• ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #71094  από Aposperitis
 Παρ Μάιος 04, 2012 10:38 am
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους...
Θα ήθελα τη βοήθεια σε όποιον γνωρίζει το τι σημαίνει ( Ελαφρά Αιμολυμένος Ορός) όπως αναφέρεται στα αποτελέματα των εξετάσεων μου.

Ευχαριστώ.

Ανέβασα και τη συγκεκριμένη εκτύπωση για να βοηθήσω.
Συνημμένα
Οι εξετάσεις
Οι εξετάσεις
Exetaseis0001.jpg (292.01 KiB) Προβλήθηκε 30009 φορές
 #71097  από κατερινα 55
 Παρ Μάιος 04, 2012 11:54 am
Καλημέρα και από εμένα.Το έχω περάσει κι εγώ.Η εξήγηση του όρου αιμολυμένος ορός είναι ότι ο ορός αίματος είχε κάποια σταγόνα αίματος όπως μου είπαν μικροβιολόγος και παθολόγος.Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. :greetings-waveyellow:
 #71099  από Sophia
 Παρ Μάιος 04, 2012 12:05 pm
Εγινε με λάποια μικρή δυσκολία η αιμοληψία σου;Εχεις λεπτές φλέβες;Εσπασαν κάποια ερυθρά αιμοσφαίρια στο δείγμα που σου πήραν και ορός απο κίτρινος έγινε ροζ.Είναι άνα πολύ συχνό φαινόμενο ανευ ανευ ανευ σημασίας.
 #71109  από elpida
 Παρ Μάιος 04, 2012 3:03 pm
Aposperiti, για τσέκαρε κάτι που βρήκα για τη γαλακτική δευδρογονάση.
http://www.labtestsonline.gr/tests/LDH.html
Έκανα και εγώ πρόσφατα εξετάσεις και ο γιατρός μου, μου πρόσθεσε για πρώτη φορά και αυτή την εξέταση.
 #71155  από Aposperitis
 Σάβ Μάιος 05, 2012 6:30 pm
Mitsos83: Ποτέ δεν έχω πάρει
κατερινα 55: Μακάρι
Sophia:Δεν νομίζω γενικά απο όσα μου λένε έχω "εύκολες" φλέβες... Τι να πω...
elpida: Σε ευχαριστώ, ενδιαφέρον...

Σας ευχαριστώ πολύ, λογικά δεν είναι κάτι... Να είστε καλά...!!!!
 #71162  από elina
 Σάβ Μάιος 05, 2012 8:09 pm
Ρώτησα τον αδερφό μου που είναι μικροβιολόγος και μου είπε πως ο αιμολυμένος ορός σημαίνει πως είτε στην αιμοληψία είτε στη φυγοκέντρηση του αίματος κάτι έγινε και έμειναν κάποια ερυθρά στον ορό και από διαφανής που θα έπρεπε να είναι, είναι (μάλλον) ροζ, γι'αυτό και λέει "ελαφρά" αιμολυμένος ορός. Αυτό έχει ως συνέπεια να είναι ανεβασμένες και οι τιμές που σου έχουν σημειώσει με αστερίσκο. Είναι στην κρίση του γιατρού που σε παρέπεμψε να κάνεις τις εξετάσεις, είτε να ζητήσει επανεξέταση, είτε (αφού τις συγκρίνει με τη γενική αίματός σου και δη με τον αιματοκρίτη σου) να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αυξημένες τιμές είναι από τον αιμολυμένο ορό και όχι από κάτι άλλο.

Συμπέρασμα 1ο: το αιμολυμένος ορός δεν αφορά εσένα, δεν σημαίνει ότι έχεις κάτι (απόλυτα σίγουρο αυτό).
Συμπέρασμα 2ο: ρωτάς τον γιατρό σου γενικά για τις εξετάσεις αίματός σου και τι γνώμη έχει εκείνος. Ξέρει να σου απαντήσει, γιατί έχει συνολική εικόνα.