• laquinimod (λακινιμόδη)

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #78993  από maestro
 Δευ Οκτ 08, 2012 11:08 pm
Δεν ξέρω άμα ξαναναφέρθηκε κάποιος στο συγκεκριμένο σκεύασμα, αλλά έγραφε σχετικά το ΒΗΜΑ της Κυριακής:
http://www.tovima.gr/health-fitness/article/?aid=478325

Νέες θεραπείες για την πολλαπλή σκλήρυνση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2012 05:45
Την τρίτη μελέτη Φάσης III του παράγοντα laquinimod (λακινιμόδη), που χορηγείται από το στόμα σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση, ξεκινά η εταιρεία Teva.
Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. και η Active Biotech ανακοίνωσαν προσφάτως την εξέλιξη του προγράμματος κλινικής ανάπτυξης της λακινιμόδης μετά τη γραπτή συμφωνία που συνήψαν με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχετικά με την Ειδική Αξιολόγηση Πρωτοκόλλου (SPA).
Στη μελέτη φάσης III της λακινιμόδης Concerto θα αξιολογηθεί η χορήγηση δύο δόσεων του προϊόντος (0,6 mg και 1,2 mg) σε περίπου 1.800 ασθενείς για διάστημα ως και 24 μηνών. Το πρωταρχικό καταληκτικό σημείο θα είναι η επιβεβαιωμένη εξέλιξη της αναπηρίας, σύμφωνα με τη Διευρυμένη Κλίμακα Κατάστασης Αναπηρίας (Expanded Disability Status Scale - EDSS).
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συμφωνία του FDA σχετικά με τον σχεδιασμό της μελέτης και την προγραμματισμένη ανάλυση και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη λακινιμόδη ως δυνητική θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση» δήλωσε ο δρ Michael Hayden, πρόεδρος του Τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης και επιστημονικός διευθυντής της Teva Pharmaceutical Industries Ltd.
Η λακινιμόδη είναι ένας ανοσοτροποποιητικός παράγοντας ο οποίος χορηγείται από το στόμα μία φορά την ημέρα, δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα με έναν νέο μηχανισμό δράσης και αναπτύσσεται για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης. Σε μοντέλα πειραματόζωων, η λακινιμόδη διαπερνά τον αιµατο-εγκεφαλικό φραγµό ώστε δυνητικά να έχει άμεση δράση στην τοπική φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος και στη νευροεκφύλιση.
Εκτός από τις κλινικές μελέτες για την πολλαπλή σκλήρυνση, η λακινιμόδη βρίσκεται σε Φάση II ανάπτυξης για τη νόσο του Crohn και τον Ερυθηματώδη Λύκο.
 #78995  από billios
 Δευ Οκτ 08, 2012 11:18 pm
Το ανεφερε και η sofia13,θελω να το ψαξω κι εγω αλλα δεν εχω χρονο....
Οι πληροφοριες μου,λενε πως 'θεωρητικα' το νεο ετος θα εχουμε 3 νεες ''θεραπειες'',το ενα σιγουρα ειναι το campath.
Ειμαι ανενημερωτος ακομα.
 #79005  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Οκτ 09, 2012 8:51 am
Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!!!! Βαρεθηκα ν'ακουω για ''θεραπειες'' !!!!! Τι θεραπειες , ρεεεεεε ?????? Αφου η αιτια της σκπ , ειναι αγνωστη ......!!!!! Βαρεθηκα ν'ακουω για ανοσο -κατασταλτικα και για ανοσο-τροποποιητικα ......δοκιμασμενα σε ποντικακια , που πασχουν απο κατι ...σαν σκπ....., που τους το εχει προκαλεσει ο ερευνητης !!!!!!!! Τι σχεση εχει η παθηση των ποντικιων, που η αιτια της ειναι γνωστη, με το δικο μας ...βασανο ???? Βαρεθηκα !!!!!! Βαρεθηκα και τον καθε μ@λ@κ@ , που, δηθεν , νοιαζεται για μενα !!!! Που , οταν ακουσει για ενα φαρμακο, παλιο ή νεο, μου πριζει.....ο,τι δεν εχω........με τις βλακειες του................. ''Γιατι δεν παιρνεις το χαπι ????''......''Γιατι δεν λες στο γιατρο να σου δωσει αυτο το νεο φαρμακο?????''.........κλπ.....κλπ............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α Α Α Α Α Α Α Α Α ................ :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: Ας στρωσουν κατω τον...κ-λο τους , να βρουν την αιτια της σκπ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπορουν ???????Τοτε, θα βρεθει ΚΑΙ η ΘΕΡΑΠΕΙΑ !!!!!Μπορουν????? Μονο με κρατικες χρηματοδοτησεις , μπορουν !!!! Οι φαρμακευτικες εταιριες , δεν θα δωσουν ουτε ενα σεντ , για τετοια ερευνα ! Αυτες, ενδιαφερονται να πουλανε φαρμακα...πολλα φαρμακα...........πολλα......!!!!!!!! :sad-roulette:
 #79592  από Κώστας
 Παρ Οκτ 19, 2012 2:06 pm
Η Άννα έχει δίκιο!
Βρε παιδιά, αφού ούτως ή άλλως πειραματόζωα έχουμε καταντήσει (τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς), γιατί δε δοκιμάζουμε την εφαρμογή μιας καλύτερης διατροφής που να περιέχει όλα εκείνα, που έστω εικάζεται ότι βοηθούν τον οργανισμό μας. Διαβάζοντας άλλο θέμα σχετικό με την διατροφή ομολογώ πως πείστηκα να προσπαθήσω να εφαρμόσω μια καλύτερη διατροφή, όπως αυτή που λέει η Δρ Τέρι Wahls. Τι έχω να χάσω;! Από το να δοκιμάζω (που δεν το κάνω με εξαίρεση το fampyra), όλα τα κατασκευάσματα που κάθε λίγο μας πλασσάρουν, δεν είναι καλύτερο ν΄ αποθέσω κάποιες από τις ελπίδες μου για βελτίωση, στη σωστή (σύμφωνα με κάποια πρότυπα) διατροφή; Κινδυνεύω να πάθω τίποτα χειρότερο απ΄ ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα πάθω, δοκιμάζοντας τα φάρμακά τους;!!!!!!!

Υσ. Έχω γράψει και παλαιότερα πως είμαι πεπεισμένος ότι η θεραπεία της ΣΚΠ βρίσκεται κρυμμένη κάπου μέσα στη φύση. Οι φυσικές τροφές λοιπόν με τα πολύτιμα περιεχόμενα συστατικά τους, μπορεί και να μας γιατρέψουν ή έστω να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα!Έχουμε να χάσουμε τίποτα αν δοκιμάσουμε;!
 #79593  από litsa
 Παρ Οκτ 19, 2012 2:43 pm
Κώστας
έχεις δίκιο σε αυτό που λες!
η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο τελικά!
και μάλιστα θέλει πολύ χρόνο ώστε να δούμε αποτελέσματα... (με τις εξετάσεις που έκανα και τα συμπληρώματα, απλά είναι πιο στοχευμένο και με γρηγορότερα - αναλόγως τον οργανισμό- αποτελέσματα..)
πρέπει ο καθένας να κανει πείραμα τι του ταιριάζει και τι όχι...
γιατί πχ εμένα μπορεί αυτό που μου κάνει καλό, σε σένα να μην είναι καλό και το αντίθετο...

μου το έχει πει και μία κοπέλα που ασχολείται με την διατροφή για τις ασθένειες... και το εφαρμόζει στο εαυτό της...

καλή δύναμη
 #79599  από Vasoula
 Παρ Οκτ 19, 2012 6:08 pm
Σωστο κι αυτο αλλα στη σκληρυνση ειναι καποιες βασικες ουσιες που κανου καλο σε ολους οπως καλο κανει η σωστη διατροφη και ασκηση, αυτα απο μονα τους κανουν μια διαφορα τουλαχιστο 50% συμφωνα με τοσους και τοσους ασθενεις που ακολουθουν την παλιολιθικη διαιτα η την Best Bet διαιτα που ουσιαστικα εχουν ιδιο υποβαθρο και παιρνουν παρομοια συμπληρωματα.
 #79621  από Κώστας
 Παρ Οκτ 19, 2012 10:18 pm
Συμφωνώ με τη Βασούλα.
Λίτσα με τα συμπληρώματα που σου έχει δώσει ο Γεωργακόπουλος ουσιαστικά προσπαθεί να πετύχει, ό,τι και με μια καλή διατροφή που θα περιέχει τα ίδια συστατικά. Ήδη απ΄ ότι έχεις πει, έχεις παρατηρήσει ευεργετικά αποτελέσματα πάνω σου. Άρα ο Γεωργακόπουλος πράττει μάλλον σωστά.
Πιστεύω όμως πως παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχει και κάποιος που θ΄ αρχίσει συστηματικά να καταναλώνει και ν΄ αποφεύγει κάποιες τροφές. Ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψη και το γεγονός ότι οι διάφορες βιταμίνες και συστατικά απορροφώνται με περισσότερη ευκολία από τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο απ΄ ότι με συμπληρώματα διατροφής.
Όπως και νάχει το πράγμα ένα είναι το σίγουρο. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη πάθησή μας. Έτσι λοιπόν ο καθένας μας ελεύθερα μπορεί να κάνει τις επιλογές του (συμπληρώματα, διατροφή ή συνδυασμός και των δύο).
Θα σας πω μετά από μερικούς μήνες, αν καταφέρω ν΄ ακολουθήσω σωστό διατροφικό πρόγραμμα, ενισχύοντας το και με χορήγηση συμπληρωμάτων (όπως μουρουνόλαδο και CoQ-10)
 #79622  από litsa
 Παρ Οκτ 19, 2012 10:31 pm
Κώστας έγραψε: Πιστεύω όμως πως παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχει και κάποιος που θ΄ αρχίσει συστηματικά να καταναλώνει και ν΄ αποφεύγει κάποιες τροφές. Ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψη και το γεγονός ότι οι διάφορες βιταμίνες και συστατικά απορροφώνται με περισσότερη ευκολία από τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο απ΄ ότι με συμπληρώματα διατροφής.

Το θέμα ξαναλέω ότι είναι - τουλάχιστον για μένα- ότι είχε μπλοκάρει το σύστημα, οπότε ότι και να έτρωγα ή ότι και να έπαιρνα δεν βοηθούσε γιατί ήταν χάλια ο οργανισμός... πχ έπαιρνα μία πολυβιταμίνη και με ξετίναζε... ή η διατροφή μου όσο μεσογειακή και να ήταν δεν απέδιδε και δεν μπορούσα να κάνω κάποια διατροφή διότι δεν αισθανόμουνα καλά με αυτό που έτρωγα ή ήμουνα και χειρότερα...οπότε απόρριπτα όλη την διαδικασία, αφού δεν μπορούσα να βρω τι με πειράζει και τι όχι... θέλει πολύ γνώση, επιλεκτικό διάβασμα κτλ κτλ και προσπάθεια ώστε να βρει κανείς μόνος του τι είναι καλό και τι όχι... Για αυτό το λόγο επέλεξα αυτή την οδό. Δεν είμαι της άποψης ότι μπορούμε να κάνουμε και να αποκτούμε γνώσεις από τη μια στιγμή στην άλλη... αφού δεν είναι το αντικείμενο μου.
Από την άλλη όμως μια προσπάθεια στο να σταματήσουμε να τρώμε επεξεργασμένες τροφές και να παιρνουμε συμπληρώματα νομίζω ότι είναι ευεργετική!

Όπως και νάχει το πράγμα ένα είναι το σίγουρο. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη πάθησή μας. Έτσι λοιπόν ο καθένας μας ελεύθερα μπορεί να κάνει τις επιλογές του (συμπληρώματα, διατροφή ή συνδυασμός και των δύο).
Θα σας πω μετά από μερικούς μήνες, αν καταφέρω ν΄ ακολουθήσω σωστό διατροφικό πρόγραμμα, ενισχύοντας το και με χορήγηση συμπληρωμάτων (όπως μουρουνόλαδο και CoQ-10)
Αντε καλη επιτυχία να έχεις!!!! :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:
 #79626  από Κώστας
 Παρ Οκτ 19, 2012 10:55 pm
Ευχαριστώ Λίτσα.
Πάντως κάποια στιγμή όσο πιο σύντομα μπορώ, θ΄ αναζητήσω μια πιο εξειδικευμένη και εξατομικευμένη συμβουλή από κάποιον ειδικό. Μέχρι τότε οικονομικοί λόγοι επιβάλλουν να ξεκινήσω την προσπάθεια μου εστιάζοντας σε μια καλύτερη διατροφή.