• ΦΑΓΟΥΡΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΦΑΓΟΥΡΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #76912  από valadisz
 Σάβ Σεπ 01, 2012 2:22 am
Εύχομαι να είστε όλοι καλύτερα!!! Το καλοκαιράκι φεύγει!!! Μου αρέσει αυτή η εποχή!!! Ξεχάστηκα λόγω απώλειας συμπτωμάτων (κάτι ελάχιστα είχα, έτσι για να μην ξεχνιέμαι και τελείως!! Καλά ήταν δεν έχω και παράπονο!!), έκανε όμως πάλι την εμφάνισή της, αυτή η ενοχλητική φαγούρα σε όλο το σώμα, κάνουμε παρέα γύρω στο πενθήμερο τώρα!! Παρουσίασε κάποιος κάτι παρόμοιο;;

Ευχαριστώ φιλάκια!!!!
 #76919  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 01, 2012 9:10 am
valadisz έγραψε:Εύχομαι να είστε όλοι καλύτερα!!! Το καλοκαιράκι φεύγει!!! Μου αρέσει αυτή η εποχή!!! Ξεχάστηκα λόγω απώλειας συμπτωμάτων (κάτι ελάχιστα είχα, έτσι για να μην ξεχνιέμαι και τελείως!! Καλά ήταν δεν έχω και παράπονο!!), έκανε όμως πάλι την εμφάνισή της, αυτή η ενοχλητική φαγούρα σε όλο το σώμα, κάνουμε παρέα γύρω στο πενθήμερο τώρα!! Παρουσίασε κάποιος κάτι παρόμοιο;;

Ευχαριστώ φιλάκια!!!!
Καλημερα !!!!! Αληθεια, ειναι ομορφη αυτη η εποχη ! Κι εμενα μου αρεσει ! Χαιρομαι , που ξεχαστηκες....λογω απωλειας συμπτωματων !!! Μακαρι να σε ξεχασουν κι εκεινα !!!! ΟΛΑ !!! Οσο για τη φαγουρα......Αν δεν υπαρχει κατι προφανες πχ.εξανθημα, αλλεργια κλπ, στο οποιο μπορει να οφειλεται, τοτε , μαλλον, ειναι συμπτωμα της παθησης ! Καλο θα ηταν , να το πεις στο γιατρο σου ! Εγω, παντως, οταν μου παρουσιαζεται, παιρνω ενα αταραξ το βραδυ , συμφωνα με τη συμβουλη του νευρολογου ! Βοηθαει !!!!!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #76923  από Ιωάννα
 Σάβ Σεπ 01, 2012 10:02 am
Να τη παλι τη φίλη μου τη φαγουραααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπομονη κ οποτε θες δίνε σήμα να ξυνόμαστε παρεεεεεαααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :
 #77395  από Μαρία
 Τετ Σεπ 12, 2012 4:21 pm
Εγω δεν εχω παρουσιασει ποτε φαγουρα.
Στο νευρολογο το εχεις ρωτησει αν σχετιζεται;
 #81367  από Theodora
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 3:30 pm
Πραγματικά πολύ ενοχλητική αυτή η φαγούρα. Το έχω πάθει δυο-τρεις φορές και κάθε φορά διαρκεί για περίπου πέντε ημέρες. Δεν έβγαζα κάποιο εξάνθημα μόνο κοκκίνιζε η περιοχή που ξυνόμουν και η δερματολόγος δεν με πίστευε. Πριν λίγες μέρες που ήμουν στο νοσοκομείο, ρώτησα τον νευρολόγο αν είναι σύμπτωμα και μου είπε ότι δεν είναι αναγνωρισμένο σύμπτωμα αλλά ότι το παθαίνουν πολύ. Τρέχα γύρευε δηλαδή...
 #81373  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 4:33 pm
Απίστευτα ενοχλητική πάντως αυτή η φαγούρα.Το έχω ζήσει πολλές φορές.Τι μπορεί να το επηρεάζει όμως βρε παιδιά και μια έρχεται μια φεύγει?Και γιατί δεν το παραδέχεται κανένας γιατρός ως σύμπτωμα?Άν είναι σύμπτωμα.Κι αν δεν είναι τότε τι είναι????
 #81376  από Π.Μ79
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 5:18 pm
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! έγραψε:Και γιατί δεν το παραδέχεται κανένας γιατρός ως σύμπτωμα?
Γιατί όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, δεν έχουν ιδέα τι εστί σκπ.
Το ότι είναι καταγεγραμμένα κάποια κοινά συμπτώματα που έχουν όλοι οι ασθενείς, αλλά χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν το πώς και γιατί, καταλαβαίνεις ότι είναι δώρον άδωρον.
Εδώ κάποιοι λένε ότι στη σκπ δεν υπάρχει πόνος, ενώ άλλοι ότι υπάρχει.
Αυγό + το παίρνεις + το κουρεύεις!!!
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! έγραψε:Άν είναι σύμπτωμα.Κι αν δεν είναι τότε τι είναι????
Η φαγούρα αυτή (κνησμός), δεν είναι τυπική φαγούρα, όπως πχ είναι λόγω αλλεργίας.
Είναι δυσαισθησιακός κνησμός, δηλαδή νευρολογικού υποστρώματος.

Το καλό είναι ότι δεν κρατάει πολύ.

Το ένα κακό, είναι ότι αλοιφές και συγκεκριμένα αντιαλλεργικά φάρμακα, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο κακό, είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, χορηγούν κάποια αντισταμινικά (πάλι καλά), αλλά συνήθως αντικαταθλιπτικά.

Οπότε, ή το υπομένετε για λίγες μέρες μέχρι να φύγει ή θα αρχίσετε τα ladose, lyrica και άλλα πολλά ωραία που κυκλοφορούν και που αφειδώς τα νευρολόγια τα συνταγογραφούν.
 #81377  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 5:35 pm
Μάλιστα.Και το αναλύω τόσο γιατί όταν είχα ρωτήσει κι εγώ αρκετές φορές τον κ.Ρόμπο σχετικά με την φαγούρα αυτή,κάθε μα κάθε φορά άλλαζε θέμα και την τελευταία φορά που τον ρώτησα αν πρόκειται για σύμπτωμα της πάθησης,μου είπε "όχι,όχι δεν με ενδιαφέρει αυτό".Απλά προφανώς δεν κατάλαβε πως ενδιέφερε εμένα.Ή μήπως δεν ήθελε να απαντήσει?...........
 #81382  από Π.Μ79
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 8:27 pm
Δυστυχώς, οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν 'αρπάζετε' λιγάκι το νευρολόγο σας και να τον αναγκάσετε να σας απαντήσει.

Απορώ καμιά φορά: δεν έχετε βαρεθεί να του λέτε τι αισθάνεστε, πώς είστε και αυτός, το μόνο που κοιτάει, είναι οι εστιούλες στη μαγνητική και τα κινητικά σας?
Δεν έχετε βαρεθεί να μην παίρνετε απαντήσεις εκτός από 'εικάζουμε', 'αν' και 'ίσως'?

Δεν με απασχολεί προσωπικά αν λέγεται Ρόμπος ή οποιοσδήποτε άλλος.
Με απασχολεί πολύ όμως που απέναντί τους φέρονται σαν να έχουν νούμερα στατιστικά και όχι πραγματικούς ασθενείς, με τα προβλήματά τους, με τα θετικά και αρνητικά τους.

Κρίμα πάντως...
 #81387  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 9:34 pm
Π.Μ79 έγραψε:Δυστυχώς, οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν 'αρπάζετε' λιγάκι το νευρολόγο σας και να τον αναγκάσετε να σας απαντήσει.

Απορώ καμιά φορά: δεν έχετε βαρεθεί να του λέτε τι αισθάνεστε, πώς είστε και αυτός, το μόνο που κοιτάει, είναι οι εστιούλες στη μαγνητική και τα κινητικά σας?
Δεν έχετε βαρεθεί να μην παίρνετε απαντήσεις εκτός από 'εικάζουμε', 'αν' και 'ίσως'?

Δεν με απασχολεί προσωπικά αν λέγεται Ρόμπος ή οποιοσδήποτε άλλος.
Με απασχολεί πολύ όμως που απέναντί τους φέρονται σαν να έχουν νούμερα στατιστικά και όχι πραγματικούς ασθενείς, με τα προβλήματά τους, με τα θετικά και αρνητικά τους.

Κρίμα πάντως...
ΝΑΙ !!!!! Εχω βαρεθει !!!!!!!!!!!!Και αυτα και...πολλα άλλα , που βαριεμαι να τα αναφερω τωρα !!!!!!!!! Βαριεμαι, λογω χρονιας κοπωσης και τεμπελιας ........!!!!! Παντως η φαγουρα ...ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ !!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ....που ερχεται ...φευγει...ξαναρχεται....κοκ !!!!!!!!!Προσπαθω να την αντεξω !!!! Οσο μπορω !!!! Οταν , δεν αντεχω αλλο, παιρνω ενα αταραξ , πριν τον υπνο .Βοηθαει πολυ !!!!!!! :greetings-waveyellow: