• Κι εγώ νέο μέλος!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #70821  από Debbie_Downer
 Παρ Απρ 27, 2012 9:47 pm
Γειά σας, χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτό το φόρουμ και θα μπορώ να συζητάω κάποια θέματα που με απασχολούν με άτομα που θα με καταλάβουν. Εγώ πέρασα μια οπτική νευρίτιδα πριν δύο χρόνια, όπου είχα χάσει εντελώς την όραση μου από το αριστερό μάτι και αποκαταστάθηκε μόνο κατά 50%. Μετά από πολλές μαγνητικές (που δεν έδειξαν όμως καθόλου εστίες) και άλλες εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχω απομυελίνωση αλλά εκτός από την κορτιζόνη που πήρα για μικρό διάστημα δε μου έδωσαν άλλη φαρμακευτική αγωγή. Κανείς δε μου είπε ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας. Απλώς μου συνέστησαν επανεξέταση μία φορά το χρόνο.Και ρωτάω; Έχω τελικά; Δεν το θεωρώ ταμπού και έχω συμβιβαστεί απόλυτα με την ιδέα ότι δεν θα είμαι πια όπως ήμουνα πριν δέκα χρόνια, θέλω όμως να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ απομυελίνωσης και σκλήρυνσης.
Σας ευχαριστώ και ελπίζω να τα λέμε...
 #70822  από kate2002
 Παρ Απρ 27, 2012 10:24 pm
γεια σου Debbie_Downer :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
να εισαι και να μεινεις καλα!!!
 #70823  από kath
 Παρ Απρ 27, 2012 10:27 pm
Καλησπερα Debbie κ καλως ηρθες.

Στη δικη μου περιπτωση η οπτικη νευριτιδα ηταν η 2η ωση το 2005 με πρωτη το 2001.
Δεν επαιρνα τιποτα περα απο την κορτιζονη στις ωσεις.Τελικα μου εδωσαν φαρμακο το 2009 επειτα απο επομενη ωση.
Απο ο,τι εχω καταλαβει τη λενε απομυελινωση μεχρι να σιγουρευτουν,αν σιγουρευτουν, οτι ειναι σκπ.Γιατι δεν ειναι απαραιτητο οτι ετσι θα ειναι.Σε πολλους εχει τυχει ενα θεμα μια φορα κ μετα δεν τους ξαναπειραζει.
Γνωμη μου ξεχασε το οσο μπορεις κ προπαντων μην αγχωνεσαι (εγω ειχα μονιμα αγχος κ ειναι μεγα λαθος)η κουραζεσαι χωρις λογο,για να μην πυροδοτησεις κατι αν εχεις την προδιαθεση.Ακολουθησε κ μια ισορροποιημενη διατροφη κ ολα θα πανε καλα.
Σου ευχομαι τα καλυτερα :greetings-waveyellow:
 #70825  από Dimitris-56
 Παρ Απρ 27, 2012 10:33 pm
Καλώς μας βρήκες και μην βάζεις κάτω όλα θα πηγαίνουν καλύτερα !!!!
 #70827  από sophie
 Παρ Απρ 27, 2012 11:01 pm
Γεια σου Debbie!
Το ότι πέρασες μια οπτική νευρίτιδα δεν σημαίνει πως έχεις ΣΚΠ. Απομυελινωτικές νόσοι είναι όσες σχετίζονται με την σταδιακή καταστροφή μιας ουσίας, της μυελίνης, που περιβάλει τους νευρώνες. Και η ΣΚΠ και η οπτική νευρίτιδα όπως και μερικές άλλες ασθένειες κατατάσσονται σε αυτή την κατηγορία.
Στην περίπτωση της οπτικής νευρίτιδας η καταστροφή της μυελίνης περιορίζεται στους νευρώνες των ματιών. Στην ΣΚΠ η καταστροφή της γίνεται σε όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα (δεν περιορίζεται πουθενά).
Για να έχει κάποιος ΣΚΠ πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Πάντως μια οπτική νευρίτιδα πριν 2 χρόνια χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα όλο αυτό το διάστημα δεν σε κατατάσσει στους πάσχοντες με ΣΚΠ. Οι πιθανότητες του να το πάθεις όμως έχουν αυξηθεί λόγο της νευρίτιδας, μιας και θεωρείται ένα από τα συμπτώματα της ΣΚΠ, όμως δεν είναι εξ ολοκλήρου σύμπτωμά της. Δηλαδή μπορεί απλά να τύχει να περάσει κάποιος οπτική νευρίτιδα και να μην ξαναεμφανιστεί ποτέ και τίποτα άλλο που να είναι ύποπτο για ΣΚΠ.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Κάνε τις εξετάσεις σου μια φορά το χρόνο όπως σου συνέστησαν (και καλά έκαναν) και απλά το μόνο που έχεις να κάνεις από δω και πέρα είναι να είσαι λιγάκι πιο προσεκτική με την διατροφή σου, γυμναστική, ξεκούραση, όχι άγχος και προσοχή τώρα το καλοκαίρι όχι υπερβολική έκθεση στον ήλιο (ευθύνεται για αρκετές περιπτώσεις ΣΚΠ!).
Εύχομαι πάντα να’σαι καλά! Προσπέρνα τις άσχημες στιγμές και συνέχισε κανονικά την ζωή σου και όλα θα πάνε καλα! :-D
 #70828  από Debbie_Downer
 Παρ Απρ 27, 2012 11:10 pm
Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή! Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ άγχος και κουράζομαι πολύ εύκολα και αυτό με κάνει να τρομάζω λίγο ότι θα χειροτερεύει η κατάσταση μου. Έχω καταλάβει όμως ότι η καλή ψυχολογία μας είναι το βασικότερο και προσπαθώ να είμαι πάντα θετική απέναντι σε όλα.
:text-thankyouyellow:
 #70830  από billios
 Παρ Απρ 27, 2012 11:37 pm
Γεια σου δεβορα! χαλαραααα λεμε,ειναι νωρις ακομα.Προσπαθησε να βοηθησεις τον εαυτο σου με καλη διατροφη αρχικα
 #70831  από George Good News
 Παρ Απρ 27, 2012 11:39 pm
Debbie γεια! Θα ηθελα να σε ρωτησω αυτο που παρελειψες στην παρουσιαση... τι ομαδα εισαι?? :greetings-clappingyellow:
 #70832  από sophie
 Παρ Απρ 27, 2012 11:41 pm
Όσο και να λέμε ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε, δεν είναι και τόσο εφικτό κυρίως στην εποχή που ζούμε με τις τόσες υποχρεώσεις και την τόση πίεση που δεχόμαστε καθημερινά. Όμως αν το προσπαθήσεις τουλάχιστον θα καταφέρεις να το μειώσεις και να το ελέγξεις. Μην το έχεις συνέχεια στο μυαλό σου γιατί θα σε φθείρει. Ασχολήσου με αυτά που έχεις να κάνεις και άσε την πιθανή ασθένεια κατά μέρος, γιατί όπως είπα και πριν μπορεί να μην εμφανιστεί τίποτα άλλο ποτέ ξανά. Όσο για την κούραση, άρχισε να γυμνάζεσαι και θα δεις πως θα δυναμώσεις. Μίλησε και με τον γιατρό σου μήπως χρειαστείς να πάρεις βιταμίνες ως βοήθημα. Πρόσεξε και την διατροφή σου και θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα.
Debbie_Downer έγραψε: Έχω καταλάβει όμως ότι η καλή ψυχολογία μας είναι το βασικότερο και προσπαθώ να είμαι πάντα θετική απέναντι σε όλα.
:text-thankyouyellow:
Συνέχισε έτσι! Το' χεις! :-D
 #70835  από Debbie_Downer
 Σάβ Απρ 28, 2012 1:23 am
George Good News έγραψε:Debbie γεια! Θα ηθελα να σε ρωτησω αυτο που παρελειψες στην παρουσιαση... τι ομαδα εισαι?? :greetings-clappingyellow:
Θα σε απογοητεύσω γιατί δεν ασχολούμαι αλλά και παλιότερα που ψιλοπαρακολουθούσα ήμουν Ολυμπιακός... οποτε πάλι σε απογοητεύω :P