anastasis έγραψε:Παιδια παρακαλω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που λογικα λογω της εμπειριας σας θα ξερετε να μου απαντησετε...Απλα σκεφτομαι το εξης...(ξερω θα με βρισετε...ελευθερα αλλα απαντηστε μου)Μηπως το οτι δεν εχω κανει ακομα ωση αυτο σημαινει οτι υπαρχει τι ενδεχομενο της πρωτοπαθως προιουσας? Η καποιος που διαγνωσκεται με πρωτοπαθως εχει κανει καποια επεισοδια πρωτα?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Οχι αγαπητε Ανασταση,λογικα λογω της εμπειριας μας,ΔΕΝ ξερουμε να σου απαντησουμε,γιατι η δικη μας εμπειρια εχει να κανει με το δικο μας σωμα,οχι το δικο σου,και επιπλεον το γεγονος οτι εμεις εχουμε συμπτωματα απο την σκληρυνση,δε μας δινει το κληρονομικο χαρισμα να προβλεπουμε τα μελλουμενα.Ουτε καν για τον εαυτο μας.
Μου ερχονται στο μυαλο καποιες περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν μπει στο φορουμ και εχοντας τα χ,ψ συμπτωματα, ζητανε απο τα μελη του να τους διαβεβαιωσουν οτι δεν εχουν σκληρυνση,γιατι αν εχουν δε θα το αντεξουν,γιατι φτου φτου μακρια απο μας,εχουν και παιδια να μεγαλωσουν.Και απευθυνονται σε ποιους???Ειναι σαν να μιλαω με εναν καραφλο και να του λεω "πω πω πω.....αν καραφλιασει ο γκομενος μου θα ξενερωσω αφανταστα,θα τον χωρισω οπωςδηποτε...μηπως ξερεις εσυ αν υπαρχει πιθανοτητα να καραφλιασει,αχ βαχ τι κακο με βρηκε??"
Δεν αναφερομαι σε σενα με τα προηγουμενα Ανασταση,αλλα νομιζω οτι οι ερωτησεις σου αρχιζουν να ακροβατουν επικινδυνα πανω σε ενα σχοινι που ξεκιναει με μια λογικη αγωνια και καταληγει σε κουραστικο παραλογισμο.Προσπαθησε να ενημερωθεις για το πως μπορεις να βοηθησεις τον εαυτο σου σε σχεση με την σκληρυνση και ΜΗΝ μας ξαναρωτησεις αν θα εχεις συμπτωματα και ποτε, η τι τυπου σκληρυνση εχεις.Θελοντας και μη θα σου πουμε ψεματα.Αντε και καλα μυαλα