• ΑΣΥΕ...... και ΚΕΠΑ !!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #79463  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τετ Οκτ 17, 2012 6:48 pm
Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει..........

Υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της γνωμάτευσης της ΑΣΥΕ και της γνωμάτευσης ενός ΚΕΠΑ;
Δηλαδή μπορεί κάποιο ΚΕΠΑ το οποίο να ανατρέψει απόφαση της ΑΣΥΕ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
 #79470  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Οκτ 17, 2012 6:58 pm
ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει..........

Υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της γνωμάτευσης της ΑΣΥΕ και της γνωμάτευσης ενός ΚΕΠΑ;
Δηλαδή μπορεί κάποιο ΚΕΠΑ το οποίο να ανατρέψει απόφαση της ΑΣΥΕ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
Τι ειναι....ΑΣΥΕ ?????????????
 #79472  από Π.Μ79
 Τετ Οκτ 17, 2012 7:12 pm
ΑΣΥΕ είναι η ανώτατη στρατιωτική υγειονομική επιτροπή :)

Βασίλη, έχω την εντύπωση ότι οι στρατιωτικές υγειονομικές επιτροπές, δεν έχουν καταργηθεί.
Για να μη σε πάρω στο λαιμό μου, ρώτα καλύτερα στο ΚΕΠΑ.
Εξ'όσων γνωρίζω μέχρι πρότινος, τα ΚΕΠΑ έχουν αντικαταστήσει τις επιτροπές του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΥΠΕΤ, Νομαρχιακών κλπ. Αν θυμάμαι καλά, υπήρχε εξαίρεση για τους στρατιωτικούς.
 #79475  από costas
 Τετ Οκτ 17, 2012 7:21 pm
Αλλο ΑΣΥΕ και άλλο ΚΕΠΑ δεν ανατρέπει καμιά απόφαση του ενός το άλλο !!!!
 #79481  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τετ Οκτ 17, 2012 9:24 pm
Σύμφωνοι costas.

Επειδή όμως η ΑΣΥΕ είναι κατά τι ανώτερη των ΚΕΠΑ - σύμφωνα με το ότι είναι η υπόλογη για την δυνατότητα συνταξιοδότησης των υπαλλήλων με αναπηρία - δεν είναι λογικό να μην μπορεί να την υπερπηδήσει κανένα ΚΕΠΑ;

Δηλαδή αν η ΑΣΥΕ δώσει σε κάποιον 85% ποσοστό αναπηρίας σε ΣΚΠ μπορεί κάποιο ΚΕΠΑ να του δώσει ποσοστό μικρότερο του 67% ;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
 #79526  από costas
 Πέμ Οκτ 18, 2012 1:03 pm
ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:Σύμφωνοι costas.

Επειδή όμως η ΑΣΥΕ είναι κατά τι ανώτερη των ΚΕΠΑ - σύμφωνα με το ότι είναι η υπόλογη για την δυνατότητα συνταξιοδότησης των υπαλλήλων με αναπηρία - δεν είναι λογικό να μην μπορεί να την υπερπηδήσει κανένα ΚΕΠΑ;

Δηλαδή αν η ΑΣΥΕ δώσει σε κάποιον 85% ποσοστό αναπηρίας σε ΣΚΠ μπορεί κάποιο ΚΕΠΑ να του δώσει ποσοστό μικρότερο του 67% ;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
H ΑΣΥΕ δεν δίνει ποσοστό αναπηριας ,εαν είσαι Στρατιωτικός μόνο και μόνο που έχεις ms όταν το θελήσεις να περάσεις ΑΣΥΕ θα σε βγάλει σε σύνταξη . Μετά εαν έχεις ποσοστό αναπηριας θα στο πιστοποιήσουν τα ΚΕΠΑ και εαν ανάλογα με το ποσοστό δικαιούσαι επιδόματα θα τα πάρεις . Δηλαδή η ΑΣΥΕ κρίνει εαν είσαι κατάλληλος και το ΚΕΠΑ σου δίνει ποσοστό αναπηριας.
 #79527  από manoula 2
 Πέμ Οκτ 18, 2012 1:07 pm
ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΣΥΕ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΥΕ ΚΑΙ ΚΕΠΑ.ΟΤΙ ΘΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΝΜ.....
 #82089  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τετ Δεκ 05, 2012 4:26 pm
Να επανέλθω και πάλι............

Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιο ΚΕΠΑ να αμφισβητήσει ή έστω να αρνηθεί ( με κάποιον τρόπο ;;; )
την ιατρική γνωμάτευση της Ανωτάτης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής ; και μάλιστα όταν το ποσοστό αναπηρίας που έχει εκδώσει είναι 85% ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
 #82092  από Π.Μ79
 Τετ Δεκ 05, 2012 5:18 pm
Βασίλη, το πρόβλημα με τα ΚΕΠΑ είναι ότι αποφασίζουν το ποσοστό στην παραπληγία, όσον αφορά την σκπ.
Αυτό πρέπει να προσέξει κάποιος αν είναι να ζητήσει επίδομα, αναπηρική σύνταξη κλπ.

Μπορεί να σου δώσουν 85%, αλλά στην παραπληγία 50%, οπότε δε δικαιούσαι επιδόματα κλπ.

Αυτό, κατά πώς φαίνεται, το έχουνε πάρει σαν διαταγή να μειώσουν τα επιδόματα, οπότε όλα μπορούν να συμβούν.

Επίσης νομικά είναι καλυμμένοι οι άτιμοι...
 #82101  από costas
 Τετ Δεκ 05, 2012 6:45 pm
ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:Να επανέλθω και πάλι............

Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιο ΚΕΠΑ να αμφισβητήσει ή έστω να αρνηθεί ( με κάποιον τρόπο ;;; )
την ιατρική γνωμάτευση της Ανωτάτης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής ; και μάλιστα όταν το ποσοστό αναπηρίας που έχει εκδώσει είναι 85% ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΝΑΙ!!!!