• ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #70466  από katerina80
 Πέμ Απρ 19, 2012 6:40 pm
καλησπέρα!!!
να σας πω τη δική μου πρόσφατη εμπειρια. Ξαφνικα είχα έντονο πονοκέφαλο και ελάχιστη θολούρα στο αριστερό μάτι, στις 2/4 ο οφθαλμίατρος (του ΙΚΑ) αφού με εξέτασε με έδιωξε λέγοντάς μου ότι είμαι περδίκι. Αποτέλεσμα? μέσα σε 48 ώρες έχασα εντελώς την όραση μου από το ένα μάτι όχι απλή μείωση. Ημουν σε σοκ. Η μαγνητική βγήκε καθαρή και στο νοσοκομείο που μου χορήγησαν 3000mg κορτιζονη, τώρα παίρνω χάπια και η διάγνωση οπτική θηλίτιδα χωρίς να μπορούν να μου πουν πώς το έπαθα. Χρειάζεται να κάνω και εγκεφαλογράφημα? ξέρει κανεις? μετα από τοσες μέρες σήμερα είδα κάποια βελτίωση. Κάπου διάβασα ότι μπορει να είναι προμήνυμα ΣΚΠ. όλες οι εξετάσεις μου είναι καλές δεν μπορω πραγματικά να καταλάβω πώς εγινε και γιατί.

Ευχαριστώ

Κατερίνα
 #70475  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Απρ 19, 2012 9:57 pm
Κατερινα !!!!! Καλως ηρθες !!!! :text-welcomewave: Ευχομαι να ΜΗΝ εισαι συνασθενης και να μπαινεις στο φορουμ, που και που , για να λες μια ''καλημερα'' !!!!! Φυσικα, δεν μπορω να σου πω αν εχεις σκπ !!! Ουτε και κανενας αλλος απο μας, μπορει !!!! Αυτο που ξερω ειναι οτι , το προβλημα σου ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ !!! Νευρολογος σε εξετασε ????? Ευχομαι να πανε ολα καλα !!! Περαστικα σου !!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #70479  από billios
 Πέμ Απρ 19, 2012 10:18 pm
Κατερινα μου, στακα,στακα και ηρεμησε τις σκεψεις σου γιατι αυτα που σκεφτεσαι και το ψαξιμο που κανεις σε ολα και για ολα ειναι πολλυ επωδυνη διαδικασια,μου θυμιζεις εμενα.
Τι μαγνητικη εκανες? εκανες μονο σε ενα μερος του σωματος μαγνητικη ?
Πες μας τι σου ειπαν να κανεις,σου ειπαν για καποια αλλη εξεταση? Σε εξετασε γιατρος νοσοκομειου και σε ποιο πηγες?
 #70480  από katerina80
 Πέμ Απρ 19, 2012 11:00 pm
γεια σας παιδια και ευχαριστω για το ενδιαφερον.

αφου με καθησυχασε ο οφθαλμιατρος και την επομενη πηγα και σε οπτικο για να με μετρησει εφοσον ημουν ακομα καλα εφυγα για το νησι μου και την επομενη μερα που εφτασα η απωλεια της ορασης ηταν ραγδαια. εφυγα με το επομενο πλοιο αφου εκει δεν εχουμε γιατρους. το λεω αυτο γιατι εχασα τσαμπα σχεδον 2 μερες. μολις ηρθα αθηνα πηγα σε ιδιωτικο νευρολογο. η εξεταση δεν πηγε καλα. ειχα μουδιασματα δεν ισορροπουσα και με εστειλε για μαγνητικη εγκεφαλου και αφου βγηκε καθαρη με εστειλε σε οφθαλμιατρο η οποια με τη σειρα της με εστειλε στο Γεννηματα. Εκει με ειδαν ολοι οι οφθαλμιατροι και μου ειπαν οτι πρεπει να γινει αμεσα εισαγωγη αλλα δεν εφημερευε και με τη σειρα τους και αυτοι με εστειλαν στο Αττικο.
Εκει, λοιπον, και μετα απο ωρες μου εκαναν εισαγωγη, μου πηραν αιμα και μου χορηγησαν επι 3 μερες ενδοφλεβοια κορτιζονη. ειχα ηδη μαζι μου τη μαγνητικη και την επομενη μερα που προσπαθουσα να παρω απαντησεις ενιωθα οτι δεν ασχοληθηκαν αρκετα μαζι μου.
εισαγωγη εκανα Πεμπτη και το αναλυτικο ιστορικο, μου το ζητησαν το Σάββατο. την κυριακη ειχα εντονους πονους σε ολο μου το σωμα. το λεω στο γιατρο την δευτερα και μου λεει να μη φοβαμαι ολα ειναι καλα και οι εξετασεις αιματος που ειχα κανει και μου ειπε για να ηρεμησω οτι δεν εχω τιποτα και με εστειλε να κανω ακτινογραφια θωρακος και παλι αιματος εξειδικευμενες μην τυχον εχω καμια σπανια παθηση στο αιμα που το αποκλειει. τα αποτελεσματα θα τα εχω τη δευτερα.
δεν ξερω παιδια τι να πω... ειμαι 32 χρονων και μεχρι τωρα δεν ειχα καμια επαφη με γιατρους... δεν ηξερα τι επρεπε να κανω... τα ειχα χαμενα...και τωρα δεν ξερω τι να κανω
το μονο ευχαριστο ειναι οτι σημερα βλεπω καλυτερα τα αντικειμενα στο χωρο, οχι χρωματα βεβαια αλλα ειναι μια βελτιωση.
εχω ακουσει πολλα... δεν φοβαμαι για το αν εχω κατι αφου ολα πλεον αντιμετωπιζονται. απλα με τρωει το γιατι

ευχαριστω που με "ακουσατε"

κατερινα
 #70481  από billios
 Πέμ Απρ 19, 2012 11:39 pm
katerina80 έγραψε: απλα με τρωει το γιατι

Aστο,τζαμπα σε τρωει.
Αρα η κορτιζοναρα ξεκινησε να κανει τη δουλεια της,ασχολησου με οτι σε κανει να ξεχνιεσαι εστω και για λιγο οσο μπορεις
 #70487  από Maria77
 Παρ Απρ 20, 2012 9:45 am
Κατερίνα καλή σου μέρα!
Αυτό που περιγράφεις μου θύμησε την δική μου διάγνωση...προς Θεού δεν θέλω να σε αγχώσω γιατί ο γιατρός θα σου πει καλύτερα αν έχεις κάτι και σίγουρα ο νευρολόγος. Και εγώ είχα χάσει την όρασή μου εντελώς απο το ένα μάτι μέσα σε 2 μέρες. Η μαγνητική μου τότε δεν είχε δείξει τίποτα και στον ένα μήνα η όρασή μου αποκαταστάθηκε 100/100!

Θα σε συμβούλευα απο αυτά που έπαθα και εγώ και έμαθα αν δεν σε ικανοποιεί η διάγνωση του νευρολόγου που έχεις πάει, να επισκεφτείς και έναν άλλο νευρολόγο.

Στείλε μου μήνυμα για ότι θες να μάθεις και μην απογοητεύεσαι, θα βρεθεί λύση... ;)
 #70499  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Απρ 20, 2012 11:49 am
katerina80 έγραψε:γεια σας παιδια και ευχαριστω για το ενδιαφερον.

αφου με καθησυχασε ο οφθαλμιατρος και την επομενη πηγα και σε οπτικο για να με μετρησει εφοσον ημουν ακομα καλα εφυγα για το νησι μου και την επομενη μερα που εφτασα η απωλεια της ορασης ηταν ραγδαια. εφυγα με το επομενο πλοιο αφου εκει δεν εχουμε γιατρους. το λεω αυτο γιατι εχασα τσαμπα σχεδον 2 μερες. μολις ηρθα αθηνα πηγα σε ιδιωτικο νευρολογο. η εξεταση δεν πηγε καλα. ειχα μουδιασματα δεν ισορροπουσα και με εστειλε για μαγνητικη εγκεφαλου και αφου βγηκε καθαρη με εστειλε σε οφθαλμιατρο η οποια με τη σειρα της με εστειλε στο Γεννηματα. Εκει με ειδαν ολοι οι οφθαλμιατροι και μου ειπαν οτι πρεπει να γινει αμεσα εισαγωγη αλλα δεν εφημερευε και με τη σειρα τους και αυτοι με εστειλαν στο Αττικο.
Εκει, λοιπον, και μετα απο ωρες μου εκαναν εισαγωγη, μου πηραν αιμα και μου χορηγησαν επι 3 μερες ενδοφλεβοια κορτιζονη. ειχα ηδη μαζι μου τη μαγνητικη και την επομενη μερα που προσπαθουσα να παρω απαντησεις ενιωθα οτι δεν ασχοληθηκαν αρκετα μαζι μου.
εισαγωγη εκανα Πεμπτη και το αναλυτικο ιστορικο, μου το ζητησαν το Σάββατο. την κυριακη ειχα εντονους πονους σε ολο μου το σωμα. το λεω στο γιατρο την δευτερα και μου λεει να μη φοβαμαι ολα ειναι καλα και οι εξετασεις αιματος που ειχα κανει και μου ειπε για να ηρεμησω οτι δεν εχω τιποτα και με εστειλε να κανω ακτινογραφια θωρακος και παλι αιματος εξειδικευμενες μην τυχον εχω καμια σπανια παθηση στο αιμα που το αποκλειει. τα αποτελεσματα θα τα εχω τη δευτερα.
δεν ξερω παιδια τι να πω... ειμαι 32 χρονων και μεχρι τωρα δεν ειχα καμια επαφη με γιατρους... δεν ηξερα τι επρεπε να κανω... τα ειχα χαμενα...και τωρα δεν ξερω τι να κανω
το μονο ευχαριστο ειναι οτι σημερα βλεπω καλυτερα τα αντικειμενα στο χωρο, οχι χρωματα βεβαια αλλα ειναι μια βελτιωση.
εχω ακουσει πολλα... δεν φοβαμαι για το αν εχω κατι αφου ολα πλεον αντιμετωπιζονται. απλα με τρωει το γιατι

ευχαριστω που με "ακουσατε"

κατερινα
Επειδη, κι εμενα μου θυμιζει τη δικη μου ''ιστορια''......ενα θα σου πω !!!!Να προτιμας τους γιατρους που εργαζονται σε νοσοκομεια !!!! Αυτοι εχουν μεγαλη πειρα...βλεπουν πολλα τα ματια τους καθημερινα !!!! Οταν μου εκδηλωθηκε η παθηση, με θαμπη οραση, ο ιδιωτης οφθαλμιατρος μου εδωσε...κολλυριο....ο ασχετος...!!!! Κι ετσι εχασα 20 μερες !!!! Ενω ο οφθαλμιατρος του νοσοκομειου, αμεσως διεγνωσε ''οπισθοβολβικη νευριτιδα'' και με εστειλε για μαγνητικη !!!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!! :romance-kisscheek:
 #114031  από pappas1963
 Πέμ Δεκ 10, 2015 7:47 pm
για την κατερινα80 .λοιπον Κατερίνα είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά χωρίς πονοκεφαλο.πηγα σε κρατικό οφθαλμολογικο.η διάγνωση έμβολο στο αγγείο του ματιού και ξαφνική απώλεια ωρασεως.εκανα φλουροαγγειογραφεια και τριπλεξ καροτιδας.η διάγνωση.σκηρινση πλάκας στην καροτιδα και από εκεί μάλλον έφυγε το έμβολο και πήγε στο αγγείο του ματιού.συνιστατε καρδιολόγος.σιγα σιγά αποκτώ περιφεριακα και πάλι ωραση.ελπιζω να δω ξανά.δεν έχεις τίποτα να χάσεις.ψαχνετο.φιλικα βαγγελης