• ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 15ΕΤΙΑ????

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #83094  από titi
 Τρί Δεκ 25, 2012 1:36 pm
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!!!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας για ένα πρακτικό θέμα...
Ερ.1:Ισχύει άκομα ότι με 15 έτη εργασίας (τα ένσημα μου είναι στο ΙΚΑ) και με 67% από τα ΚΕΠΑ (εφόσον δεήσει ο θεός των ΚΕΠΑ) βγαίνω σε πλήρη σύνταξη γήρατος?
Ερ.2: Μιλάμε για πλήρη - πλήρη σύνταξη ή ψιλοπετσοκόβεται με κάποιο τρόπο γιατί έχω 15ετία και 35ετία?
Ερ.3: Εφόσον βγω σε σύνταξη, θα δικαιούμαι και το εξωιδρυματικό ?
Ερ.4: Την αίτηση στο ΚΕΠΑ πρέπει να την κάνω αφού κλείσω την 15ετία ή μπορώ να αιτηθώ από τώρα (κλεινω 15 ετία την 1/6/2013), μια και η καθυστερηση είναι μεγάλη?
Συγγνώμη για το βομβάρδισμα (!) των ερωτήσεων, αλλά είμαι λίγο πελαγωμένη και καθώς μένω στην επαρχία δεν υπάρχει καποιος ειδικός εδω που να μπορεί να μου απαντήσει υπεύθυνα....
και πάλι χρόνια πολλά, με τύχη, αφθονία και χαμόγελα για όλους μας!!!
 #83114  από Grig.
 Τρί Δεκ 25, 2012 11:28 pm
Βεβαίως καί ἰσχύει, σύμφωνα μέ τό ἄρθρο 1 τοῦ Ν. 612/1977 (ΦΕΚ Α 164), ὅπως αὐτό τροποποιήθηκε μετέπειτα, μέ τήν παρ. 8 τοῦ ἄρθρου 40, τοῦ Ν. 1902/1990 (ΦΕΚ Α 138).
Ὅσον ἀφορά τό ἐξωιδρυματικό ἐπίδομα καί αὐτό τό δικαιοῦσε ἐάν πάρεις τό ποσοστό τοῦ 67%, διότι αὐτό δέν ἔχει σχέσει μέ τήν σύνταξη ἀνεξαρτήτου κατηγορίας.
Γιά τά περαιτέρω ρώτησε καί τό ταμεῖο σου, ἀλλά προσπάθησε νά βρεῖς κάποιον πραγματικά ὑπεύθυνο νά σέ κατατοπείσει ἐπικαλώντας τήν σχετική νομοθεσία.
Καλή ἐπιτυχία καί ἐνημέρωσέ μας γιά τίς ἐνέργειές σου καί τά ἀποτελέσματα τους.
 #83115  από Κώστας
 Τετ Δεκ 26, 2012 10:51 am
Ρίξε και μια ματιά εδώ viewtopic.php?f=24&t=2217