• ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ?

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #81926  από anastasis
 Δευ Δεκ 03, 2012 4:35 pm
Καλοι μου φιλοι καλησπερα σας...Θελω να ρωτησω το εξης σχετικα με την διατροφη στην ΣΚΠ...Θεωρειτε οτι ειναι καλο καποιος ασθενης να καταναλωνει μονο φρουτα,λαχανικα, ψαρια ελαχιστο κοκκινο κρεας και γενικα ολα αυτα που εχουμε ακουσει ανα διαστηματα οτι βοηθουν στην παθηση η μπορει να καταναλωνει τα ανωτερω αλλα και ολα τα υπολοιπα αλλα με μετρο?
Ο λογος που το ρωταω αυτο ειναι ο εξης...πχ οταν θα φαω ενα σουβλακι η μια πιτσα η μια σοκολατα να νοιωθω τυψεις η θα φαμε και το βρωμικο που και που?Η αληθεια ειναι οτι εχω βελτιωσει αρκετα την ποιοτητα της διατροφης μου αλλα γαμωτο ειναι καποιες συνηθειες που δεν κοβονται...πχ η σοκολατα ειναι εξαρτηση για μενα...Μη σας κουραζω, αναμενω απαντησεις σας...Καλο απογευμα... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #81934  από βικυ
 Δευ Δεκ 03, 2012 6:16 pm
Kαλησπερα.
Ανασταση :lol: .......... τι αλλο θα σκεφτεις να ρωτησεις ρε παιδακι μου.?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Πωωωωωωωωωωω με εστειλες τωρα......... :violence-hammer:
Δεν θα σου πω τι να κανεις οοοοχι :teasing-neener:
υ.γ.προσεχω την διατροφη μου αλλα αν φαω βρωμικο ή πιτσα δεν εχω ουτε μια,ουτε δυο τυψεις.......παν μετρον αριστον. ;)
 #81937  από Vasoula
 Δευ Δεκ 03, 2012 6:58 pm
Αν δεν εισαι δυσανεκτικος στη σοκολατα και δεν τρως ποσοτητα οχι μονο δε σου κανει κακο αλλα σου κανει και καλο δεδομενου οτι ενισχυει τον θυρεοειδη σου εχει πολλα αντιοξειδωτικα και προαγει την εγκεφαλικη λειτουργια (μιλαω ομως παντα για μαυρη σοκολατα με περιεκτικοτητα συστατικων κακαο πανω απο 60-65% που συνηθως εχει μαυρη ζαχαρη και συχνα ειναι βιολογικης η fare trade καλλιεργειας).
Αρα σε καθετι υπαρχει στην εποχη μας εναλλακτικη λυση αρκει να το θελουμε οι ιδιοι!
 #81938  από Vasoula
 Δευ Δεκ 03, 2012 6:59 pm
Βεβαια υπαρχει και μια πιο καλη προσεγγιση, να τρως τι γουσταρεις με μετρο, πχ πιστα με το μετρο σοκολατα με το μετρο κλπ τοτε να εισαι σιγουρος δεν σε πειραζουν!!! :bow-yellow:
 #81948  από Dimitris-56
 Δευ Δεκ 03, 2012 8:54 pm
Καλησπέρα σε όλους και βεβαία μια σοκολάτα ΙΟΝ με ολόκληρα αμύγδαλα σκέτη
απόλαυση ....
 #81958  από tom80
 Δευ Δεκ 03, 2012 11:08 pm
Vasoula έγραψε:Βεβαια υπαρχει και μια πιο καλη προσεγγιση, να τρως τι γουσταρεις με μετρο, πχ πιστα με το μετρο σοκολατα με το μετρο κλπ τοτε να εισαι σιγουρος δεν σε πειραζουν!!! :bow-yellow:

Για πίτσα με το μέτρο μου είχε τύχει μια φορά στη Θεσ/νική:
Μπαίνω στην Πιτσαρία και λέω θέλω μια πίτσα Special
Με λέει φιλαράκι εδώ την πουλάμε με το μετρό πόσο θέες 40 cm 80 cm, 1 μέτρο?
Λέω 80 cm
βγάζει την μεζούρα την μετράει μπροστά μου την κόβει και μου την δίνει
Φοβερή Πίτσα και με μέτρο
Αλλά Σοκολάτα με μέτρο δεν έχω βρει ακόμα.........
χαχαχα

Πέρα από την πλάκα η άποψη σου για την μαύρη σοκολάτα είναι απολύτως σωστή βλέπεις η θεοβρωμίνη (= βρώση Θεών) (διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα) η φαινυλαιθυλαμίνη (αντικαταθλιπτικές και ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες) και το ανανταμίδιο (η πιο ισχυρή ψυχοτρόπος ουσία της σοκολάτας) κάνουν καλή δουλειά στην απελευθέρωση των ενδορφίνων!!!!
 #81959  από passenger
 Δευ Δεκ 03, 2012 11:13 pm
Vasoula έγραψε:Βεβαια υπαρχει και μια πιο καλη προσεγγιση, να τρως τι γουσταρεις με μετρο, πχ πιστα με το μετρο σοκολατα με το μετρο κλπ τοτε να εισαι σιγουρος δεν σε πειραζουν!!! :bow-yellow:
Αχ Βασουλα εγω αν αρχισω να τρωω πιτσα με το μετρο , δεν μου φτανουν 2 μετρα την ημερα :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Παντως με τη σοκολατα παντα ειχα ενα θεμα , παντα οταν ετρωγα ενιωθα τυψεις :angry-tappingfoot:
Αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι η διαιτα της παπιας , δηλ. τα τρωμε ολα και κανουμε την παπια :whistle: :whistle: :whistle: