• πως να στηριξω το καλυτερο μου φιλο

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #78620  από miky maoys
 Τρί Οκτ 02, 2012 12:05 pm
γεια σας σε ολους τους ηρωες εδω μεσα θα ηθελα μια συμβουλη δεν πασχω εγω αλλα
μαλλον ο καλυτερος μου φιλος και λεω μαλλον γιατι ακομα δεν ειναι σιγουρο
ειναι και δυσκολος χαρακτηρας και γενικα εχει πεσει σε θλιψη..αγωνιω που τον βλεπω ετσι..
να σας πω λιγο τι υποθεση γιατι ειναι ιδιαζουσα...αρχιζω ο φιλος μου πασχη απο σπαστικη παραπληγια...εκ γενετης γνωριστηκαμε στην 6 δημοτικου και απο τοτε ειμαστε μαζι σαν αδελφια.. προσφατα χτυπησε το ματι του και τοτε αρχισανε ολα εβλεπε διπλα οχι ολα τα αντικοιμενα κυριως υποτιτλους και φωτα την νυχτα απο το ενα ματι αλλαξε τρεις φορες γυαλια απο διαφορετικους γιατρους..παραπονιεται οτι εχει καψιματα στα χερια τα ποδια
φαγουρες σαν το τσιμπανε κουνουπια...θολωνουν τα ματια του κυριως οταν ξυπναει το πρωι..
πονο στα αυτια η εμβοες.πονο στο αυχενα.και ολα αυτα παροδικα ποτε το ενα ποτε το αλλο

και τωρα ειναι η οδυσσεια και συγνωμη που σας κουραζω ..ενω ηταν ενας ηρωας για μενα
της ζωης εκτημουσε το καθετι τωρα εχει γινει σαν 100 χρονων και ειναι μολις 30
δεν εχει ενδιαφερον για τιποτα.. ενω πριν τα εκανε ολα μονος του

παω να του μηλησω να του συμπαρασταθω και εκεινος με διωχνει λεγοντας μου οτι δεν ειμαι τρελος..κουρασμενος ειμαι εχω κουραστει πια απο την ζωη δεν αντεχω αλλο..και τωρα εγω τι να του πω.. ο νευρολογος ειπε να κανουμε εισαγωγη στο νοσοκομειο..να το δουμε..και οτι ειναι μεγαλη πιθανοτητα να εχει σκπ...αλλα δεν δεχεται ξερω μπορει να ειναι τρελο αυτο που σας λεω αλλα δεν θελει με την καμια... τι να κανω;
 #78626  από Γιάννης
 Τρί Οκτ 02, 2012 1:44 pm
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ήδη ανάπηρο να υποψιάζεται ότι πάσχει ΚΑΙ από σκλήρυνση και θεωρώ πολύ φυσικό να αισθάνεται την κούραση να τον καταβάλλει. Πιθανόν να έχει ψάξει στο ίντερνετ και να έχει ήδη πάρει ένα μεζέ για το τι συμπτώματα προκαλεί αυτή η κωλοαρρώστεια. Πως να τον στηρίξεις; Όπως το έκανες μέχρι τώρα, τόσα χρόνια δε μπορεί, τα έχεις πάει θαυμάσια.
Εκ γενετής σπαστική παραπληγία ε; Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;
 #78627  από miky maoys
 Τρί Οκτ 02, 2012 2:48 pm
ευχαριστω οσους απαντησαν η θα απαντησουν
φιλε γιαννη αυτο που λες για το αυγο
το ρωτησα και εγω στο νευρολογο
και η απαντηση δεν ξερω δεν το εχω ξαναδει ποτε
ουτε ξερω αλλους που να το εχου δει
σπαστικη παραπληγια εκ γενετης και μετα σκπ
αλλα δεν ειναι απιθανο γιατροι ειμαστε
και επιμενει να μπει στο νοσοκομειο
για να αποκλεισουμε καθε ενδεχομενο
παντως ολα τα συπτωματα του λεει ειναι σκπ

ενα παραδοξο που ρωταω να μου πειτε απο την εμπειρια σας
η οφθαλμιατροι δεν του βρισκουν δυπλωπια...καθολου
αλλα αυτος λεει οτι στο ενα ματι ορισμενα αντικειμενα.. τα βλεπει διπλα
και αυτοι μετα μας συστησαν να παμε σε νευρολογο..

δυστυχως αυτος που τον εξεταζε απο 5 χρονων και τον ηξερε καλα
δεν ζει πλεον οποτε πηραμε ολες της εξετασεις τα παραπεπτικα απο της επιτροπες και τραβαμε
 #78629  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Οκτ 02, 2012 3:14 pm
miky maoys έγραψε:γεια σας σε ολους τους ηρωες εδω μεσα θα ηθελα μια συμβουλη δεν πασχω εγω αλλα
μαλλον ο καλυτερος μου φιλος και λεω μαλλον γιατι ακομα δεν ειναι σιγουρο
ειναι και δυσκολος χαρακτηρας και γενικα εχει πεσει σε θλιψη..αγωνιω που τον βλεπω ετσι..
να σας πω λιγο τι υποθεση γιατι ειναι ιδιαζουσα...αρχιζω ο φιλος μου πασχη απο σπαστικη παραπληγια...εκ γενετης γνωριστηκαμε στην 6 δημοτικου και απο τοτε ειμαστε μαζι σαν αδελφια.. προσφατα χτυπησε το ματι του και τοτε αρχισανε ολα εβλεπε διπλα οχι ολα τα αντικοιμενα κυριως υποτιτλους και φωτα την νυχτα απο το ενα ματι αλλαξε τρεις φορες γυαλια απο διαφορετικους γιατρους..παραπονιεται οτι εχει καψιματα στα χερια τα ποδια
φαγουρες σαν το τσιμπανε κουνουπια...θολωνουν τα ματια του κυριως οταν ξυπναει το πρωι..
πονο στα αυτια η εμβοες.πονο στο αυχενα.και ολα αυτα παροδικα ποτε το ενα ποτε το αλλο

και τωρα ειναι η οδυσσεια και συγνωμη που σας κουραζω ..ενω ηταν ενας ηρωας για μενα
της ζωης εκτημουσε το καθετι τωρα εχει γινει σαν 100 χρονων και ειναι μολις 30
δεν εχει ενδιαφερον για τιποτα.. ενω πριν τα εκανε ολα μονος του

παω να του μηλησω να του συμπαρασταθω και εκεινος με διωχνει λεγοντας μου οτι δεν ειμαι τρελος..κουρασμενος ειμαι εχω κουραστει πια απο την ζωη δεν αντεχω αλλο..και τωρα εγω τι να του πω.. ο νευρολογος ειπε να κανουμε εισαγωγη στο νοσοκομειο..να το δουμε..και οτι ειναι μεγαλη πιθανοτητα να εχει σκπ...αλλα δεν δεχεται ξερω μπορει να ειναι τρελο αυτο που σας λεω αλλα δεν θελει με την καμια... τι να κανω;
Καλησπερα!!! :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: Θα σου πω κι εγω ο,τι σου ειπε και ο Γιαννης μας !!!!! Συνεχισε να κανεις αυτο που εκανες μεχρι τωρα !!!!!ΚΑΙ....επισης.... να τον ακους !!!! Να ΜΗ του δινεις συμβουλες !!!! Να ΜΗ τον πιεζεις .....ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ !!!!! Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΕΙ ...ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ !!!!!!!Συνεχισε να εισαι κοντα του !!!!! Να καθεσαι διπλα του...κι ας μη του μιλας !!!!Αν σε διωξει...μη θυμωσεις !!!!!!Και μια πονηρια .....!!!!Προσπαθησε να συζητησεις μαζι του, ενα ΔΙΚΟ σου προβλημα, υπαρκτο , βεβαια και να ζητησεις τη βοηθεια του !!!!!!!!!.........Ευχομαι, μεσα απ'την καρδια μου, να μην εχει ΚΑΙ σκπ!!!!!!ΜΑΚΑΡΙ, ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ !!!! :bow-yellow: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!!!!!!!!!!!!!!
 #78630  από miky maoys
 Τρί Οκτ 02, 2012 3:24 pm
σιγουρα δεν θα τον αφησω παιδια σιγουρα και μαζι θα βρουμε τι λυση
ξερεις αννα γιατι τον εχω φιλο
γιατι ενω ολα τα παιδια η τα περισσοτερα της ηλικιας μου κοιτανε
πως θα πανε σε club πως θα ριξουν κοπελες κτλ...και συγνωμη αν τα λεω λιγο χυμα
αυτος ειναι ενας που παντα θα σου πει ενα σωστο ενα σοφω οπως λεω εγω
πρωτη φορα βλεπω ανθρωπο να χαιρετε καθε φορα που ξημερονει
και συνεχεια να μου λεει ψαξε την αληθινη αγαπη...αυτη εχει σημασια
η αγαπη μενει τα αλλα φευγουν..
και γενικα ειναι πολυ ψαγμενος και μεστομενος οσο λιγοι

μολις εχω νεα θα σας πω;
 #78632  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Οκτ 02, 2012 3:28 pm
miky maoys έγραψε:σιγουρα δεν θα τον αφησω παιδια σιγουρα και μαζι θα βρουμε τι λυση
ξερεις αννα γιατι τον εχω φιλο
γιατι ενω ολα τα παιδια η τα περισσοτερα της ηλικιας μου κοιτανε
πως θα πανε σε club πως θα ριξουν κοπελες κτλ...και συγνωμη αν τα λεω λιγο χυμα
αυτος ειναι ενας που παντα θα σου πει ενα σωστο ενα σοφω οπως λεω εγω
πρωτη φορα βλεπω ανθρωπο να χαιρετε καθε φορα που ξημερονει
και συνεχεια να μου λεει ψαξε την αληθινη αγαπη...αυτη εχει σημασια
η αγαπη μενει τα αλλα φευγουν..
και γενικα ειναι πολυ ψαγμενος και μεστομενος οσο λιγοι

μολις εχω νεα θα σας πω;
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: Περιμενουμε νεα σου !!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #78633  από Στάθης
 Τρί Οκτ 02, 2012 3:31 pm
Μόνο και μόνο που ψάχνεσαι και ρωτάς δείχνει πόσο έμπρακτα στηρίζεις τον φίλο σου, με τρόπο και κόπο που σπάνια βλέπουμε σήμερα.

Να θυμάσαι πως ένας ηρωας της ζωής πάντα θα είναι ήρωας της ζωής ότι και αν του συμβεί, περνάει ένα κύκλο θλίψης και πόνου μέσα από τον οποία θα δυναμώσει και σύντομα θα επιστρέψει όπως τον θυμάσαι.

Εύχομαι όλα αυτά που νιώθει να είναι απλά ένα κακό όνειρο και να επιστρέψει δριμύτερος, είναι πολύ πιθανό να μην έχει σκλήρυνση, διότι και οι σκέψεις "ότι κάτι έχω" μπορεί να προξενήσει μια τάση προς κάποια συμπτώματα.

Καλή δύναμη, κουράγιο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

ΥΓ. Θυμάμαι για την δικιά μου διπλωπία, είχα περάσει από ένα τεστ "Οπτικά Προκλητά δυναμικά", για "ζύγισμα" της βλάβης στο οπτικό νεύρο, ΑΝ υπάρχει.
 #78635  από sofia13
 Τρί Οκτ 02, 2012 6:43 pm
Και οι δυό σας είστε τυχερά πλάσματα σ' αυτόν το χαζοπλανήτη. ΕΣΥ, γιατι εχεις φίλο εκείνον, κιέκείνος γιατί έχει φίλο ΕΣΕΝΑ. Τιποτα δεν είναι τυχαίο. Οπως σου ειπε η ΑΝΝΑ 59 μην τον πιέζεις τώρα. Μείνε δίπλα του . Που αποδεδειγμένα το κάνεις. Μπορεί σ΄αυτή τη φάση ο φίλος σου να βλέπει παντού μαυρα σκοτάδια. Τόση φρίκη έφαγε στη ζωή του.Και τρώει ακόμη. Μαζί και σύ που τον αγαπάς. Αλλα αν ξυπνάει και νοιώθει χαρά για τον ήλιο, για το φώς γύρω κι΄'ολα αυτά, μείνε μαζί του και θα δείς, ΜΑΖΙ θα τα καταφέρετε. Το κακό-καλό είναι οτι μεγάλωσες και συ πριν την ώρα σου. Αλλα όταν σου λέει ότι βλέπει '' παράξενα'' , σκοταδάκια, διπλωπία κ.λ.π να τον πιστευεις. Ασε τι λένε οι επιστήμονες.......Σου απάντησε και ο ΓΙΑΝΝΗΣ σχετικά για την ανυπόληπτη ms. Μακάρι να είχα κι' εγώ στα δύσκολα ενα φίλο σαν εσένα. Εισαι ωραίος άνθρωπος και μείνε ετσι σε πείσμα των καιρών...... :bow-yellow:
 #78638  από Μιμικαμ
 Τρί Οκτ 02, 2012 9:14 pm
Τέτοιες ιστορίες, φίλων, αδελφών, συζύγων.....που σπανίζουν στις μέρες μας.....μόνο θαυμασμό, εκτίμηση, συγκίνηση μπορούν να προκαλέσουν........

Οπως πολύ σωστά ανέφεραν και τα παιδιά, εχεις αποδείξει εμπρακτα ολα αυτά τα χρόνια την συμπαράστασή σου, συνέχισε την ίδια τακτική.....στα δύσκολα και μόνο που τον ακούς γι'αυτον θεωρώ οτι είναι ανεκτίμητης αξίας δώρο, και επειδή οι υγιείς ανθρώπινες σχέσεις είναι πάντα αμφίδρομες, ενα είναι βέβαιο....είστε ο ένας για τον αλλον πηγή δύναμης, χαράς ζωής....

Εύχομαι απο καρδιάς να είναι ολα ενα κακό όνειρο και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα...

Περιμένουμε νεα σας...καλή δύναμη :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: