• Θεραπεία με διακοπές ή συνεχόμενη?

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #4094  από sia_thessal
 Παρ Μάιος 15, 2009 11:33 pm
Θα ήθελα να ζητήσω την άποψη σας σχετικά με την θεραπεία που ακολουθείται. Ακόμη δεν ξεκίνησα θεραπεία εδώ και 1,5 χρόνο που μου παρουσιάστηκε η ΣΚΠ όμως τώρα μετά απο την νέα μαγνητική που έκανα παρουσιάστηκε μεγένθυση σε εστίες της δεξιάς παρεγκεφαλίδας νομίζω γιατί δεν το βλέπω τώρα, και ο γιατρός μου σύστησε να ξεκινήσω avonex αν και δεν είχα καμία ώση και η κλινική μου εικόνα είναι πολύ καλή, αν εξαιρέσω την κόπωση που αισθάνομαι μερικές φορές. Αυτό που με έκανε να επισκεφτώ και άλλον νευρολόγο είναι ότι μου είπε πως θα την κάνω συνέχεια αυτήν την ενέσα εκτός αν δεν με πιάσει και αλλάξω θεραπεία. Ο άλλος νευρολόγος μου είπε ότι ποτέ δεν δίνουμε θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί αν η κλινική εικόνα του ασθενή είναι καλή δεν τον φορτώνουμε με φάρμακα. Προβληματίστηκα πολύ δεν ξέρω ποιανού αγωγή να ακολουθήσω, του γιατρού που με είπε πως θα κάνω για μια ζωή την ενέσα ή του γιατρού που μου είπε ότι θα κάνω για ένα εξάμηνο και μετά θα δούμε αφού κάνω και νέα μαγνητική. Εσείς τι κάνετε?
Πέστε μου σας παρακαλώ τι κάνετε εσείς θα με βοηθούσε πολύ για να πάρω μια απόφαση.
 #4095  από Lena
 Παρ Μάιος 15, 2009 11:51 pm
Οσια γιατι δεν πασ και σε τριτο? Εγω ειμαι λιγο ασχετη γιατι νεα και γω ειμαι και πραγματικα συντομα που κανω το δευτερο θα εχω και γω αυτο τον προβληματισμο. Μια ωση μονο ειχεσ? τι ηταν? οπτικη νευριτιδα?
Περιμενε τα παιδια να σ απαντησουν στο πιο πανω θεμα.Τωρα θα κοιμουνται. Πανε για υπνο νωρις......
 #4096  από litsa
 Σάβ Μάιος 16, 2009 12:08 am
από ότι ξέρω έως τώρα από το ψάξιμο που έχω κάνει, το συμπέρασμα είναι: ξεκινάμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τη θεραπεία - οποια μας δώσει ο γιατρός- για να έχουμε κάποια κάλυψη.
Δεν την σταματάμε εκτός αν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Π.χ δεν το ανέχεται ο οργανισμός, δεν μας ταιριάζει κτλ.
Δεν το σταματάμε επειδή έχουμε καλή κλινική εικόνα ή οι μαγνητικές είναι στάσιμες -παρόμοιες με τις προηγούμενες..

Θα απαντήσουν και άλλοι, οπότε θα καταλάβεις περισσότερα..

Πάντως μην φοβάσαι, δεν είναι και το πιο τραγικό η θεραπεία... σε λίγο θα βγάλουν και χάπια..
 #4100  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Μάιος 16, 2009 12:50 am
Εχει δίκιο η Λίτσα.
Εμένα μου έδιναν τη rebif χωρίς διαλλείμματα επί 5ετίας. Αλλά αυτό έως πριν 2 χρόνια. Δεν ξέρω αν -στο μεταξύ- έχει αλλάξει η πρακτική.
 #4106  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Σάβ Μάιος 16, 2009 8:52 am
Εχουν δίκιο και οι δύο προηγούμενες . Από την μικρή ΄πείρα που έχω σου λέω μην σταματήσεις και πήγαινε και σε άλλον γιατρό . Με την υγεία σου μην παίζεις.
 #4110  από αλεξανδρος1
 Σάβ Μάιος 16, 2009 11:28 am
Την θεραπεία την κάνεις συνεχόμενα για να είσαι καλύμενη και δεν κάνεις διακοπή επειδή η μαγνητική είναι ίδια με την προηγούμενη. Στην θέση σου θα πήγαινα και σε τρίτο γιατρό.
 #4111  από Lena
 Σάβ Μάιος 16, 2009 12:56 pm
ALEXANDRE ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ SAN ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ? ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΧΑ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 4 ΗΜΕΡΟ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ? ΙΣΩΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ? ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
 #4112  από michaelz21789
 Σάβ Μάιος 16, 2009 1:15 pm
Γεια σου Οσια. Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις νεο φαρμακο εφοσον υπαρχει εξελιξη στην μαγνητικη σου. Και εγω οταν ξεκινησα avonex ημουν ακομα σε αθλητικη ομαδα, δεν χρειαζεται να περιμενεις να γινεις χειροτερα η να εχεις υποτροπη για να ξεκινησεις. Η προληψη ειναι το ποιο σημαντικο κομματι της νοσου πιστευω και αν προσεξεις απο τωρα δεν θα εχεις προβλημα αργοτερα. Ελπιζω οτι επιλεξεις να σου παει καλα. :D
 #4114  από Maria77
 Σάβ Μάιος 16, 2009 3:06 pm
Tha symfwnhsw me tous prohgoumenous. H therapeia den prepei na diakoptetai, ektos kai ean yparxei logos h' sou prokalei kapoies parenergies. Auto to ksekinaw thn therapeia gia ena diasthma kai meta vlepoume (!) mou to eixe anaferei kai emena enas giatros ton opoion telika den empisteutika stis arxes :evil: :twisted: To swsto einai h therapeia na einai synexomenh asxetws ean den exeis kapoia symptwmata.
Kalh dynamh kai aisiodoksia, ola na pane kala!