• βασιλικος πολτος??

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #77249  από EFFIE
 Σάβ Σεπ 08, 2012 10:54 pm
καλησπερα!!!!
Υπαρχει καποιος να μου πει την δοσολογια και το τροπο που θα παιρνω βασιλικο πολτο?? επειδη ειμαι σε φαση να καταστειλω το ανοσοποιητικο μου ξερει καποιος υπευθυνα ποσο και πως πρεπει να παρω???
ευχαριστω εκ των προτερων.
 #77257  από konstantinos25
 Κυρ Σεπ 09, 2012 5:31 am
Γεια σου EFFIE, μου ειπε η Καραγεωργιου απο το Γεννματα οτι κανει καλο στην περιπτωση μας, δεν ξερω ακριβως γιατι και πως γιατι ειμαι προσφατος στην ΣΚΠ.Τωρα στο θεμα μας,μου ειπε ενας φιλος ενδοκρινολογος οτι εξαρταται απο τον τροπο ζωης,δλδ ενας ενηλικας 1/2-1γρ. την ημερα καθε πρωι,αν αθληται καποιος, τοτε παρπανω.
 #77258  από EFFIE
 Κυρ Σεπ 09, 2012 8:11 am
konstantinos25 έγραψε:Γεια σου EFFIE, μου ειπε η Καραγεωργιου απο το Γεννματα οτι κανει καλο στην περιπτωση μας, δεν ξερω ακριβως γιατι και πως γιατι ειμαι προσφατος στην ΣΚΠ.Τωρα στο θεμα μας,μου ειπε ενας φιλος ενδοκρινολογος οτι εξαρταται απο τον τροπο ζωης,δλδ ενας ενηλικας 1/2-1γρ. την ημερα καθε πρωι,αν αθληται καποιος, τοτε παρπανω.
ευχαριστω κωνσταντινε :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
αθλουμε ναι, απλα μπερδευομαι με το κουταλακι που ειναι μεσα, δεν εχω ιδεα πως....κ ποσο..
καλη δυναμη!
 #77344  από Teo
 Τρί Σεπ 11, 2012 2:06 pm
Καλησπέρα!

Εγω που πήρα πολτό από το πανεπιστήμιο μου είπε ο καθηγητής ενα κουταλακι κοφτό (εννοώ το κουταλακι που σου δίνουν μαζι με τον πολτό και οχι του γλυκου) καθε μέρα 20 λεπτά πριν φας ή πιείς οτιδηποτε. Δε χρειαζεται περίοδο που να τον σταματας και να τον ξαναρχίζεις όπως πολλοί λένε. μπορείς να παίρνεις για πάντα συνεχόμενα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην πάρεις πολτό βιομηχανοποιημένο (εταιρείας) γιατι δεν είναι τοσο καθαρός και να υπολογίζεις οτι διατηρείται 3 μήνες στο ψυγείο, 6 μήνες στην καταψυξη και χαλάει πολύ ευκολα στη ζέστη και στον ηλιο.

Ελπίζω να βοήθησα.
 #77354  από Στάθης
 Τρί Σεπ 11, 2012 5:43 pm
Γεια σου EFFIE , γιατί θέλεις να καταστειλεις το ανοσοποιητικο σου; Περνάς κάποια υποτροπή ή θα αρχίσεις κανά "από τα βαριά" φαρμακευτικό σκεύασμα;

Πάντως ο βασιλικός πολτός θεωρητικά τονώνει το ανοσοποιητικό χωρίς όμως να παρατηρείται κάποια έξαρση της πάθησης σε ασθενείς με ΣΚΠ.

Γνωρίζω από συμβουλές γιατρών ότι πρέπει να λαμβάνεται κάθε πρωί 20 λεπτά πριν οτιδήποτε (όπως σωστά μας λέει ο Teo), είναι max 1γρ για τους ενήλικες και max 2γρ. για τους αθλητές.

Επίσης έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται περισσότερο από 4 μήνες το χρόνο διότι το συνηθίζει μετά ο οργανισμός και δεν αποκομίζει τίποτα από αυτό.
Αυτό είναι κάτι που το έχω νιώσει και εγώ ο ίδιος.

Οπότε στο πρόγραμμά μου κάθε χρόνο είναι να παίρνω Βασιλικό Πολτό από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο (είναι καλή περίοδος λόγο και γρίπης ιώσεων κτλ.) και μετά αυστηρά STOP. Και του χρόνου πάλι τον Σεπτέμβριο.
 #77370  από EFFIE
 Τρί Σεπ 11, 2012 9:33 pm
Στάθης έγραψε:Γεια σου EFFIE , γιατί θέλεις να καταστειλεις το ανοσοποιητικο σου; Περνάς κάποια υποτροπή ή θα αρχίσεις κανά "από τα βαριά" φαρμακευτικό σκεύασμα;

Πάντως ο βασιλικός πολτός θεωρητικά τονώνει το ανοσοποιητικό χωρίς όμως να παρατηρείται κάποια έξαρση της πάθησης σε ασθενείς με ΣΚΠ.

Γνωρίζω από συμβουλές γιατρών ότι πρέπει να λαμβάνεται κάθε πρωί 20 λεπτά πριν οτιδήποτε (όπως σωστά μας λέει ο Teo), είναι max 1γρ για τους ενήλικες και max 2γρ. για τους αθλητές.

Επίσης έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται περισσότερο από 4 μήνες το χρόνο διότι το συνηθίζει μετά ο οργανισμός και δεν αποκομίζει τίποτα από αυτό.
Αυτό είναι κάτι που το έχω νιώσει και εγώ ο ίδιος.

Οπότε στο πρόγραμμά μου κάθε χρόνο είναι να παίρνω Βασιλικό Πολτό από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο (είναι καλή περίοδος λόγο και γρίπης ιώσεων κτλ.) και μετά αυστηρά STOP. Και του χρόνου πάλι τον Σεπτέμβριο.
καλησπερα Σταθη!
υπαρχει μια σταθερη δραστηριοποιηση των εστιων αυτο το χρονο,παρ ολο που πηρα 2 φορες κορτιζονη, πρεπει να με καταστειλουν γιατι εχει φρικαρει το ανοσοποιηττικο μου, και να παρω ιμουραν η σελσεπτ.Αποφασισα να μην παρω τιποτα απ ολα αυτα γιατι δεν χω κλινικα συμπτωματα(Δοξαση ο Θεος!)και πειραματιζομαι να παρω Β.Π μεχρι τον δεκεμβριο στις επομενες μαγνητικες.Και προσπαθω να μαθω μονη μου την δοσολογια που θα μου κατσει....γιατι ειμαι πολυ τσιτα ανθρωπος απο γεννησιμιου μου ψαχνομαι στις δοσολογιες κλπ.Κ ακουω τις δικες σας γνωμες.
 #77372  από EFFIE
 Τρί Σεπ 11, 2012 9:36 pm
Teo έγραψε:Καλησπέρα!

Εγω που πήρα πολτό από το πανεπιστήμιο μου είπε ο καθηγητής ενα κουταλακι κοφτό (εννοώ το κουταλακι που σου δίνουν μαζι με τον πολτό και οχι του γλυκου) καθε μέρα 20 λεπτά πριν φας ή πιείς οτιδηποτε. Δε χρειαζεται περίοδο που να τον σταματας και να τον ξαναρχίζεις όπως πολλοί λένε. μπορείς να παίρνεις για πάντα συνεχόμενα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην πάρεις πολτό βιομηχανοποιημένο (εταιρείας) γιατι δεν είναι τοσο καθαρός και να υπολογίζεις οτι διατηρείται 3 μήνες στο ψυγείο, 6 μήνες στην καταψυξη και χαλάει πολύ ευκολα στη ζέστη και στον ηλιο.

Ελπίζω να βοήθησα.
ευχαριστω πολυ Τeo :text-thankyouyellow: