• GILENIA

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #67736  από κατερινα τ.
 Τρί Φεβ 14, 2012 2:49 pm
Γεια σας, θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το χαπι. Στην αδερφη μου το εγραψε για 3 μηνες ο γιατρος μετα απο απαιτηση της, μιας και δεν αντεχε πλεον τις ενεσεις,γνωριζει καποιοςπως θα το προμηθευτει? Ειναι νοσηλευτρια αρα ασφαλιση ΟΠΑΔ. Ευχαριστω πολυ.
 #67753  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Φεβ 14, 2012 9:09 pm
:greetings-waveyellow: Με το χαρτι του δημοσιου νοσοκομειου, θα παει σε νευρολογο του ταμειου της για να της γραψει το φαρμακο στο βιβλιαριο της !!!! Μετα, θα παει στο κεντρικο φαρμακειο του ΙΚΑ, στην Αγ.Κωνσταντινου και θα το παρει !!!!! Ευχομαι το καλυτερο στην αδελφη σου και σε σενα :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #69039  από zimari
 Δευ Μαρ 19, 2012 10:50 pm
υπαρχει δημοσιο νοσοκομειο στην θεσσαλονικη που να φερνει το gilenya για ασφαλισμενους του τσμεδε?
 #69052  από Γιάννης
 Τρί Μαρ 20, 2012 9:06 am
Της το έγραψε για τρεις μήνες χωρίς να το έχει δοκιμάσει;
ΘΕΟΤΗΤΑ Ο ΝΤΟΚΤΟΡ :violence-hammer:
 #69081  από κατερινα τ.
 Τρί Μαρ 20, 2012 10:21 pm
Ναι,το ζητησε η ιδια γιατι δεν μπορουσε αλλο τις ενεσεις, το προμηθευτηκε αλλα δε το εχει ξεκινησει ακομα γιατι δισταζει μετα απο οσα διαβασε γι αυτο. Εχει σταματησει το μπεταφερον εδω και 2 μηνες περιπου,ειχε ξεκινησει καπου περσι τον ιουνιο. Αν δε κανω λαθος απο οσα εχω διαβασει το εχεις και εσυ προμηθευτει, το πηρες τελικα? και με πια κριτηρια στο εδωσε ογιατρος σου?
 #69097  από Γιάννης
 Τετ Μαρ 21, 2012 12:34 pm
Κατερίνα, ναι το έχω προμηθευτεί, αλλά, όχι δεν το έχω ξεκινήσει. Φοβάμαι πολύ από όταν διάβασα ότι πιθανόν έχει παρενέργειες αν διακοπεί η χρήση του. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει αυτό που λέμε στο χωριό μου rebound effect και ψιλολερώνω βρακί. Μέσα στο μήνα πάντως σκέφτομαι να το ξεκινήσω.
Η ένστασή μου στη συνταγογράφηση του doctor αφορούσε στην τριμηνία, μιας και το χάπι έχει κάποιους περιορισμούς στη χορήγησή του με σημαντικότερο αυτόν της βραδυκαρδίας και αρρυθμίας. Πως συνταγογραφεί για τριμηνία αν δε έχει τσεκάρει τις παραμέτρους;
Τα κριτήρια που μου το χορήγησε η γιατρός αγγίζουν λίγο τη σφαίρα του πειραματισμού. Ενώ πάσχω (μάλλον) από προϊούσα μορφή, στις τελευταίες μαγνητικές είδε ενεργές εστίες που απ' ότι έχω καταλάβει σημαίνει (και;) διαλείπουσα μορφή (??????)
Άστα, μπλέξαμε...
 #69102  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Μαρ 21, 2012 4:12 pm
:think: :think: :think: Μηπως ειμαι χαζη...μηπως...χανω λαδια...μηπως η παθηση πειραξε τη νοημοσυνη μου.......??????? Τελικα, ΔΕΝ εχω καταλαβει τη διαφορα μεταξυ των διαφορων μορφων της σκπ !!!!! Για μενα, αλλοτε γραφουν ''δευτεροπαθως προϊουσα''...αλλοτε ''υποτροπιαζουσα''.......Οχι ,οτι εχει σημασια !!!!!Αυτο που με νοιαζει ειναι, το ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ...... :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :teasing-tease:
 #69105  από Γιάννης
 Τετ Μαρ 21, 2012 6:14 pm
Ούτε κι εγώ έχω καταλάβει ακριβώς, ούτε κι αυτοί ξέρουν ακριβώς, πάντως λόγω των ενεργών εστιών μου το πρότειναν 2 νευρολόγοι.