• Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #82386  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Κυρ Δεκ 09, 2012 6:48 pm
Καλησπέρα σε όλους!!!! :greetings-waveyellow: Να είμαστε όσο καλά γίνεται και να έχουμε καλές γιορτές!!!!!!
Θεώρησα σωστό να δημοσιοποιήσω στο foroum κάτι που έμαθα κι εγώ τις προάλλεs σχετικά με την ιστοσελίδα του ika.gr όπου μπορεί να εξυπηρετεί αρκετό κόσμο και λαό,σχετικά με την ενημέρωσή του σε θέματα συντάξεων,επιδομάτων κ.α.Θα σας περιγράψω την δική μου περίπτωση πχ...Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου και περιμένω ακόμα να με καλέσουν για την επιτροπή.Μέσω αυτής της υπηρεσίας μπορώ να παρακολουθώ την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης.
Για όποιον λοιπόν δεν το γνωρίζει και θέλει να ψάξει το ίδιο........Μπαίνουμε στο ika.gr-επιλέγουμε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-(στο μπλέ πλαίσιο)ηλεκτρονικές υπηρεσίες-ηλεκτ/νικές υπηρεσίες πρός ασφαλισμένους/συνταξιούχους-ηλεκτ/νική παρακολούθηση της πορείας της συνταξιοδότησης.Για να πιστοποιηθείτε θα πρέπει να γίνει πρώτα εγγραφή χρήστη που σημαίνει πως θα πρέπει πρώτα να γίνει "πιστοποίηση ασφαλισμένου".Αυτό γίνεται αν εκτυπώσετε μια φόρμα με τα στοιχεία σας(σας λέει αναλυτικά πως) στην πιστοποίηση ασφαλισμένου,την εκτυπώνετε και με αυτή πηγαίνετε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ που ανήκετε,στο ΜΗΤΡΩΟ και εκεί θα σας δώσουν έναν κλειδάριθμο ο οποίος θα είναι η πρόσβασή σας σε αυτή την υπηρεσία του ΙΚΑ.Εγώ που το έκανα αυτό,μπήκα και γράφει όλο το ιστορικό μου (πότε είχα περάσει επιτροπή,για ποιό λόγο κ.α.
Έχει και διάφορα άλλα θέματα.
Θα είμαι στην διάθεσή σας,όπως μπορώ να βοηθήσω!!!
 #82718  από Π.Μ79
 Σάβ Δεκ 15, 2012 8:42 pm
Τώρα το πήρα χαμπάρι αυτό :D

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. :)

Μετά τις γιορτές, θα γίνει και αυτό.
 #82721  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Δεκ 15, 2012 8:52 pm
:text-thankyouyellow: Ευχαριστουμε !!!!!!! Εγω , που ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη , μπορω να το κανω ??????
 #82854  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τρί Δεκ 18, 2012 10:04 pm
Καλησπέρα σε όλους!!!!! :greetings-waveyellow: Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν μπορώ να έχω συνέχεια πρόσβαση στο internet.Γειά σου και σε σένα Άννα59.Τι εννοείς έμμεσα ασφαλισμένη?Η αλήθεια είναι βέβαια πως και εγώ ακόμα ψάχνομαι με αυτό το νέο τζιτζιμπρίκι.Δεν το έχω μάθει ακόμα καλά.Αλλά ψάχνοντας,ψάχνοντας......Η ανάγκη βλέπεις Π.Μ79.........Από τις 4 Απριλίου και ακόμα να με καλέσουν για την επιτροπή. :angry-jumpinganger: :angry-jumpinganger: :angry-jumpinganger: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: Είναι κανένας άλλος από τόσο καιρό ρε παιδιά???Τι στο καλό...με ξεχάσανε?.......
 #82857  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Δεκ 19, 2012 12:02 am
Καλησπερα ! Ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη , δηλαδη το βιβλιαριο ειναι του συζυγου και εγω καλυπτομαι απ'αυτο ! Παντως, σημερα καναμε εγγραφη στο ηλεκτρονικο συστημα του ΙΚΑ και θα παμε να παρουμε τον κλειδαριθμο ! Και παλι.... :text-thankyouyellow:Οσο για τον χρονο αναμονης για επανεξεταση στα ΚΕΠΑ , δυστυχως ειναι πολυς κοσμος που περιμενει ! Γιατι δεν πας να ρωτησεις στο ΚΕΠΑ της περιοχης σου ?
 #82887  από Hristos!
 Τετ Δεκ 19, 2012 2:46 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::text-thankyouyellow: Ευχαριστουμε !!!!!!! Εγω , που ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη , μπορω να το κανω ??????
Νομιζω οτι πρεπει να το κανει ο συζυγος σου, μιας και η υπηρεσια ζηταει Α.Μ.Α. (Αριθμο Μητρωου Ασφαλισμενου) ο οποιος αναγκαστικα θα ειναι του αμεσα αφαλισμενου συζυγου σου. Εσυ εχεις τον ιδιο ΑΜΑ και δεν νομιζω να μπορει το συστημα να δωσει 2 κλειδαριθμους για τον ιδιο ΑΜΑ (δεδομενου οτι ζουμε στην Ελλαδα, μη θελουμε και πολλα :-D :-D )

Παντως αν γινεται να εχεις ξεχωριστο προφιλ εσυ και ξεχωριστο ο συζυγος σου, θα ηθελα πολυ να το μαθω, μιας και γω ειμαι εμμεσα ασφαλισμενος και δεν παιζει να βαλω τους γονεις σε τετοια διαδικασια. Αρα αναγκαστικα θα πρεπει να τρεχω στο "αγαπητο" μας ΚΕΠΑ να ρωταω καθε φορα σε ποιο σταδιο βρισκεται η αιτηση μου.

Οποτε Αννα αν σε δεχτει το συστημα ξεχωριστα, ενημερωσε μας να γλιτωσουμε την ταλαιπωρια ΑμεΑ ανθρωποι... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

ΑΝΝΑ59 έγραψε:Καλησπερα ! Ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη , δηλαδη το βιβλιαριο ειναι του συζυγου και εγω καλυπτομαι απ'αυτο ! Παντως, σημερα καναμε εγγραφη στο ηλεκτρονικο συστημα του ΙΚΑ και θα παμε να παρουμε τον κλειδαριθμο ! Και παλι.... :text-thankyouyellow:
Κανατε μια αιτηση και οι δυο μαζι ή δυο αιτησεις (μια εσυ και μια ο συζυγος σου)? Σε αφησε το συστημα να κανεις εσυ ανεξαρτητα αιτηση και σου δωσανε κλειδαριθμο ή οχι? Ενημερωσε και σωσε κοσμο απο τη γραφειοκρατια, μιας και περιμενουμε με τα ΚΕΠΑ μηηηηνες... :greetings-waveyellow:
 #82909  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Δεκ 19, 2012 7:19 pm
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Πήγα στο ΚΕΠΑ και μου είπαν πως τώρα που ξεκαθάρισε το θέμα με τις "μαιμού" συντάξεις,όλα έχουν μπει στην σειρά τους και θα με καλέσουν σύντομα.Παρόλα αυτά μπήκε η υπάλληλος στο σύστημα,μου είπε πως μέχρι 10 Ιανουαρίου δεν βλέπει κάποια πρόοδο στην διαδικασία,αλλά μου είπε επίσης οτι υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν και πρίν τις 10/01 γιατί "χώνουν",όπως είπε κατά λέξη,επιτροπές για να κλείσουν οι υποθέσεις που είναι πολύ καιρό σε εκκρεμότητα.
Α να δούμε......
 #82926  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Δεκ 19, 2012 11:06 pm
Hristos! έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε::text-thankyouyellow: Ευχαριστουμε !!!!!!! Εγω , που ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη , μπορω να το κανω ??????
Νομιζω οτι πρεπει να το κανει ο συζυγος σου, μιας και η υπηρεσια ζηταει Α.Μ.Α. (Αριθμο Μητρωου Ασφαλισμενου) ο οποιος αναγκαστικα θα ειναι του αμεσα αφαλισμενου συζυγου σου. Εσυ εχεις τον ιδιο ΑΜΑ και δεν νομιζω να μπορει το συστημα να δωσει 2 κλειδαριθμους για τον ιδιο ΑΜΑ (δεδομενου οτι ζουμε στην Ελλαδα, μη θελουμε και πολλα :-D :-D )

Παντως αν γινεται να εχεις ξεχωριστο προφιλ εσυ και ξεχωριστο ο συζυγος σου, θα ηθελα πολυ να το μαθω, μιας και γω ειμαι εμμεσα ασφαλισμενος και δεν παιζει να βαλω τους γονεις σε τετοια διαδικασια. Αρα αναγκαστικα θα πρεπει να τρεχω στο "αγαπητο" μας ΚΕΠΑ να ρωταω καθε φορα σε ποιο σταδιο βρισκεται η αιτηση μου.

Οποτε Αννα αν σε δεχτει το συστημα ξεχωριστα, ενημερωσε μας να γλιτωσουμε την ταλαιπωρια ΑμεΑ ανθρωποι... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

ΑΝΝΑ59 έγραψε:Καλησπερα ! Ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη , δηλαδη το βιβλιαριο ειναι του συζυγου και εγω καλυπτομαι απ'αυτο ! Παντως, σημερα καναμε εγγραφη στο ηλεκτρονικο συστημα του ΙΚΑ και θα παμε να παρουμε τον κλειδαριθμο ! Και παλι.... :text-thankyouyellow:
Κανατε μια αιτηση και οι δυο μαζι ή δυο αιτησεις (μια εσυ και μια ο συζυγος σου)? Σε αφησε το συστημα να κανεις εσυ ανεξαρτητα αιτηση και σου δωσανε κλειδαριθμο ή οχι? Ενημερωσε και σωσε κοσμο απο τη γραφειοκρατια, μιας και περιμενουμε με τα ΚΕΠΑ μηηηηνες... :greetings-waveyellow:
Καναμε ΜΙΑ αιτηση , φυσικα !!!! Αφου το βιβλιαριο , ειναι στο ονομα του συζυγου . Αυριο, θα παμε να παρουμε τον κλειδαριθμο !!!!!!!!!!! Ομως, η κατασταση με τα ΚΕΠΑ, ειναι απαραδεκτη !!!!!!! Λενε οτι , στοιβαξαν ολες τις υγειονομικες επιτροπες στο ΙΚΑ , για να καταπολεμησουν το φαινομενο των μαϊμουδων !!!!!!! Μας δουλευουν !!!!!! Προ...ΚΕΠΑ, δεν υπηρχαν υγειονομικες επιτροπες ????? Μη μας δουλευουν λοιπον !!!!! :violence-pistoldouble: