• ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #79141  από anastasis
 Πέμ Οκτ 11, 2012 7:02 pm
Παιδια παρακαλω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που λογικα λογω της εμπειριας σας θα ξερετε να μου απαντησετε...Απλα σκεφτομαι το εξης...(ξερω θα με βρισετε...ελευθερα αλλα απαντηστε μου)Μηπως το οτι δεν εχω κανει ακομα ωση αυτο σημαινει οτι υπαρχει τι ενδεχομενο της πρωτοπαθως προιουσας? Η καποιος που διαγνωσκεται με πρωτοπαθως εχει κανει καποια επεισοδια πρωτα?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 #79144  από maestro
 Πέμ Οκτ 11, 2012 7:18 pm
Τι σημασία έχει αγαπητέ συνάδελφε, τι τύπος είναι η ΣΚΠ, μην προδικάζεις τα χειρότερα, να σκέφτεσαι ΘΕΤΙΚΑ και όλα θα πάνε καλά πιστεύω. Μπορεί και να μην σου παρουσιαστεί ποτέ κάποιο σύμπτωμα, που σου το εύχομαι!!!
Καλή συνέχεια λοιπόν και να σκέφτεσαι θετικά!!!
 #79146  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Οκτ 11, 2012 7:30 pm
maestro έγραψε:Τι σημασία έχει αγαπητέ συνάδελφε, τι τύπος είναι η ΣΚΠ, μην προδικάζεις τα χειρότερα, να σκέφτεσαι ΘΕΤΙΚΑ και όλα θα πάνε καλά πιστεύω. Μπορεί και να μην σου παρουσιαστεί ποτέ κάποιο σύμπτωμα, που σου το εύχομαι!!!
Καλή συνέχεια λοιπόν και να σκέφτεσαι θετικά!!!
Πεστα !!!! Πεστα , γιατι αν τα πω εγω.....θα τον βρισω παλι !!! Και δεν θελω .........
 #79149  από billios
 Πέμ Οκτ 11, 2012 8:32 pm
anastasis έγραψε:Παιδια παρακαλω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που λογικα λογω της εμπειριας σας θα ξερετε να μου απαντησετε...Απλα σκεφτομαι το εξης...(ξερω θα με βρισετε...ελευθερα αλλα απαντηστε μου)Μηπως το οτι δεν εχω κανει ακομα ωση αυτο σημαινει οτι υπαρχει τι ενδεχομενο της πρωτοπαθως προιουσας? Η καποιος που διαγνωσκεται με πρωτοπαθως εχει κανει καποια επεισοδια πρωτα?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ρε φιλε εμεις εχουμε ντοκουμεντα στα χερια μας που δεν νμας επιτρεπουν να παραβλεψουμε οτι πασχουμε,εσυ τι εχεις!!
Βρες να ασχοληθεις με κατι διαφορετικο να ξελασκαρει το μυαλο σου,οσο διαβαζεις θα αισθανεσαι αρρωστος και θα εχεις συμπτωματα.Αν ειναι να ρθει,θα ρθει και δεν γλυτωνεις.
Γιατι δηλαδη θελεις να μπεις στο τρυπακι σωνει και ντε,τι ειναι αυτο που σε προβληματιζει?
Νιωθεις αρρωστος?
-Μηπως το οτι δεν εχω κανει ακομα ωση αυτο σημαινει οτι υπαρχει τι ενδεχομενο της πρωτοπαθως προιουσας? -
Αφου εχεις διαβασει 5 πραγματα διαβασε και τα επομενα 5 και συγκρινε την φυσικη σου κατασταση με καποιον που εχει,μετα βγαλε πορισμα.Αν δεν σε καλυπτει ο γιατρος σου,πηγαινε σε αλλον
 #79151  από maria E
 Πέμ Οκτ 11, 2012 9:26 pm
anastasis έγραψε:Παιδια παρακαλω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που λογικα λογω της εμπειριας σας θα ξερετε να μου απαντησετε...Απλα σκεφτομαι το εξης...(ξερω θα με βρισετε...ελευθερα αλλα απαντηστε μου)Μηπως το οτι δεν εχω κανει ακομα ωση αυτο σημαινει οτι υπαρχει τι ενδεχομενο της πρωτοπαθως προιουσας? Η καποιος που διαγνωσκεται με πρωτοπαθως εχει κανει καποια επεισοδια πρωτα?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Οχι αγαπητε Ανασταση,λογικα λογω της εμπειριας μας,ΔΕΝ ξερουμε να σου απαντησουμε,γιατι η δικη μας εμπειρια εχει να κανει με το δικο μας σωμα,οχι το δικο σου,και επιπλεον το γεγονος οτι εμεις εχουμε συμπτωματα απο την σκληρυνση,δε μας δινει το κληρονομικο χαρισμα να προβλεπουμε τα μελλουμενα.Ουτε καν για τον εαυτο μας.

Μου ερχονται στο μυαλο καποιες περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν μπει στο φορουμ και εχοντας τα χ,ψ συμπτωματα, ζητανε απο τα μελη του να τους διαβεβαιωσουν οτι δεν εχουν σκληρυνση,γιατι αν εχουν δε θα το αντεξουν,γιατι φτου φτου μακρια απο μας,εχουν και παιδια να μεγαλωσουν.Και απευθυνονται σε ποιους???Ειναι σαν να μιλαω με εναν καραφλο και να του λεω "πω πω πω.....αν καραφλιασει ο γκομενος μου θα ξενερωσω αφανταστα,θα τον χωρισω οπωςδηποτε...μηπως ξερεις εσυ αν υπαρχει πιθανοτητα να καραφλιασει,αχ βαχ τι κακο με βρηκε??"

Δεν αναφερομαι σε σενα με τα προηγουμενα Ανασταση,αλλα νομιζω οτι οι ερωτησεις σου αρχιζουν να ακροβατουν επικινδυνα πανω σε ενα σχοινι που ξεκιναει με μια λογικη αγωνια και καταληγει σε κουραστικο παραλογισμο.Προσπαθησε να ενημερωθεις για το πως μπορεις να βοηθησεις τον εαυτο σου σε σχεση με την σκληρυνση και ΜΗΝ μας ξαναρωτησεις αν θα εχεις συμπτωματα και ποτε, η τι τυπου σκληρυνση εχεις.Θελοντας και μη θα σου πουμε ψεματα.Αντε και καλα μυαλα
 #79154  από anastasis
 Πέμ Οκτ 11, 2012 10:26 pm
Καλοι μου φιλοι εχετε απολυτο δικιο σε αυτα που λετε και τα κατανοω απολυτα και προς Θεου ποτε μα ποτε δεν θα το εβλεπα ετσι οπως λες Μαρια. Το σιγουρο ειναι οτι οι ερωτησεις μου προερχονται μονο απο την αγωνια οπως λες και ζηταω πολλα συγγνωμη για τον κουραστικο παραλογισμο που συμφωνω απολυτα με τον ορο και ειναι κατι που αντιλαμβανομαι οτι οντως το κανω ΑΛΛΑ να ξερετε πως δεν το κανω εσκεμμενα.Και παλι ζηταω συγγνωμη για αυτο το κομματι...Πιο πολυ ομως η ερωτηση μου ειχε να κανει απο ιατρικης αποψης εαν γνωριζε καποιος εαν η πρωτοπαθως προιουσα μορφη ξεκινα σε καποιον με συνεχη επιδείνωση απο το μηδεν η προκαλει ωσεις οι οποιες στην ουσια αφηνουν σημαντικο υπολειμμα το οποιο σταδιακα επιδεινωνεται?Φυσικα δεν θελω να κρυφτω οτι εγκυκλοπεδικα ηθελα να το μαθω, το ρωταω για να μαθω και να συγκρινω τον εαυτο μου...ΧΩΡΙΣ ομως ποτε να ηθελα να φερω καποιον σε δυσκολη θεση...Να ειστε ολοι πολυ καλα και ευχομαι ειλικρινα οτι καλυτερο για τον καθενα ξεχωριστα...
 #79162  από Φαίδρα
 Παρ Οκτ 12, 2012 2:56 am
Καλησπέρα Αναστάση.
Εδώ υπάρχει ένα συνοπτικό άρθρο σχετικά με τις μορφές της σκλήρυνσης http://www.mssociety.gr/news/?p=994

Και το βρίσκω απόλυτα φυσικό να αγωνιάς και να προσπαθείς να μάθεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Οι περισσότεροι από εμάς νομίζω έχουμε περάσει από αυτή την φάση.
Θα δεις κι εσύ πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Το σίγουρο είναι πως κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει τι μας επιφυλλάσει το μέλλον. Μην ξεχάσεις ποτέ πως υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δεν αμφανίζεις ποτέ κανένα σύμπτωμα και δεν παθαίνεις καμία υποτροπή! Η φυσική σου κατάσταση είναι άψογη και όντως δεν υπάρχει λόγος να "τρώγεσαι με τα ρούχα σου".
Ειναι σαν να μιλαω με εναν καραφλο και να του λεω "πω πω πω.....αν καραφλιασει ο γκομενος μου θα ξενερωσω αφανταστα,θα τον χωρισω οπωςδηποτε...μηπως ξερεις εσυ αν υπαρχει πιθανοτητα να καραφλιασει,αχ βαχ τι κακο με βρηκε??"
maria Ε έγραψες! χαχαχαχα με έκανες και γέλασα με την παρομοίωση. Όχι πως εκλαμβάνω αυτό από τον φίλο anastasi.
 #79169  από Γιάννης
 Παρ Οκτ 12, 2012 10:09 am
Ανέλυσα τα δεδομένα της περίπτωσής σας και βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να αποφανθώ επ' αυτών
Πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή
Κάκιστη πρόγνωση
Προσδόκιμο ζωής μερικοί μήνες, δυστυχώς εμπίπτετε στο πρωτοφανώς χαμηλό ποσοστό των 31,84 ετών ζωής για τον ανδρικό πληθυσμό της Σουαζιλάνδης, το οποίο αποτελεί και το χαμηλότερο παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του CIA World Factbook για το έτος 2008
Η λύση που σας προτείνω είναι :sad-roulette:
 #79173  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Παρ Οκτ 12, 2012 10:48 am
:obscene-smokingpimp: καλημέρα σε όλους. μια και εδώ υπάρχουν απαντήσεις για όλα, η διάγνωση μετά την τελευταία 5μερη ενδοφλέβια είναι δευτεροπαθής προϊούσα, ποιος έχει το κληρονομικό χάρισμα να μου πει πότε θα γίνω καλά, και κάτι πιο εύκολο, τα 6 νούμερα της επόμενης κλήρωσης του λοτο. ευχαριστώ. :violence-smack: :violence-smack: :violence-smack: :violence-smack:
 #79188  από Γιάννης
 Παρ Οκτ 12, 2012 12:26 pm
ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε::obscene-smokingpimp: καλημέρα σε όλους. μια και εδώ υπάρχουν απαντήσεις για όλα, η διάγνωση μετά την τελευταία 5μερη ενδοφλέβια είναι δευτεροπαθής προϊούσα, ποιος έχει το κληρονομικό χάρισμα να μου πει πότε θα γίνω καλά, και κάτι πιο εύκολο, τα 6 νούμερα της επόμενης κλήρωσης του λοτο. ευχαριστώ. :violence-smack: :violence-smack: :violence-smack: :violence-smack:
Προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει την εξέλιξη της περίπτωσης του Αναστάση. Προσπαθούμε να τον διώξουμε (δεν έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση, δεν έχει καν συμτώματα) αλλά δεν ακούει κανέναν.