• ΚΕ.Π.Α. ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΑΘΗΝΑ)

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #72728  από panos59
 Παρ Ιουν 01, 2012 10:53 am
Κατέθεσε μήπως κανείς-σας στην Πειραιώς αυτές τις μέρες
Αίτηση (επαν)Εξέτασης και (επανα)Καθορισμού Βαθμού Αναπηρίας ???
Σε πόσον καιρό σας είπαν ότι θα περάσετε Επιτροπή Γιατρών ?????

Κατέθεσα σήμερα σχετική Αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. Γλυφάδας (Αθηνών)
Μας είπαν ότι σε εξι (6) περίπου μήνες θα ειδοποιηθούμε με συστημένη επιστολή για το πότε περνάω ....

τι με συμβουλεύετε ???

αν πάω ΚΕ.Π.Α. Πειραιώς θα είναι συντομότερα?????

Ευχαριστώ όσες/όσους απαντήσουν!!!!!!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Παρ Ιουν 08, 2012 9:02 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #72739  από Π.Μ79
 Παρ Ιουν 01, 2012 12:41 pm
Ναι Πάνο, στο ΚΕΠΑ στην Πειραιώς αν είναι ειδικά για παράταση/συνέχιση σύνταξης, σε ειδοποιούν πολύ σύντομα.
 #72750  από Γιάννης
 Παρ Ιουν 01, 2012 5:48 pm
Πήγα σήμερα να περάσω επιτροπή (όχι στην Πειραιώς) και μετά από αναμονή μιάμισης ώρας μας ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται για την επόμενη Πέμπτη. Όμορφααααααα
 #72782  από Κώστας
 Σάβ Ιουν 02, 2012 12:01 am
Παιδιά, αν το επίδομα σου λήγει σε ένα χρόνο, και εσύ κάνεις αίτηση να περάσεις ΚΕΠΑ τώρα και κατά συγκυρία περάσεις άμεσα, η απόφαση που θα πάρεις θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από κάποιους μήνες για την παράταση του επιδόματος όταν χρειαστεί;
Το ρωτώ για να προβλέψω και να κάνω αίτηση από τώρα που υπάρχει μπροστά μου ένας χρόνος ακόμη μέχρι να λήξει το επίδομα μου.
 #72788  από Π.Μ79
 Σάβ Ιουν 02, 2012 3:52 am
Κώστα εγώ όταν πέρασα 18 Απριλίου, τους το είπα και μου συμπλήρωσαν την αίτηση, προσθέτοντας και παράταση επιδόματος.

Πάντως, απ'ότι μου είπαν στο ΚΕΠΑ, η μοναδική τους υποχρέωση, είναι να σου δώσουν ποσοστό αναπηρίας.
Από κει και πέρα, παίρνεις την απόφαση, την πας στο ΙΚΑ σου, κάνεις αίτηση για παράταση και περιμένεις κανά μήνα για την απάντηση.
Πάντως, δε χρειάζεται να ξαναπεράσεις επιτροπή.
 #72796  από Μιμικαμ
 Σάβ Ιουν 02, 2012 10:30 am
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά Πάρη, την απάντησή σου στην ερώτηση του Κώστα, νομίζω οτι ρωτάει, αν είναι προτιμότερο να κάνει απο τώρα την αίτηση επανεξέτασης παράτασης επιδόματος, αν και έχει χρονικό ορίζοντα υποβολής ενος χρόνου ακόμα.....ρωτώ γιατί κι εγώ σε μια παρόμοια θέση βρίσκομαι..... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:

Τί έγινε, εσυ πήρες τ'αποτελέσματα της επιτροπής????? :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #72808  από Π.Μ79
 Σάβ Ιουν 02, 2012 1:20 pm
Μιμίκα, η απόφαση, αν είναι θετική, μετράει για 2 ή 3 χρόνια.

Αν δηλαδή εγκριθεί ο Κώστας, 2 μήνες πριν λήξει το επίδομά του, πάει στο ΙΚΑ, κάνει αίτηση παράτασης επιδόματος με την απόφαση του ΚΕΠΑ και συνεχίζεται κανονικά.
 #72819  από LL--MM
 Σάβ Ιουν 02, 2012 3:41 pm
Kανονικά, δε σου επιτρέπουν να πας πριν μια ορισμένη ημερομηνία, τουλάχιστον κατά το παλιό σύστημα, διότι εμένα το πρώτο κατατέθηκε τέλη μαρτη του 2008, αλλά το 2010 δε μου έδιναν ραντεβού για αρχές Μάρτη. Τελικά, πέρασα τον ιούνιο του 10. Έτσι ή αλλιώς, ΑΝ εγκριθεί και πάλι, δε σημαίνει ότι θα συνεχίσεις να τα παίρνεις μόνο και μόνο επειδή κατέθεσες αίτηση. ΑΝ η παροχή εγκριθεί, θα πάει πληροφορία στο ταμείο σου, το οποίο είναι αυτό που έκανε την αίτηση τότε, τουλάχιστον, και ξανάρχισε να καταβάλλει κάθε μήνα, συν, αναδρομικά, τα όσα δεν καταβλήθηκαν την περίοδο μεταξύ τέλους του προηγούμενου επιδόματος και της καινούριας απόφασης... Ιστορίες για αγρίους...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #72821  από Κώστας
 Σάβ Ιουν 02, 2012 3:55 pm
Για να μην μακρυγορούμε άσκοπα, τη Δευτέρα θα προσπαθήσω να καταθέσω αίιτηση για εξέταση ΚΕΠΑ με αίτημα την παράταση χορήγησης του επιδόματος και θα δω τι θα μου πουν.