette: