• Tegretol ή Neurontin

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #75040  από Μαρία
 Παρ Ιούλ 13, 2012 11:29 pm
Καλησπέρα σας!!!

προσπαθώ να βγω απο ένα δίλημμα και άκρη δε βρίσκω. Γι αυτό ζητώ τη βοήθεια σας.
Για ένα λόγο που δεν ξέρω παθαίνω σχεδόν πάντα τις παρενέργειες των φαρμάκων δεν ξέρω αν σχετίζεται με τη σκπ πάντως μου έχει γίνει πλέον εφιάλτης όταν μου λένε ότι πρέπει να πάρω ένα φάρμακα.
Και επειδή με ξαναθυμήθηκε η νευραλγία τριδύμου πρέπει κάπως να την αντιμετωπίσω. Την πρώτη φορά πήρα Tegretol σε πολύ μικρές δόσεις (γι αυτο ίσως άργησε μήνες να δράσει) αλλα με τρομερές παρενέργειες. Είχα πάρει και πριν λίγο καιρό Lyrica 25mg για άλλο λόγο το οποίο με τσάκισε επίσης.
Τώρα η νευρολόγος μου πρότεινε για τη νευραλγία το Neurotin ένα των 300mg, το οποίο όμως είναι σε κάψουλα και δεν μπορώ να το κόψω σε μικρότερη δόση για να ελαχιστοποιήσω τις παρενέργειες.
Έχει δοκιμάσει κανείς ένα ή και τα δύο χάπια και να με διαφωτίσει σχετιά με τις παρενέργειες αλλα και με την αποτελεσματικότητα μπας και καταφέρω να πάρω μια απόφαση γιατι ο πόνος μ έχει τρελάνει!!!!!!
 #75043  από Ιωάννα
 Παρ Ιούλ 13, 2012 11:40 pm
Το neurontin το πήρα πριν 2 μήνες για 1,5 μήνα και σύνδρομο ανήσυχων άκρων.Βοήθησε στους πόνους που είχα λόγω αυχενικού αλλά κατα τ άλλα όχι σπουδαία πράγματα .Έπερνα 2 την ημέρα και μου ρήμαξε το στομάχι.Μετά ήρθαν και οι ίλιγγοι λόγω στομάχου κ έδεσε η κομπόστα.Από άλλα άτομα με νευροπαθητικούς πόνους έχω ακούσει καλά λόγια χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες.Πάντως με τα παυσίπονα περνούσα καλύτερα!!
 #75057  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 14, 2012 9:05 am
Μαρία έγραψε:Καλησπέρα σας!!!

προσπαθώ να βγω απο ένα δίλημμα και άκρη δε βρίσκω. Γι αυτό ζητώ τη βοήθεια σας.
Για ένα λόγο που δεν ξέρω παθαίνω σχεδόν πάντα τις παρενέργειες των φαρμάκων δεν ξέρω αν σχετίζεται με τη σκπ πάντως μου έχει γίνει πλέον εφιάλτης όταν μου λένε ότι πρέπει να πάρω ένα φάρμακα.
Και επειδή με ξαναθυμήθηκε η νευραλγία τριδύμου πρέπει κάπως να την αντιμετωπίσω. Την πρώτη φορά πήρα Tegretol σε πολύ μικρές δόσεις (γι αυτο ίσως άργησε μήνες να δράσει) αλλα με τρομερές παρενέργειες. Είχα πάρει και πριν λίγο καιρό Lyrica 25mg για άλλο λόγο το οποίο με τσάκισε επίσης.
Τώρα η νευρολόγος μου πρότεινε για τη νευραλγία το Neurotin ένα των 300mg, το οποίο όμως είναι σε κάψουλα και δεν μπορώ να το κόψω σε μικρότερη δόση για να ελαχιστοποιήσω τις παρενέργειες.
Έχει δοκιμάσει κανείς ένα ή και τα δύο χάπια και να με διαφωτίσει σχετιά με τις παρενέργειες αλλα και με την αποτελεσματικότητα μπας και καταφέρω να πάρω μια απόφαση γιατι ο πόνος μ έχει τρελάνει!!!!!!
Καλημερα Μαρια !!!! Σε καταλαβαινω απολυτα, αφου κι εγω βασανιζομαι απο το τριδυμο !!!! Εχω βιωσει φοβερες παρενεργειες, απ'ολα τα αντιεπιληπτικα και αντικαταθλιπτικα !!! Η πιο ''ελαφρια'' ηταν η αυξηση του βαρους μου !!!!! 20 κιλα, επιπλεον !!!!!!!Μετα απο χρονια χρησης ολων αυτων των φαρμακων, και αφου ΔΕΝ εκαναν τιποτα, τα εκοψα !!!!!! Εχω δοκιμασει θεραπειες σε ιατρειο πονου,χωρις αποτελεσμα, και βελονισμο , που βοηθαει αλλα...κοστιζει !!!!!! Υποφερω, εδω και 9.5 χρονια ! Μολις πριν ενα χρονο, στο ''Γ.Γεννηματας'' μου ειπαν, καθε φορα που ξεκινα νεος ''γυρος'' κρισεων, να πηγαινω για ενα τριημερο ενδοφλεβιας κορτιζονης ! Το εκανα, περυσι !!! Δεν μπορω να πω οτι βοηθησε !!!΄''Κουκουλωσε'' το προβλημα για λιγες μερες , μονο !!! Μετα , παλι τα ιδια !!!! Εχω καταλαβει, οτι αυτος ο ...δαιμονας...για βδομαδες ή μηνες, κανει τη βολτα του ....φευγει και ...ξαναγυριζει...ακομα πιο αγριος !!!!!! Στα μεσοδιαστηματα, ειναι ''εκει'' και παραμονευει !!!!!! Εδω και ενα χρονο, περιπου , εχω ΜΟΝΙΜΗ ενοχληση !!!! Οχι τοσο εντονο πονο, οπως στις κρισεις, αλλα ΠΟΛΥ βασανιστικο !!!! Εχω , ακομα, και πονο -μουδιασμα σε ουρανισκο και γλωσσα κλπ...κλπ......!!!!!! Ομως, ο καθε ασθενης, ειναι ξεχωριστη περιπτωση , γι αυτο , καλο θα ειναι , να συζητησεις με τον νευρολογο, τι μπορει να σε βοηθησει αποτελεσματικα !!!!!!!Ακομα, οι επιστημονες, θα πρεπει να δουν αν υπαρχει εστια πανω στο τριδυμο νευρο σου ή αν , αυτο , περναει απο καποια εστια του εγκεφαλου σου !!!!!Ή , μηπως, η νευραλγια οφειλεται σε αλλο λογο, ασχετο με τη σκπ, πιεση στις αρτηριες...προβλημα στα οστα κλπ !!!!!Με λιγα λογια, να το ψαξουν !!!! Να ενδιαφερθουν !!!!!!!!Εμενα, προσωπικα, με ειχαν ''γραμμενη'' επι χρονια, οσο κι αν τους εξηγουσα , ποσο υποφερω !!!!!!!!Εχω σκοπο, να τους ''στριμωξω'' περισσοτερο, γιατι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!!Σου ευχομαι, να απαλλαγεις ΓΡΗΓΟΡΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ !!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #75133  από Μαρία
 Κυρ Ιούλ 15, 2012 9:48 pm
Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.
Ωστόσο δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι να κάνω.
Ίσως γιατί προσπαθώ να βρώ μόνη μου την άκρη γιατί οι περισσότεροι γιατροί κοιτάνε να σου δώσουν ένα φάρμακο για να σε ξεπετάξουν χωρίς να σε βλέπουν σαν ξεχωριστή περίπτωση.
Τις επιπτώσεις όμως τις λουζόμαστε εμείς...........
Όποιος πάντως έχει να μου πει κάτι παραπάνω για τα συγκεκριμένα φάρμακα θα με βοηθούσε!