• Η ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΚΠ/ΠΣ

  • Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #79885  από Aggela Winchester
 Τετ Οκτ 24, 2012 10:22 am
Άλλοι λένε πως φταίει το τσιγάρο αλλά ξέρω και πάρα πολλά άτομα με σκπ που ΔΕΝ καπνίσανε ΠΟΤΕ τους και όμως το έπαθαν! προσωπικά πιστεύω ότι φταίνε συντηρητικά που βάζουν στα τρόφιμα μας τύπου ασπαρτάμης. πιο αναλυτικά θα δείτε εδώ τι κάνει η ασπαρτάμη: http://www.imdleo.gr/diaf/files/health/ ... artame.pdf
επίσης: http://www.medlook.net.cy/printarticle.asp?item_id=1965
Καταλήγοντας ο Χρ. Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αυτή η γλυκαντική ουσία μετατρέπεται σε κοκτέιλ δηλητηρίων επάνω από 24 βαθμούς Κελσίου. Είναι τρομακτικό αν αναλογιστούμε ότι η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 37 βαθμοί και ότι πριν τα καταναλώσουμε τα διαιτητικά αναψυκτικά εκτίθενται ακόμη σε θερμοκρασίες 40 έως 45 βαθμών. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γλυκών με λιγότερες θερμίδες όπως δυστυχώς γίνεται». ΄
Τα αναψυκτικά(με ασπαρτάμη) που καταναλώνει κάποιος γνωρίζει σε τι θερμοκρασίες έχουν εκτεθεί?Πιστεύεται ότι τα φορτηγά τα οποία μεταφέρουν τα αναψυκτικά έχουν θερμοκρασίες κάτω των 40 βαθμών? Τα αναψυκτικά μεταφέρονται απο φορτηγά χωρίς ψυγείο και εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ανω των 40 βαθμών.Είναι σε συσκευασίες χάρτινων κουτιών με ναυλον απο επάνω και οι συνθήκες μεταφοράς τους είναι άθλιες.Αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε να μας προβληματίσει τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα των αναψυκτικών και χυμών με ασπαρτάμη και άλλες γλυκαντικές ουσίες.Κάποιοι άνθρωποι βάζουν ασπαρτάμη σε διάφορα γλυκα, κέικ κ.α και τα ψήνουν στον φουρνο και δεν γνωρίζουν ότι σε θερμοκρασίες ανω των 24 βαθμών η ουσία αυτή μετατρέπεται σε δηλητήριο. Φαντάζεσαι βέβαια σε τι βαθμούς τα ψήνουν 180, 200 κ.τ.λ.και το πρόβλημα δεν σταματάει εκεί. Η θερμοκρασία του σώματος μας είναι 37 βαθμοί και η συγκεκριμένη ουσία είναι επικίνδυνη άνω των 24 βαθμών!Οπότε???Στο σώμα μας μετατρέπεται σε δηλητήριο αφού βρίσκεται σε θερμοκρασίες άνω των 24.
Συμφέροντα έχουν και δυο οι εταιρίες με γλυκαντικά είδη αλλά και οι εταιρίες με ζαχαροειδή αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ασπαρτάμη είναι αθώα και την πυροβολούν απο παντού.Λέτε πια ακόμα και ο καθηγητής πανεπιστημίου Γεωργίου που τα λέει αυτά να εξυπηρετεί συμφέροντα των εταιριών με προιόντα ζάχαρης? ΔΕΝ νομίζω.
Στοπ στην ασπαρτάμη του Ράμσφελντ

ΛΟΝΔΙΝΟ

Την άμεση απαγόρευση της ασπαρτάμης προτείνει ειδική βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διατροφή, ζητώντας μάλιστα την απόσυρση από τα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ χιλιάδων προϊόντων που περιέχουν την τεχνητή αυτή γλυκαντική ουσία.


«Η χρήση της ασπαρτάμης εγκρίθηκε επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, πρώην πρόεδρος της εταιρείας Searle, που δημιούργησε το γλυκαντικό, άσκησε πιέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της επιτροπής, Ρότζερ Ουίλιαμς.

Η ασπαρτάμη καταναλώνεται κάθε μέρα από τουλάχιστον έναν στους 15 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

«Υπάρχουν ισχυρά και αξιόπιστα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνος ουσία», δήλωσε ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Ουίλιαμς, επικαλούμενος νέα ιταλική μελέτη, που, στο πλαίσιο μακροχρόνιας έρευνας, συνέδεσε το γλυκαντικό με καρκίνο σε αρουραίους. Ο Ουίλιαμς υποστήριξε ότι η χρήση της ασπαρτάμης «εγκρίθηκε από το παράθυρο», ενώ από την ανακάλυψη του γλυκαντικού υπήρχαν έντονες ανησυχίες για τις συνέπειες στη δημόσια υγεία.

«Η χρήση της ασπαρτάμης εγκρίθηκε επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, πρώην πρόεδρος της εταιρείας Searle, που δημιούργησε το γλυκαντικό, άσκησε πιέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής για τη διατροφή, του Βρετανικού Κοινοβουλίου, Ρότζερ Ουίλιαμς

Οι πιέσεις του «γερακιού»

Ο Βρετανός βουλευτής επιτέθηκε έντονα στον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, υποστηρίζοντας ότι ως πρόεδρος της Searle κίνησε τα κατάλληλα νήματα για να πετύχει την έγκριση της ουσίας παρ' όλο που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία που να διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλής.

Η ασπαρτάμη καταναλώνεται κάθε μέρα από τουλάχιστον έναν στους 15 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται αντί της ζάχαρης σε τουλάχιστον 6.000 προϊόντα, από γλυκά, τσίχλες και αναψυκτικά, αλλά και σε βιταμίνες.

«Η ασπαρτάμη είναι ασφαλής και δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία», δήλωσε η Βρετανή υπουργός Υγείας Κάρολαϊν Φλιντ, επικαλούμενη παλαιότερα επιστημονικά στοιχεία. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων μελετά την ιταλική έρευνα και αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση για τη γλυκαντική ουσία.
Αναψυκτικά διαίτης, τσίχλες, μπισκότα light κ.α. περιέχουν ποσότητες ασπαρτάμης.Ειναι προτιμότερο να καταναλώνουμε ζάχαρη σε λογικές ποσότητες παρά άλλου είδους γλυκαντικές ουσίες.Τα αναψυκτικά διαίτης εξακολουθούν να μας παχαίνουν, και να μας προκαλούν φούσκωμα λόγο ανθρακικού, οπότε είναι άσκοπο να πίνουμε αναψυκτικό light επειδή περιέχουν ζάχαρη.Οί ζαχαρίνες επίσης θεωρούνται επικίνδυνες.

O τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι χημικές ουσίες που αναπτύχθηκαν σαν υποκατάστατο της ζάχαρης.Μιμούνται τη γλυκειά γεύση αυτής χωρίς να περιέχουν τον ίδιο βαθμό θερμίδων.Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την τάση κατανάλωσης από την κοινωνία των προιόντων "light",έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση αυτών των χημικών χωρίς αντίστοιχη ενημέρωση των ανθρώπων για τους πολύ υψηλούς κινδύνους για την υγεία τους.
Τα υποκατάστατα της ζάχαρης μπορεί να προέρχονται από συνθετικές ή φυσικές πηγές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,τέσσερις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι εγκεκκριμένες για χρήση,η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η acesulfame-K.
Η ζαχαρίνη ήταν η πρώτη τεχνητή γλυκαντική ουσία που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1879 από τους Remsen και Fahlberg μετά από ένα ατύχημα πειραματισμού με παράγωγα τολουενίου. Αργότερα το 1950 αναπτύχθηκε μια μέθοδος παρασκευής της ζαχαρίνης από φθαλικούς ανυδρίτες, και για την παρασκευή της αυτή η μέθοδος ακολουθείται μέχρι σήμερα.
Είναι 300-500 φορές περισσότερο γλυκειά από την ζάχαρη(σουκρόζη) και χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να προσδώσει γλυκειά γεύση σε προιόντα στοματικής υγιεινής,όπως οδοντόπαστες και στοματικά διαλύματα.
Το νομικό καθεστώς για χρήση της ζαχαρίνης διαφέρει από χώρα σε χώρα. Χρησιμοποιούνταν διεθνώς για πολλά χρόνια, μέχρι που οι μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και αυτή η πιθανότητα οδήγησε την απαγορευσή της στον Καναδά το1977. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κυκλοφορεί ελεύθερα,όμως είναι υποχρεωτική η αναγραφή στην ετικέττα: " ...η χρήση αυτού του προιόντος μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας...περιέχει ζαχαρίνη που εχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο σε πειραματόζωα".
Σε μελέτη του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με το αντίστοιχο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο φάνηκε ότι η κατανάλωση ζαχαρίνης αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Προκαλεί επίσης δερματολογικές αντιδράσεις,όπως έκζεμα,φωτοευαισθησία. Άλλες αντιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν,ναυτία,διάρροια, ταχυκαρδία, πονοκέφαλο, διούρηση, και νευροπάθεια.Η κατανάλωση παιδικού γάλακτος με ζαχαρίνη μπορεί να προκαλέσει υπερτονία, οπισθότονο και στραβισμό.
Λόγω των παραπάνω παρενεργειών,η Αμερικάνικη Ιατρική Ομοσπονδία συνιστά την αποφυγή κατανάλωσης της ζαχαρίνης από παιδιά και εγκύους.
Η ασπαρτάμη ανακαλύφθηκε επίσης τυχαία από τον J. Schlatter to 1965. Είναι λευκή κρυσταλλική σκόνη και προέρχεται από την ένωση δυο αμινοξέων, του ασπαρτικού οξέος και της φαιλυλαλανίνης.
Είναι 200 φορές πιο γλυκειά από την ζάχαρη και χρησιμοποιείται σε προιόντα ights,όπως αναψυκτικά,τσίχλες,παγωτά,διάφορα επιδόρπια,σαν γλυκαντικό στον καφέ,διάφορα φάρμακα,κ.λ.π. Η συσκευασία αυτών των προιόντων πρέπει να αναγράφει υποχρεωτικώς ότι περιέχουν πηγή φαινυλαλανίνης η οποία έχει πολύ βλαπτικές συνέπειες σε άτομα που πάσχουν από ομόζυγη φαινυλκετονουρία(κληρονομική πάθηση).
Η ασπαρτάμη προκαλεί παρενέργειες στα περισσότερα συστήματα του οργανισμού.

- Μάτια:Τύφλωση στο ένα ή και τα δυο μάτια,μειωμένη νυχτερινή όραση,πόνο στο ένα ή και στα δυο μάτια.
- Αυτιά:Διαταραχές της ακοής,πρόκληση διαφόρων ήχων.
- Νευρολογικές διαταραχές:Επιληπτικά επεισόδια,πονοκέφαλος(τύπου ημικρανίας),σύγχυση,μείωση ή απώλεια μνήμης,υπνηλία,παραισθησία ή μούδιασμα των άκρων,διαταραχές της ομιλίας,σοβαρή υπερδραστηριότητα,άτυπο προσωπικό πόνο.
- Ψυχολογικές/Ψυχιατρικές διαταραχές:Προσβολές πανικού,κατάθλιψη,ευερεθιστότητα,επεισόδεια μανίας και διαταραχές μνήμης,επιθετικότητα,
άγχος,μεταβολές της προσωπικότητας,φοβία.
- Καρδιαγγειακές διαταραχές:Ταχυκαρδία,επιβράδυνση της αναπνοής,υψηλή αρτηριακή πίεση.
- Γαστρεντερικές διαταραχές:Ναυτία,διάρροια που μερικές φορές συνοδεύεται με αίμα στα κόπρανα,εντερικός πόνος,πόνος στην κατάποση.
- Δερματολογικές διαταραχές:Αλλεργία, αντιδράσεις στα χείλη και στο στόμα,αναπνευστικές αλλεργίες,όπως άσθμα.
- Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές:Απώλεια ελέγχου του σακχαρώδους διαβήτη,διαταραχές της περιόδου στις γυναίκες,λέπτυνση ή απώλεια των τριχών,απώλεια βάρους,χαμηλά επίπεδα γλυκόζης(υπογλυκαιμία).
- Άλλες διαταραχές:Συχνό αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση,υπερβολική δίψα,κατακράτηση υγρών,πρήψιμο των ποδιών,ηυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις.
- Πρόσθετα συμπτώματα από την τοξικότητα της ασπαρτάμης περιλαμβάνουν τα πιο κρίσιμα από όλα,όπως μη-αναστρέψιμη βλάβη του εγκεφάλου,ανωμαλίες διάπλασης του εμβρύου,πεπτικά έλκη ακόμη και τον θάνατο.
Όλες οι παραπάνω διαταραχές σχετίζονται με την μεταβολή της σχέσεως των αμινοξέων στο αίμα από την ασπαρτάμη. Αυτή μπλοκάρει ή μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, τυροσίνης,ντοπαμίνης, νορεπινεφρίνης και αδρεναλίνης.
Ωστόσο, είναι τυπικό ότι τα συμπτώματα από την κατανάλωση ασπαρτάμης δεν μπορούν να ανιχνευθούν με εργαστηριακές ή απεικονιστικές μεθόδους(π.χ. ακτινογραφία).
H σουκραλόζη είναι τροποποιημένη ζάχαρη και παρασκευάζεται από την σουκρόζη(ζάχαρη) με αντικατάσταση τριών ομάδων υδροξυλίου(ΟΗ) αυτής, με τρία άτομα χλωρίου.
Είναι 600 φορές πιο γλυκειά από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται τόσο σε έτοιμα προιόντα,τσίχλες,αναψυκτικά,επιδόρπια κ.λ.π.,όσο
και σε εκείνα που παρασκευάζονται στο σπίτι με την επίδραση της θερμοκρασίας,διότι δεν διασπάται.
Παρενέργειες αυτής: Προκαλεί συρρίκνωση του θύμου αδένα(μέχρι 40%) και αυξάνει τον όγκο του ήπατος(συκώτι) και των νεφρών.
H Αcesulfame-K ή Accesulfame Potassium εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ, σαν ασφαλής τεχνητή γλυκαντική ουσία τον Ιούλιο του 1988 και είναι παράγωγο του ακετο-οξεικού οξέος.
Από την έναρξη χρήσης και ύστερα εμφανίσθηκαν διάφορες παρενέργειες,οι εξής:
- Διεγείρει την έκκριση της ινσουλίνης προκαλώντας έτσι υπογλυκαιμικά επεισόδια.
- Προκαλεί τη δημιουργία όγκων στους πνεύμονες,στο στήθος των γυναικών και σπάνιους τύπους όγκων σε άλλα όργανα(όπως στον θύμο αδένα), ορισμένες μορφές λευχαιμίας και χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις ακόμη και σε μικρές δόσεις.
προσέξτε τη χρονολογία που βγήκε η ασπαρτάμη στο εμπόριο.1988.κάπου εκεί δεν ήταν το 1ο περιστατικό με σκπ;;;όχι το τελευταίο όμως!
Ο καθηγητής της Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Γεωργίου είναι
κατηγορηματικός:
«Για να μειώσουν οι χημικές εταιρείες το κόστος παραγωγής της δεν χρησιμοποιούν για την κατασκευή της φυσικά αμινοξέα αλλά συνθετικά, όχι πλήρως καθαρά, και ως εκ τούτου περιέχοντα τοξικά υπολείμματα. Η ασπαρτάμη περιέχει 40% ασπαρτικό οξύ, 50% φαινυλαλανίνη και 10% μεθανόλη, η οποία μπορεί μεν να υπάρχει σε φυσικά προϊόντα -π.χ., χυμοί φρούτων, κρασί- αλλά χάνει την τοξικότητά της, διότι συνυπάρχει με το αντίδοτό της, την αιθανόλη, κοινώς αλκοόλη.

Η μεθανόλη της ασπαρτάμης μετατρέπεται και σε δύο άλλες άκρως τοξικές ουσίες: τη φορμαλδεΰδη και το φορμικό οξύ. Η φορμαλδεΰδη κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία τοξικότητας με το υδροκυάνιο και το αρσενικό, μέχρι και για την ταρίχευση των πτωμάτων χρησιμοποιείται».


Προβλήματα στην υγεία

Επισημαίνει επίσης ότι «η ασπαρτάμη είναι ένας από τους πολλούς εμπορικούς μύθους των καταναλωτικών κοινωνιών, ότι δεν είναι διαιτητικό προϊόν, αφού αυξάνει την όρεξη να υπερκαταναλώνουμε θερμιδοφόρους υδατάνθρακες και ότι η φορμαλδεΰδη αποθηκεύεται στο λίπος των ποδιών. Εκείνο που σίγουρα κάνει είναι να καταστρέφει την υγεία μας επιταχύνοντας την εκδήλωση ασθενειών στους διαβητικούς, όπως π.χ. καταρράκτη, αμφιβληστροειδοπάθειες, νευροπάθειες».

*Καταλήγοντας ο Χρ. Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αυτή η γλυκαντική ουσία μετατρέπεται σε κοκτέιλ δηλητηρίων επάνω από 24 βαθμούς Κελσίου. Είναι τρομακτικό αν αναλογιστούμε ότι η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 37 βαθμοί και ότι πριν τα καταναλώσουμε τα διαιτητικά αναψυκτικά εκτίθενται ακόμη σε θερμοκρασίες 40 έως 45 βαθμών. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γλυκών με λιγότερες θερμίδες όπως δυστυχώς γίνεται».

προσωπική μου εμπειρία:τελευταία υποτροπή είχα πριν τρεις μήνες με σπασμούς πόνους και μούδιασμα σε όλο μου το σώμα και παραπάρεση 4 άκρων.με λίγα λόγια ήμουν σε ένα κρεβάτι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα και πόναγα φριχτά παντού!ούτε να με αγγίξουν απαλά δεν μπορούσαν!εκείνες τις μέρες έκοψα το τσιγάρο σταμάτησα να τρώω ζάχαρη (ακόμα και ligth προϊόντα) αλάτι και γενικά τρόφιμα απ'έξω εκτός αν πάρω κάτι να φάω από το σπίτι!σταμάτησε να μπαίνει στο σπίτι οποιαδήποτε τεχνητή γλυκαντική ουσία και τυριά με πολύ αλάτι!μπαίνει μόνο ανθότυρο ή μυζήθρα.μετά από 1 μήνα από την υποτροπή και αφού κούνησα όλα τα μέλη μου πλήρως ξεκίνησα και γυμναστήριο.το αποτέλεσμα;;;ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΞΑΝΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ!ενώ έκανα κάθε μήνα: αξίζει να σημειωθεί αυτό!προσέξτε τη διατροφή σας τη φυσική σας κατάσταση και να μην πίνετε και ξενυχτάτε πολύ συχνά και θα είστε μια χαρά!θα σας ξεχάσει για πολύ καιρό η φίλη μας!εξ' άλλου αυτό δεν έκαναν και πριν εμφανιστεί η σκπ τη δεκαετία του '80;; πριν την εμφάνιση της ο κόσμος δεν τα πάθαινε αυτά ενώ μετά το '80 με τους χίπηδες που ξεσαλώνανε πίνανε και ξενυχτούσαν κάθε μέρα άλλαξαν τα πράγματα πολύ.σκεφτείτε το!α!και προσωπικά δεν ελπίζω σε κάποιο σκεύασμα που θα με κάνει καλά μια για πάντα! πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες όσο δεν είμαι καλά (και για αυτό δεν ελπίζω σε κάποιο σκεύασμα που θα με κάνει καλά. είναι τρις ευρώ αυτά που βγάζουν εις βάρος μας)για αυτό είπα να τους τη χαλάσω προσέχωντας κάποια απλά πράγματα!
ευχαριστώ πολύ όσους άντεξαν να το διαβάσουν μέχρι το τέλος και ελπίζω να σας βοήθησε. Σε κάποια δεν αναφέρω πηγές γιατί είναι από εφημερίδα που είχα κόψει το κομμάτι που με ενδιέφερε όταν το είχα βρει χωρίς να δώσω βάση στο όνομα της εφημερίδας.