• Απορία για τέλη κυκλοφορίας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #81506  από miranta24
 Δευ Νοέμ 26, 2012 7:56 pm
Καλησπέρα παιδιά......
Συγνώμη που δεν γράφω συχνά έχω ένα πρόβλημα με την τεχνολογία......
Θα ήθελα να ρωτήσω,αν γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει.Έχω απόφαση από τα ΚΕΠΑ με 67/ αναπηρία, παίρνω σύνταξη και επίδομα.
Η απόφαση αυτή είναι μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.
Πήγα στην εφορία για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά, μουείπαν ότι πρέπει να τους πληρώσω κανονικά γιατί η απόφαση δεν είναι για όλο το 2013.Τους εξήγησα ότι θα ξαναπεράσω από επιτροπή αλλά δεν μπορώ να ξέρω πότε!!!!!
Τι γίνεται βρε παιδιά??
Ευχαριστώ.
 #81524  από Biskoto10
 Τρί Νοέμ 27, 2012 4:55 am
Εδω εγω εχω περασει πριν γινει αυτη η μ@λ@κι@ το ΚΕΠΑ και το χαρτη της ατελειας δεν γραφει πανω ημερομηνια και μου ζητανε ημερομηνια οι μ@λ@κες!
 #81704  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 30, 2012 11:47 am
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ (ΠΟΛ.1214/31.10.2011)
Συνεπώς δεν ισχύει αυτό που σας είπαν στην εφορεία ότι η απόφαση του ΚΕΠΑ δεν αναφέρει ολόκληρο το 2013.
Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζετε, αν κυκλοφορήσεις το όχημά σου έστω και μία ημέρα του επόμενου έτους, πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά για ολόκληρο το έτος. Γι΄ αυτό οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να καταθέσουν πινακίιδες μέχρι 31/12 του εκάστοτε έτους. Για να γλυτώσουν τα τέλη του επόμενου!

Θεσμικο πλαίσιο για απαλλαγή τελών:
1) Ν.490/1976, 2) Αρθρο 16 του Ν.1798/88, 3) Αρθρο 23 του Ν.1882/90, 4) Αρθρο Γ4α/Φ15/1078/20-6-90 ΚΥΑ, 5) Αρ.34 Ν.1731/87, Ν1882/90,Απόφαση Υπουργείου οικονομικών 1133/21-10-05

ΧΡΟΝΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΄Η ΠΑΡΟΧΗΣ:
Η απαλλαγή ισχύει εφ΄όρου ζωής του αναπήρου.

Αν σας δημιουργούν προβλήματα στην εφορεία σας με την απαλλαγή τελών, παραπέμψτε τους προς επιβεβαίωση στον Τομέα Τελών και Ειδικών Φόρων του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλ. 2103642570
 #81740  από miranta24
 Παρ Νοέμ 30, 2012 7:57 pm
Ευχαριστώ πολύ Κώστα!!!
Να ξέρεις ότι πίσω από μένα είναι και άλλοι συνασθενείς που έχουν το ίδιο πρόβλημα και περιμέναμε όλοι κάποια απάντηση.
Ευχαριστώ και πάλι!!!
 #82138  από Γιάννης
 Πέμ Δεκ 06, 2012 1:22 pm
Πήγα σήμερα στην εφορία και ο υπεύθυνος του τμήματος αυτοκινήτων αρνήθηκε να μου δώσει απαλλαγή με το σκεπτικό ότι η απόφαση δεν αναφέρει το βαθμό της ανημποριάς μου στα πόδια. Στην παρατήρησή μου ότι η απόφαση αναγράφει "παραπάρεση" μου είπε ότι δεν είναι γιατρός και δεν ξέρει τι σημαίνει ο όρος παραπάρεση.
Πήγα καπάκι στο ΙΚΑ και μου πρότειναν να κάνω αίτηση για να ξαναπεράσω επιτροπή. Το τρομερό είναι ότι όταν ανέφερα στην υπάλληλο στο γκισέ του ΚΕΠΑ ότι ο εφοριακός δεν ήξερε τι σημαίνει παραπάρεση μου απάντησε ότι ούτε εκείνη ξέρει.
Κοντολογίς, η απαλλαγή επαφίεται στην καλή ή κακή προαίρεση του εκάστοτε προϊσταμένου, μιας και οι νόμοι και οι εγκύκλιοι που τους στέλνουν δεν είναι σαφείς, επιδέχονται πολλών λογιών αναγνώσεις.
Δεν ήθελα να τσακωθώ γιατί ήδη ήμουν ερείπιο.
ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
 #82139  από Γιάννης
 Πέμ Δεκ 06, 2012 2:02 pm
Το τελευταίο μισάωρο έχω μιλήσει με όλους τους υπαλλήλους της διεύθυνσης τελών και ειδικών φορολογιών του υπουργείου οικονομικών, άκρη δε βγάζεις, ο καθένας τα δικά του.
 #82146  από Λήδα
 Πέμ Δεκ 06, 2012 3:20 pm
Γιάννη καλησπέρα!ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό μου είπαν κ εμένα χθες που πήγα για τον ίδιο λόγο στην εφορία!(πρώτη φορά ζητάμε την απαλλαγή, αφού εγώ μέσω αυτού εδώ του forum, έμαθα πως το δικαιούμαστε.όλα αυτά τα χρόνια πληρώναμε κανονικά) :sad-roulette: :sad-roulette:
Δεν είμαστε γιατροί να ξέρουμε τι είναι παραπάρεση κ αν φέρνει κινητικά προβλήματα!!Πρέπει να σας γράψει ένας γιατρός ή η επιτροπή τι είναι αυτό!!!Πήγα λοιπόν στο ικα να βρω έναν οποιονδήποτε νευρολόγο κ να μου γράψει μια "μετάφραση" της λέξης....(ας μην σχολιάσω)
Νευρολόγος δεν υπήρχε κ πήγα στην διευθύντρια(δεν την ήξερα, απλά δεν θα έφευγα από κεί αν δεν έπαιρνα κάτι :twisted: :twisted: :twisted: ).Εκείνη τσαντίστηκε με την εφορία("τι τους νοιάζει αυτούς????") κ μου έγραψε ένα κατεβατό, πως η κατάσταση της υγείας ενός πολιτη είναι προσωπικό δεδομένο κ πως αυτοί πρέπει να αρκεστούν στο π.α. που γράφει η απόφαση των κεπα.
Κ πως αν θέλουν με υπογραφή γιατρού το τι εστί παραπάρεση να το ζητήσουν με έγγραφο κ να γράφουν κ για ποιό λόγο το ζητάνε!(γιατί να ξέρεις μου λέει μπορείς να τους στείλεις εξώδικο γι'αυτό, χωρίς δικηγόρο..)
Επίσης στο τέλος της επιστολής της, τους παραπέμπει στη βικιπαίδεια,γράφοντας να αναζητήσουν τη λέξη πάρεση-παραπάρεση!!υπογραφή κ σφραγίδα.

Επέστρεψα λοιπόν στην εφορία με αυτό το έγγραφο, και.......... :obscene-hanged: :obscene-hanged: ......"αυτό δεν μας εξηγεί τι είναι η απομυελινωτική νόσος κ η παραπάρεση.δεν γίνεται να το διαβάσουμε απ'το διαδίκτυο"....θα επικοινωνήσουμε με το τμήμα τελών στο υπ.οικονομικών κ θα σας πάρουμε τηλ.Μου ζήτησαν το τηλ μου να με πάρουν, γιατί λέει δεν "πιάνουν" εύκολα στο υπουργείο κ να μην περιμένω εκεί όλη μέρα.Αναρωτιόντουσαν κιόλας μήπως έχω μια παλαιότερη γνωμάτευση, όχι απ'τα κεπα, για να γράφει πάνω σκλήρυνση κατά πλάκας κ όχι απομυελιν.νόσος, που δεν ξέρουν τι σημαίνει, ......... μήπως κ ο διευθυντής το δεχτεί, μιας κ ζητάμε για πρώτη φορά κ μόνο για έναν χρόνο, το 2013...
Φυσικά θα ξαναπάω, δεν θα περιμένω τηλ του αγίου.........
Πήγαινε με μια παλαιότερη γνωμάτευσή σου,αν έχεις που να γράφει σκπ....μήπως και... :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
Συγγνώμη που έγραψα όοοολα αυτά!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #82147  από Λήδα
 Πέμ Δεκ 06, 2012 3:31 pm
.............η εγκύκλιός τους ζητάει να έχεις συνολικό ποσοστό 67% κ άνω κ αν πρόκειτε για σκπ να έχεις π.α. όχι λιγότερο από 40% στο ένα κάτω άκρο.......
 #82151  από Λήδα
 Πέμ Δεκ 06, 2012 4:15 pm
Το είδα................. :sad-roulette: :sad-roulette: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek:
.............................................................
..................... κ εσένα το γράφει κιόλας?????σκπ???

θα το προσπαθήσω όσο πάει. :twisted: :twisted: και εσύύυύύ!!!!
Αν πηγαίναμε σε άλλη εφορία, λες να πέφταμε σε κάποιον υπάλληλο χωρίς προβλήματα??χμμμμ....θα πάρω σβάρνα τις εφορίες...ή πρέπει να πας σε αυτήν που ανήκεις??