• ΔΙΑΚΟΠΗ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗΣ AVONEX ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #75384  από manakan
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 9:36 am
Καλημέρα σε όλους!!
Είμαι καινούργιος στην παρέα σας και θα ήθελα την συμβουλή και την γνώμη σας!!
Το ίστορικό μου έχει ώς εξής. Πριν από σχεδόν δύο χρόνια ξλύπνησα με μια ελαφριά ζάλη η οποία δεν υποχωρούσε.Μετά από ένα σύνολο γιατρών που πήγα κατέληξα στον νευρολόγο που με έστειλε στο νοσοκομείο όπου έκανα τις κλασικές εξετάσεις και την παραγγέντηση.

Δεν βρέθηκε τίποτα απο τις εξετάσεις. Φυσικά έκανα και κορτιζόνη. Στην μαγνητική φαινόταν μια ενεργή εστία μόνον. Περιμένα ένα χρόνο για επανέλεγχο.Και η μαγνητική μετά τον χρόνο
εδειξε αλλές 3 εστίες ανενεργές. Ο γιατρός αποφάσισε να δώσει avonex. To έκανα για 7 μήνες
και ξανα έκανα μαγνητική. Συμπτώματα δεν είχα αλλά η μαγνητική εδειξέ ενεργή εστία.Μου είπε να το διακόψω και να ξεκινήσω tisabry...

Θέλω την γνώμη σας και αν έχετε κανέναν καλύτερο γιατρό να μου προτείνετε για δεύτερη γνώμη....Δεν θέλω επουδενεί να ξεκινήσω φάρμακα που είναι πολύ επικίνδυνα για τον οργανισμό ....Δεν ειναί πολύ νωρίς να αποκλείσω την ιντερφερόνη??

Καλή μέρα σε όλους!!
Θα εκτιμήσω πολύ την γνώμη σας!!
 #75388  από manakan
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 9:47 am
ΚΑλημέρα ξανά!!

Διαβάζω στο forum αλλά είναι παρα πολλές οι πληροφορίες και δεν μπορώ να βγάλω ακρή..
Θελω να βρω και έναν αξιόπιστο γιατρό και δεν ξέρω που να ψάξω....

Γι αυτό θέλω μια βοήθεια....γενικότερα....Μια καθοδήγηση...Έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα για το tisabry, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να διακόψω τόσο σύντομα το avonex...

Θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα προσπαθήσω να βρω και άλλες πληροφορίες!!
 #75390  από κατερινα 55
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 11:08 am
Καλημέρα και καλώς ήρθες!!!!
Γνώμη μου :ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ έχουν πολύ καλά Νευρολογικά τμήματα.
Κλείνεις ραντεβού και αρχίζεις το ψάξιμο :greetings-waveyellow:
 #75391  από manakan
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 11:12 am
Καλημέρα Κατερίνα και από εμένα!!

Ξέρεις καποιόν συγκεκριμένο...Μπορείς να μου προτείνεις μέσω του forum...
Επιτρέπεται???

Αν ξέρετε κάποιον συγκεκριμένο ακόμη και ιδιώτη πείτε μου..
Και πάλι ευχαριστώ!!
 #75393  από κατερινα 55
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 11:33 am
Ξέρεις είναι εύκολο να προτείνουμε κάποιον συγκεκριμένο!Όμως ,όπως καταλαβαίνεις και πολύ μεγάλη ευθύνη.
Πιστεύω οτι οι ιατροί που απαρτίζουν τα συγκεκριμένα τμήματα είναι καλοί.
 #75394  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 12:11 pm
Manakan καλημέρα, είσαι πολύ φρέσκος στην νόσο, αλλά είδη άρχισες να βιώνεις την αμφιβολία και αγωνία τι να επιλέξω με ασφάλεια;;;
Η απάντηση που ζητάς είναι πολύ δύσκολη και δεν απαντιέται δηλαδή.

Θα σου εξηγήσω λίγο το σκεπτικό του νευρολόγου σου.Από τη στιγμή που κάνεις μια θεραπεία στην περίπτωσή σου Avonex για 7 μήνες, θα περίμενε ο γιατρός σου να μην εξελίσσεται η νόσος.Δηλαδή να μην εμφανίζονται στη μαγνητική σου νέες εστίες.Ο γιατρός σου λοιπόν κρίνει ότι η Avonex δε σε καλύπτει, δηλαδή δε σε προστατεύει από την στιγμή που αλλάζει η νόσος απεικονιστικά(στις μαγνητικές).Απ' ότι καταλαβαίνω όμως κλινικά(στο σώμα) δεν το 'χεις πάρει χαμπάρι, γι αυτό και απορείς.

Τα παιδιά σε προτρέπουν να διαβάσεις τις εμπειρίες των ασθενών του forum, επειδή υπάρχει ποικιλία πληροφοριών και προσεγγίσεων.Με το πάσο σου.Μην αγχώνεσαι.

Η επιλογή νευρολόγου είναι μεγάλη ιστορία.Υπάρχουν νευρολόγοι που νοιάζονται για το "υποκείμενο", δηλαδή τον ασθενή (δεν έχω συναντήσει ακόμα έναν τέτοιο) και νευρολόγοι που θα σε αντιμετωπίσουν ως "αντικείμενο" πρωτοκόλλου.Υπάρχουν και οι νευρολόγοι εντεταλμένοι φαρμακευτικών.Απ' όλα έχει η κοινότητά τους.
Έπειτα οι νευρολόγοι μας αντιμετωπίζουν με μπακαλίστικο τρόπο, δε σου πάει αυτό, για πάρε εκείνο, ούτε εκείνο, πάρε τ' άλλο τότε και βλέπουμε......Υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Το καταλαβαίνω ότι σε αγχώνω και σε μπερδεύω αλλά έτσι είναι η σκπ.
Έπειτα από 15 χρόνια κατάλαβα ότι η τύχη και η γνώση παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας.Ενώ δεν πιστεύω στα μεταφυσικά εντούτοις ισχύει.

ΥΓ έχω την εντύπωση ότι το Γεννηματάς αγαπά πολύ το Tysabri!!!
 #75395  από Μιμικαμ
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 12:57 pm
Δεν εχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα της Κωνσταντίνας......και με ολες τις προηγούμενες απαντήσεις των παιδιών.....

Αυτό που θα σου έλεγα μήν αγχώνεσαι επειδή οι μαγνητικές σου έδειξαν νέες εστίες....τις περισσότερες φορές τ'αποτελέσματα των μαγνητικών δεν συμπίπτουν με την εν γένει κλινική εικόνα του ασθενούς.....κι εφόσον αισθάνεσαι καλά.....με την ησυχία σου και χωρίς αγχος, διάβασε ενημερώσου, επισκέψου και κάποιον αλλο νευρολόγο διασταύρωσε πληροφορίες και εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή..... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #75398  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 1:36 pm
:greetings-waveyellow: Συμφωνω , απολυτα , με τα κοριτσια !!!! Εκοψα την αβονεξ, στους 14 μηνες ! Αυτο εγινε, πριν 12 χρονια ! Μαλλον, τοτε, ημουν ενα ειδος....πειραματοζωου !!!! Αργοτερα, αποδειχτηκε οτι , η αβονεξ , δεν με ειχε προστατεψει πολυ ! Εστια στον αυχενα ! Πριν 10 χρονια , αρχισα ρεμπιφ, ιντερφερονη κι αυτη ! Με καλυψε για 5 χρονια ! Μετα .....τιποτα !....Την εκοψα...πηρα αλλη ινερφερονη κοκ........!!!!!!!!!! Λοιπον, για να μην πολυλογω ! Ενα σου λεω ! ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ !!!! Για ολα !!!!!!!!!! Σου ευχομαι τα καλυτερα !!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #75408  από manakan
 Κυρ Ιούλ 22, 2012 4:25 pm
Καταρχιν σας ευχαριστω για το ενδιαφερον!!!
Το θεμα μου γενικα ειναι οτι ψαχνω εναν γιατρο για
Μια δευτερη γνωμη για να ειμαι σιγουρος για την
Ακριβεια οσο γινεται πιο σιγουρος οτι θα ενδιαφερρθει
Για μενα οπως πολυ σωστα τα λεει η κωνσταντινα!!
Και παλι ευχαριστω!!