• ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #79585  από sofia13
 Παρ Οκτ 19, 2012 10:30 am
Σχετικά με την θεαματική βελτίωση της φίλης μου που είχα αναφέρει κάποτε, χθές είχαμε κουβέντα και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας. Ενω πριν ήταν σε καρότσι , χρησιμοποιούσε βακτηρίες κι΄εμάς διπλά μη ξεφύγει, χθές κρατούσα εγώ το μπράτσο της σφιχτά και στο άλλο χέρι μπαστούνι. Μου είπε οτι γνώρισε ενα πολύ καταρτισμένο φυσιοθεραπευτή , έκανε πολλές φυσιοθεραπείες, εκοψε ολα τα φάρμακα και έκανε επέμβαση στα πόδια σ΄αυτό που λέμε κότσι. Ζήτησε ραχιαία νάρκωση [ επισκληρίδιο]. Και μετά την ανάρωση, απλά σηκώθηκε . Η ιδια λέει οτι μάλλον οφείλεται και στην επισκληρίδιο. Απο τις πρώτες μέρες μετα ενιωσε βελτίωση.Απ΄οσο ξέρω εγώ η επισκληρίδιος σε μας δεν συνισταται. Εχετε ακούσει κάτι σχετικό;
 #79586  από Ιωάννα
 Παρ Οκτ 19, 2012 11:43 am
Σοφάκι μου εγώ προσωπικά γνωρίζω ένα γιατρό...γυναικολόγο...που έχει μεγάλο πρόβλημα με κήλες στη μέση του...και μόλις δει τα σκούρα....μετά απο τοκετό....παίρνει αλα μπρατσέτα τον αναισθησιολόγο και κάνει μια επισκληρίδιο "θεραπεία" .Μένει μαζί με τις λεχώνες για 2-3 ώρες και μετά πάει σπίτι του καινούριος.
Πάντως το χάλι του είναι μαύρο πριν τη διαδικασία αυτή,.
Τα συμπεράσματα δικά σας..................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #79589  από litsa
 Παρ Οκτ 19, 2012 1:04 pm
άλλο πάλι και τούτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σε λίγο θα αποτρελλαθώ!!! εάν όμως έχει αποτελέσματα... γιατί όχι????

και η εξήγηση που δίνει ο φίλος γυναικολόγος ποια είναι??

:happy-smileyinthebox: :happy-smileyinthebox: :romance-adore: :romance-adore:
 #79609  από Ιωάννα
 Παρ Οκτ 19, 2012 7:54 pm
Λίτσα μου τι να πω...δεν το έχουμε αναλύσει το θέμα διεξοδικά!!!!!!!
Εγώ θεωρώ ότι επειδή μπαίνουν διάφορα παυσίπονα...ξυλοκαϊνη...και δεν ξέρω τι άλλα μαντζούνια ...ναρκώνει πάσχουσα περιοχή και ανακουφίζετε ο ασθενής.Πάντως σε μένα μετά την 1η γέννα ...καισαρική με επισκληρίδιο......άρχισαν τα όμορφα.Δεν μπορούσε να βρει κανάλι να περάσει την βέλονα και είπα να μουν αγέννητη.Μετά για 1,5 χρόνο περίπου είχα πόνο στο κόκκυγα..έκανα μέχρι κ διηθήσεις με κορτιζόνη στη σπονδυλική στήλη αλλά τίποτα.Στη 2η γέννα...τα ίδια κ χειρότερα......! :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek:
Έφυγα απ το μαιευτήριο μουδιασμένη απ τη μέση κ κάτω κ με αδυναμία στο αριστερό πόδι...που άργησε πολύ να επανέλθει (πάνω από 20 μέρες). Άσε που πέρασα τα μετεγχειρητικά χωρίς μορφίνη ...μόνο ντεπον......επειδή ακριβώς είχαν τραυματίσει τη σπονδυλική στήλη.
Για όλα αυτά βέβαια ο "φίλος"...μου είπε ότι ήταν απλά θέμα ...τύχης! :obscene-hanged: :obscene-hanged: :obscene-hanged: :obscene-hanged: :obscene-hanged: :obscene-hanged:
Άντε να δούμε μέχρι πότε θα ναι κ αυτός τόσο τυχερός !!!!!!!!!!!!!!!!!
 #79613  από sofia13
 Παρ Οκτ 19, 2012 8:11 pm
Τελικά ρε παιδιά , τυφλός τυφλό οδήγαγε και πέσανε στο λάκο. Αν είναι θέμα ανακούφισης και μόνο του ασθενούς, λόγω ξυλοκα'ι΄νης και παυσιπόνων, φυσιολογικά είναι παροδική. Μετα μάλλον επανέρχεται στον '' πρότερο έντιμο βίο'' . Εδώ η φίλη μου όμως μόνο σε σχολή Latin δεν γράφτηκε. Τι παίζει μ΄αυτή την ηλίθεια νόσο θα μάθουμε άραγε ποτέ;
 #79615  από Μιμικαμ
 Παρ Οκτ 19, 2012 8:46 pm
Ακριβώς την ίδια απορία έχω.....θα μάθουμε ποτέ?????

Εχω γνωρίσει τόσους πολλούς συνασθενείς.....που ολοι μας υποτίθεται οτι πάσχουμε απο την ιδια νόσο, και που όμως μας διακρίνουν τόσα διαφορετικά συμπτώματα....τι να πώ ......και οι γιατροί συνεχώς να μας πιπιλίζουν το μυαλό....με ολες τις γνωστές τους μεθόδους, αν ακολουθήσεις την Α, αγωγή θα παραμείνεις σταθερός, αν δεν σου κάτσει αυτή, θα δοκιμάσουμε την αλλη, την δείνα......και τα γνωστά....

Τελικά, από την πολυετή αμπειρία μου, το μόνο που αποκόμισα είναι, οτι είμαστε ολομόναχοι παρατειμένοι στην διακριτική ευχέρεια του παράγοντα τύχη και μόνο....και οτι μας κάτσει,

Αλλά ερωτώ....και ας απαντήσει κάποιος....πως είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε αμαξίδιο, με μια ένεση ξυλοκαίνης να είναι όρθιος....και έτοιμος για χορό???? ξαφνικά, έγινε η επαναμυελίνωση του εγκεφάλου με μιά ενεσούλα της στιγμής????? :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty:
 #79616  από litsa
 Παρ Οκτ 19, 2012 8:57 pm
μήπως είναι η φίλη σου Σοφία ηταν σε υποτροπή και συνήλθε? γιατί παίζει και αυτό...
τη μία να σερνόμαστε και την άλλη να είμαστε οκ....

λέω εγώ τώρα ο φωστήρας!
 #79618  από sofia13
 Παρ Οκτ 19, 2012 9:40 pm
Bρε Λιτσάκι , όταν την γνώρισα ήταν σε μέτρια κατάσταση. Πριν 15 χρόνια. Σταδιακά , αργά και σταθερά αφού πέρασε όλα τα φαρμακευτικά στάδια, μόνο Ιντερφερονών ευτυχώς, όλο και χειροτέρευε , κάταγμα στα πλευρά απο πέσιμο στο σπίτι, ραμματα ακόμη και στο στόμα , το κορίτσι όλο και πιο αδύναμη και χάλια. Βκτηρίες, καρότσι λίγο διάστημα όμως και ξαφνικά κάνει επέμβαση στα κότσια , ανακαλύπτει κι΄αυτόν τον φυσιοθεραπευτή πυ τη βοηθάει πολύ και σηκώνεται λέμε ορθια και νορμάλ άνθρωπος. Επειδή το ψάξαμε πολύ μαζί, 'ακρη δεν βρήκαμε , αλλά πιστεύει οτι κάτι άλλαξε μέσα της οργανικά απο την επισκληρίδιο. Και τις αστάθειες κι΄ολα αυτά ο φυσιοθεραπευτής. Τάχασε ακόμη και ο κοινός μας νευρολόγος. Καθε φορά που καυγαδίζουμε για την άρνησή μου στις ''θεραπείες'' που θέλει να μου επιβάλλει , του τη φέρνω σαν παράδειγμα και λέει...'' ε, δεν ξέρω , τυχαίο θάταν''. Σιγά πυ μπορώ να εμπιστευτώ τέτοιον γιατρό. Η γυναίκα είναι καλά λέμε. Εντάξει δεν ιάθηκε αλλά είναι άλλος άνθρωπος. Τώρα κρατάει εκείνη εμένα οταν βγαίνουμε. Σου λέω 'ετοιμη για χορό. Να τρελλαινεσαι με την ...άντε μη πώ. Ακρη δεν βρίσκουμε.....
 #79619  από Μιμικαμ
 Παρ Οκτ 19, 2012 9:48 pm
Μάλλον είναι για να καραφλιάζει κανείς μ'αυτά που διαβάζει.....

Είναι τόσο δύστροπη η ασθένειά μας, που μάλλον η κοπέλα είναι κω.....ρδη...δεν εξηγήται διαφορετικά.....μακάρι να έχει διάρκεια....και να της πάνε ολα τέλεια....
 #79623  από Κώστας
 Παρ Οκτ 19, 2012 10:33 pm
Μάλλον έχει δίκιο η Μίμικαμ.
Αν σας πω ότι στις αντενδείξεις της επισκληρίδιου περιλαμβάνονται και οι νευρολογικές παθήσεις (πχ νευρολοίμωξη), τι θα πείτε;!