• Επιβραδυνει την εξελιξη της νοσου....

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #69782  από Αναστάσιος
 Τρί Απρ 03, 2012 7:54 pm
Καλησπερα σας.

Διαβαζοντας το βιβλιαρακι του Betaferon υστερα απο κατι χρονια και δινοντας περισσοτερη σημασια στις λεξεις και στο νοημα που πηγαζει απο αυτες εμεινα στην φραση «επιβραδυνει την εξελιξη της νοσου» και ρωτω το εξης, το σκεφτομαι ηρεμα και ψυχραιμα μονος μου και δεν μπορω να καταλληξω σε αλλο συμπερασμα απο το παρακατω: καθυστερει; Τι ακριβως καθυστερει την αναπηρια; Αναπηρια δηλαδη δεν θα στεκομαι ορθιος; Συνχωρεστε με αν σας "βασανιζω" με τις σκεψεις μου αλλα θελω να ξερω τι μου ξημερωνει.
 #69787  από George Good News
 Τρί Απρ 03, 2012 8:11 pm
αυτο δε μπορει να στο απαντησει ουτε ο Chuck Norris, φιλε Αναστασιε, γιατι απλα κανεις δε ξερει πως θα προχωρησει η ασθενεια...
 #69793  από George Good News
 Τρί Απρ 03, 2012 11:17 pm
Ποντικι, αυτα ισχυουν για τους Αγγλους! Εμεις εχουμε πολυ περισσοτερο ηλιο αρα και βιταμινη D!
Χωρια που μενουμε ανεργοι πριν καλα-καλα διαγνωστουμε, οχι 7-8 χρονια μετα!

Για τις αυτοκτονιες επισης, αν σκεφτεις τους πανω απο 2000 Ελληνες τα τελευταια 2 χρονια, αμφιβαλλω αν ειχε καποιος ΠΣ, πολλω δε μαλλον αν αυτο ηταν η αιτια της αποφασης του για αυτοκτονια! Τα παντα ειναι σχετικα, οπως ειπε ο Αϊνσταϊν... :character-oldtimer:
 #69807  από George Good News
 Τετ Απρ 04, 2012 12:43 am
Ποσο μαλλον οταν προκειται για τον ανθρωπο! Και αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι ο ανθρωπος δε χωραει σε στατιστικα στοιχεια και αριθμους! Τουλαχιστον οχι απολυτα!

"Το γαρ αυτο νοειν εστιν τε και ειναι" (Το Ειναι μας ειναι το μυαλο μας)

Ποντικι, προσπαθω να κρατησω τις ισορροπιες αναμεσα στον ρεαλισμο και τη θετικη σταση για τη συνεχεια! Επειδη καποιοι ανθρωποι ειναι ψυχικα ευαλωτοι και η ΣΚΠ εκπυρσοκροτησε αυτη την προδιαθεση, δε θεωρω οτι ειναι χαρακτηριστικο της ασθενειας! Τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο το να ειναι καποιος φανταρος!

Στα ορια του αυτοσαρκασμου (σαν Ελληνας) μου φανηκε αστειο το "πορισμα" οτι μετα απο 7-8 χρονια χανεις τη δουλεια σου! ΠΑΣΟΚ + ΝΔ vs ΠΣΚ σημειωσατε 1 σε αυτο το πεδιο...

Δε γραφω παραπανω για να με διαβασει ο Μητσος (Humorrrrrrrrrr :teasing-neener: :teasing-neener: )
 #75303  από elpida
 Παρ Ιούλ 20, 2012 10:02 pm
Podiki, αυτή την στιγμή ακολουθείς κάποια θεραπεία; Πως αντιμετωπίζεις την σκλήρυνση;
Απ' ότι κατάλαβα έπαιρνες ιντερφερόνη.
Και σιχαίνεσαι τους νευρολόγους. Μαζί σου και εγώ!
 #75309  από kate2002
 Παρ Ιούλ 20, 2012 10:49 pm
εγω παλι καταλαβα οτι την ιντερφερονη και το tysabri τα εκοψε μαζι με τους νευρολογους... :sad-pacing:
 #75342  από elpida
 Σάβ Ιούλ 21, 2012 2:06 pm
Podiki, σταμάτησες την ιντερφερόνη αμέσως ή σταδιακά;
Πόσο καιρό έκανες την ιντερφερόνη, όταν πήρες την απόφαση να την σταματήσεις;
Και μετά την διακοπή δεν είχες καμμία ενόχληση, κανένα πρόβλημα;
Ποια ιντερφερόνη έκανες;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
Σκέφτομαι να σταματήσω την ιντερφερόνη, αλλά φοβάμαι...
 #75363  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Ιούλ 21, 2012 6:46 pm
elpida έγραψε:Podiki, σταμάτησες την ιντερφερόνη αμέσως ή σταδιακά;
Πόσο καιρό έκανες την ιντερφερόνη, όταν πήρες την απόφαση να την σταματήσεις;
Και μετά την διακοπή δεν είχες καμμία ενόχληση, κανένα πρόβλημα;
Ποια ιντερφερόνη έκανες;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
Σκέφτομαι να σταματήσω την ιντερφερόνη, αλλά φοβάμαι...
Ο δρόμος είναι μοναχικός επειδή έτσι πρέπει!!!!Είμαστε μοναδικοί και μόνοι.

Υπάρχει μία διαπίστωση(ας επέμβουν οι γιατροί του forum παρακαλώ), που λέει ότι από την στιγμή που θα εισάγεις στον οργανισμό σου μία ανοσοτροποποιητική ουσία, έχεις επέμβει στο μηχανισμό του κύτταρου.Τάδε έφη Ρόμπος Αντώνιος νευρολόγος, σε συνέδριο.Κι αν είναι έτσι.Ας τον πιστέψουμε.

Μπορεί το podikaki να είναι καλά χωρίς τα φαρμάκια, αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχει και ένας ακόμα θετικός παράγοντας στη ζωή της.Η αποσυμφόρηση................ΧΕΝΦΑ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά ας βοηθήσουμε την elpida, επειδή στη θέση της έχουμε βρεθεί όλοι παραπάνω από μία φορές.
 #75369  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Ιούλ 21, 2012 8:53 pm
Mitsos83 έγραψε:Giatros den eimai alla ti shmainei exoume epambei ston mhxanismo tou kuttarou?

Se poion mhxanismo..?
giati apo ta liga pou kserw apo thn biologia den einai enas o mhxanismos alla arketoi.

O mhxanismos tou kuttarou den exei amesh sxesh me to DNA?
Δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά αυτό που κατάλαβα από όλο το σκεπτικό του, ήταν ότι υπάρχει σοβαρό τίμημα στον οργανισμό από τα ανοσοτροποποιητικά, που σε σχέση με το καλό τους(λέμε τώρα), το παραβλέπουμε.

Ακόμα αυτό που θέλησε να περάσει στο κοινό, (έτσι το εισέπραξα) ήταν ότι τροποποιείται η σύσταση του κυττάρου, με απρόβλεπτες συνέπειες αν διακοπεί μια θεραπεία, αναφερόταν στα rebound effects τα οποία διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.Δηλαδή ο οργανισμός δεν είναι πια ο ίδιος, με την προ ανοσοτροποποίηση εποχή μετά τη διακοπή του ανοσοτροποποιητικού.

Συμπέρασμα, το κοινό τρομάξαμε!!!! :sad-roulette: Έτσι λοιπόν έχουμε περισσότερο την ανάγκη των γιατρικών και μάλιστα με συνέπεια στη χρήση τους αφού..............................

ΥΓ Χορηγός ήταν η Novartis...............................