• ΙΛΙΓΓΟΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #76495  από Arete
 Πέμ Αύγ 23, 2012 2:28 pm
Καλησπέρα σας,

είμαι καινούργια στο φόρουμ σας. Ο λόγος που μπήκα εδώ μέσα είναι επειδή ο πατέρας μου ανήκει πλέον στην τρίτη ηλικία και πάσχει με χρόνιους ιλίγγους και εμετούς. Όταν αναφέρω χρόνιους εννοώ τα τελευταία 30 χρόνια. Φυσικά δεν τον έπιανε συνεχώς αλλά πλέον κάθε καλοκαίρι (2μήνες -3μήνες) και κάθε φθινόπωρο (3 μήνες).
Έχει κοιταχθεί απο καρδιολόγο, ειδικό ωρυλά, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, ψυχίατρο, γαστρεντερολόγο. Εκτός απο νευρολόγο. Μαγνητικές και αξονικές έχουν κάνει και δεν του βρήκαν τίποτα. Μήπως να τους πω να δοκιμάσουν με χρώμα;
Πριν 2 χρόνια του βρήκαν τυχαία έλκος επειδή έκατσε πολλούς μήνες στο νοσοκ/μειο. Μέχρι και καρκίνο μας είπαν αλλα τελικώς έγινε λάθος διαγνωση.

Εχω απελπιστεί, βλέπω να τυρανίεται, ξαπλωμένος όλη μέρα ανήμπορος να σηκωθεί..μόνο για να πάει στο μπάνιο να κάνει εμετό. Δεν τρώει, δεν πίνει τίποτα γιατί δεν μπορεί να τα κρατήσει. Πυρετό δεν έχει, πόνο στον αυχένα δεν έχει, εφιδρωση δεν έχει, νυσταγμό έχει λόγω των χαπιών primperan σιρόπι και ενέσιμη μορφή + vertigo.

Κανένα καλό νευρολόγο έχετε να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ.
 #76498  από billios
 Πέμ Αύγ 23, 2012 2:47 pm
Γεια σου arete,οταν λες τριτη ηλικια?
Πινει? καπνιζει? κανει καποια καταχρηση? ειχε ασχοληθει ποτε με φυτοφαρμακα η' βαρια μεταλλα?
Οταν λες -Κανένα καλό νευρολόγο έχετε να μου προτείνετε; - Τι περιμενεις!
Η βασικη αρχη τους ειναι η ιδια και τα αρχικα βηματα επισης τα ιδια.Ο ιλιγγος και ο εμετος δεν ειναι απαραιτητα νευρολογικο συμπτωμα
 #76504  από Arete
 Πέμ Αύγ 23, 2012 3:38 pm
Καλησπέρα και ευχαριστώ.

Καπνίζει 2 τσιγάρα την ημέρα αλλά όχι συστηματικά. Δεν πίνει, εννίοτε ένα ποτηράκι κρασί μικρό. Ηλικιακά κατατάσσεται άνω των 70 ετών.

Τί άλλο θα μπορούσε να είναι;
 #76505  από Arete
 Πέμ Αύγ 23, 2012 3:42 pm
Όχι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα.
 #76530  από billios
 Πέμ Αύγ 23, 2012 11:16 pm
Φυσικα δεν ειμαι γιατρος,στην ουσια δεν μπορω να σε βοηθησω παρα μονο να σκεφτεις μηπως καποιος αλλος εξωτερικος παραγοντας εχει επιρεαση την κατασταση και λογω ηλικιας του βγαινει.
Μεγαλη σημασια εχει οχι το σημερα αλλα και το παρελθον,σιγουρα ενας καλος παθολογος θα βοηθησει,στην αναγκη αν υπαρχη η οικονομικη δυνατοτητα να επαναλαβει ενα γενικο τσεκ μηπως κατι εχει ξεφυγει.
 #76534  από Ιωάννα
 Πέμ Αύγ 23, 2012 11:40 pm
Καλησπέρα κ απο μένα .Μια παρόμοια κατάσταση έζησα πριν λίγα χρόνια μ ενα πολύ δικό μου άνθρωπο μικρότερης ηλικίας.Περίπου ίδια εικόνα με ιλίγγους ,εμετούς ,φωτοφοβία και ατέλειωτους πονοκεφάλους.Το αποτέλεσμα ήταν μετά απο τη γνωστή οδό-νοσοκομεία -γιατροί (50 ειδικότητες)-εξετάσεις κλτ,καταλήξαμε σε ψυχίατρο.Η απόφαση ήταν το ίδιο δύσκολη όσο κ η κατάσταση που περνούσαμε.Δυστυχώς ή ευτυχώς (πραγματικά δεν ξέρω τι απ τα δύο) επιβεβαιώθηκαν τα λόγια της ψυχιατρου.Ηταν κατάθλιψη και μάλιστα παραμελημένη καθότι ο ασθενής μας ήταν υπερδραστήριος και δεν αφηνε ποτε περιθώρια να καταλάβεις τίποτα.Σήμερα ,4 χρονια μετά,συνεχίζει αγωγή με αντικαταθληπτικά και ευτυχώς πάει μια χαρά .Μόλις νιώσει καλύτερα κάνει πάλι τα δικά του κ προσπαθεί να σταματήσει τη θεραπεία αλλά αμέσως ξανακυλά και πλεον ξέρει ...το δρόμο!!!Σίγουρα όλα τα περιστατικά δεν είναι ιδια αλλά δεν θα ήταν κακό να το συζητήσεις με κάποιον γιατρό,παθολόγο ίσως ,που να γνωρίζει το ιστορικό του και να έχει φυσικά αποκλείσει οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση.Δεν είναι εύκολη υπόθεση να πεις σε κάποιον πάμε στον ψυχίατρο αλλά αυτοί έχουν τον τρόπο τους να αποδεικνύουν στους ασθενείς τους ότι υπάρχουν κ οι ψυχικές ασθένειες οι οποίες μάλιστα αρκετές φορές είναι χειρότερες απ τις σωματικές.Αυτή είναι, κατά κάποιο τρόπο, η δική μου περιπέτεια και ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο.Καμιά φορά δυσκολευόμαστε να δούμε αυτό που είναι μπροστά μας και χρειάζετε να μας το επισημάνει κάποιος άλλος.Δες λοιπον μήπως μπορείς να βρείς άκρη έτσι αλλά ΠΑΝΤΑ μετα απο συνεννόηση με γιατρό!!!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: