• Συμμετοχή στην αγορά αμαξιδίου!!!!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #82818  από Κώστας
 Δευ Δεκ 17, 2012 11:06 pm
Πριν από τρεις μήνες αγόρασα ένα αμαξίδιο για να το χρησιμοποιώ τις "δύσκολες" μέρες. Κατέθεσα τα χαρτιά μου φροντίζοντας ιδιαιτέρως για την απόλυτη πληρότητά τους και αφού με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχω συμμετοχή στο ποσόν, περίμενα να μου βάλουν τα χρήματα. Με έκπληξη διαπίστωσα πως μου έβαλαν κάποια στιγμή τα χρήματα έχοντας όμως κρατήσει 25% συμμετοχή! Τυπώνω επί τόπου την εγκύκλιο, παίρνω μαζί μου το σχετικό ΦΕΚ και φεύγω για το ΙΚΑ.

- Καλημέρα σας. Πριν από λίγο καιρό κατέθεσα τα χαρτιά μου για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου και όταν μου βάλατε τα χρήματα, είχατε κρατήσει το 25% συμμετοχή.
- Αυτό κύριε γίνεται σε όλους από τότε που μπήκαν τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ.
- Μα έχω στα χέρια μου εγκύκλιο που γράφει ότι οι έχοντες παραπληγία ή τετραπληγία δεν έχουν συμμετοχή αρκεί να προσκομίσουν την απόφαση ότι παίρνουν το εξωιδρυματικό επίδομα κάτι που κατέθεσα μαζί με τη σχετκή ιατρική γνωμάτευση και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, στον φάκελο της αίτησής μου.
- Αυτό κύριε δεν ισχύει πλέον. Άλλαξε η εγκύκλιος.
- Ακόμα κι΄ αν άλλαξε, τότε που κατέθεσα τα χαρτιά μου ίσχυε αυτή που σας δείχνω. Δεν μπορεί η καινούργια να ισχύει αναδρομικά για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί πριν την έκδοσή της. Παρεπιπτόντως μου την δείχνετε σας παρακαλώ για να ενημερωθώ κι΄εγώ.
- Δεν ξέρω κύριε, αν θέλετε απευθυνθείτε στην διευθύντρια.
- Καλά σας ευχαριστώ, αλλά πρέπει ν΄ ανέβω άλλους δύο ορόφους!
- Στον διάδρομο υπάρχει ασανσέρ!
...............................
- Καλημέρα σας, μ΄ έστειλαν από το ταμείο παροχών για ένα πρόβλημα που έχω με μία συμμετοχή25% που μου χρέωσαν για ένα αναπηρικό αμαξίδιο που αγόρασα, η οποία κανονικά δεν έπρεπε να μου κρατηθεί.
- Μα όλοι έχουν συμμετοχή κύριε δεν το ξέρετε;
- Ναι όλοι, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, ανάμεσά τους και όσοι είναι παραπληγικοί.
- Είστε παραπληγικός; Έχετε γνωμάτευση;
- Έχω την απόφαση της χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος.
- Δεν έχετε ιατρική γνωμάτευση;
- Και γνωμάτευση έχω, αλλά την έχω καταθέσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά όταν έκανα την αίτηση για να πάρω το ποσόν που κοστίζει το αμαξίδιο. Ορίστε και η εγκύκλιος που το αναφέρει
- Μου την δίνετε σας παρακαλώ.
- Ορίστε διαβάστε και μόνη σας το λέει σαφέστατα!
- Δώστε μου και την απόφαση του εξωιδρυματικού
-Ορίστε κι΄ αυτή!
..............................................
-Κύριε έχετε δίκιο! Δώστε κάτω στο ταμείο το χαρτί αυτό, για να διορθώσουν στο κομπιούτερ το ποσό και να σας κατατεθούν τα υπόλοιπα χρήματα.
-Σας ευχαριστώ πολύ.
-Νάστε καλά!

Τα παραπάνω αποτελούν περιληπτικό διάλογο, απ΄ όσα μου συνέβησαν σήμερα στο ΙΚΑ!

Ερώτηση
Αν ήμουν παππούς αμόρφωτος που δεν γνώριζα τα δικαιώματά μου θα μου είχαν "φάει" το 25% του ποσού που έπρεπε να πάρω ή όχι;!
 #82820  από billios
 Τρί Δεκ 18, 2012 12:09 am
Ευκολα,αβαδιστα,ΑΑΑ που λενε και κατι αγγελιες..
Νταξει,τι να λεμε...
 #82944  από Κώστας
 Πέμ Δεκ 20, 2012 10:47 am
Έκανε 900€. Λίγο αργότερα από τότε που κατέθεσα τα χαρτιά μου άλλαξε ο νόμος και τώρα όντως δίνουν 1080€. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν δίνουν 1080€ για όλα τ΄ αμαξίδια. Για να πάρετε το ποσόν αυτό θα πρέπει η γνωμάτευση του γιατρού να γράφει "χρήζει αμαξιδίου ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ". Μόνο τότε δικαιούστε να εξαντλήσετε το ποσόν των 1080€, εφ΄ όσον το αμαξίδιο που θα επιλέξετε κοστίζει τόσο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρετε γύρω στα 300€, για αμαξίδιο απλού τύπου. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικα αμαξίδια. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η γνωμάτευση του γιατρού να γράφει το είδος του αμαξιδίου που θα πάρετε.